Gårdagens kejuaraan dunia

Igår avgjordes ytterligare två grupper, man kan ju säga att spänningsnivån i de två grupperna mot slutet av matcherna var extremt skilda, eftermiddagsmatcherna var ju väldigt spännande medan kvällens inte var det.

Slovakien-Italien.
Var den match i gruppen jag såg och jag ska väl förvisso vara objektiv här men det är inte IK:s stil så jag säger, FY FAN VAD GÖTT ATT DE DÄR BENVAXANDE,FJOLLIGA ITALIENARNA åkte ur. Jag menar, se på Buffon som vid ett av Slovakiens mål är JÄVLIGT noga med att inte förstöra frisyren när han grämer sig över målet, utan sätter händerna på tinningen istället för att dra dom igenom håret som brukligt är...
Slovakien vann helt rättvist, vissa skulle säkert hävda att Italien skulle haft straff och godkänt mål samt fått Slovakiens målis utvisad, men minns då t.ex. att Italien fått en horribel straff mot Nya Zeeland så kvittas det om vi nu ska vara såna. Italien förtjänade ingenstans att gå vidare, de hade det för oss svenskar välkända "Tommy Svensson syndromet" dvs att man litar på ett garde av spelare som lyckats innan (I Svenssons fall spelarna från em92 och vm94 som misslyckades att att ta oss till såväl em 96 som vm 98).
Slovakien gjorde det bra och förtjänar sin plats i åttondelen.

Paraguay-Nya Zeeland.
Denna såg jag ej mer av än slutminutrarna, men då syntes hur mycket Paraguay maskade. Synd att Nya Zeeland ej gick vidare obesegrade i gruppen som de var. Tack för en underbar insats dock ALL WHITES!

Danmark-Japan.
Var den match jag såg i denna grupp men det blev föga spännande, Sörensen glömde allt vad uppställning av mur hette och vips ledde Japan med 2-0. Sedan blev det ju faktiskt aldrig riktigt, riktigt spännande. De skulle haft Kim i målet danskarna.

Kamerun-Holland.
Såg ingenting av denna, men gläds åt att Rigobert Song fick spela 17minuter, har man varit med sedan vm94 förtjänar man det, han kan faktiskt även vara med i nästa vm om han orkar satsa själv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0