Gårdagens عالمی چیمپئن شپ

Igår gick de två sista åttondelsfinalerna av stapeln. Paraguay-Japan samt Spanien-Portugal stod på schemat.

Paraguay-Japan var först ut och var till stora delar en 120minuter lång väntan på straffarna. Det hände inte mycket alls att rapportera hem om, visst kunde det blivit mål efter 15sekunder och visst fanns det 1-2 farliga chanser men inte mer. Nej, detta var en sådan match som inte förtjänade något annat än att avgöras på lottdragning, dvs straffsparkar. Där trodde jag faktiskt på förhand att Japan skulle vinna men att tippa en lottdragning är omöjligt och Paraguay vann efter att ha satt ALLA sina elfmeters. Mycket bra slagna straffar från alla straffskyttar utan en, visst kan man normalt sett ifrågasätta hur det på nio straffar inte kan bli en enda målvaktsräddning men åtta av de nio straffarna var i stort sett perfekt slagna. Paraguay vidare och sydamerikas dominans i detta vm fortsätter.

Spanien-Portugal var kvällens match, en mycket intressant match på förhand. Det syntes att det var en helt annan kvalité på spelarna rent generellt men Portugal saknar som alla vet en striker av klass på denna nivå. Spanien vann fullt rättvist och min skyttekung gjorde mål (vilket väl so far är det enda jag tippat rätt....). En intressant aspekt på matchen var när lagen bytte spelsätt med varandra på slutet. Portugal tog ut sin stora,tunga tank längst fram och slängde in en snabb,mindre forward och Spanien tog ut en snabb, mindre forward och satte in en större,tung tank. Man kan totalt sett säga att det över 90minuter var det bättre laget som vann. Den feminina Ronaldo (det finns bara en riktig Ronaldo och han är brasse) åkte ut vilket glädje oss alla som inte är några fan av lipande,filmande kärringlirare.