Avgörandet närmar sig

Spanien var klart bättre än Honduras och vann rättvist och 2-0 var i underkant. Så nu skiter vi den matchen.

Nu går vi in i det avgörande skedet i gruppspelet, sista omgången. Nu är det vinna eller försvinna som gäller, och mycket matematik och nervöst sneglande på resultattavlor. Två matcher kommer gå samtidigt för att det ska bli rättvist, 4 matcher imorgon. Först avgörs Grupp A med Mexiko-Uruguay och Frankrike-Sydafrika.

Tabell Lag   M V O F P GM - IM
1 Uruguay   2 1 1 0 4     3 - 0
2 Mexiko     2 1 1 0 4     3 - 1
3 Frankrike  2 0 1 1 1     0 - 2
4 Sydafrika  2 0 1 1 1     1 - 4

Två lag går som bekant vidare. Fördel Uruguay och Mexiko, men vinnaren i matchen Sydafrika-Frankrike har chansen att gå om förloraren i den andra matchen på målskillnad. Det skiljer nu 6 mål mellan Uruguay och Sydafrika, 5 mellan Uruguay och Frankrike, 4 mellan Mexiko och Frankrike och 5 mellan Mexiko och Sydafrika. Så om både Sydafrika och Mexiko vinner med minst 3-0 går de vidare som exempel. Slutar någon av matcherna oavgjort kommer tabellen förbli oförändrad i förhållande till strecket.

Så vad krävs av varje lag för avancemang?
Uruguay: Vinst, oavgjort eller oavgjort i den andra matchen. Kan gå vidare vid förlust och seger för ett lag i den andra matchen om siffrorna hålls nere. Man har 6 respektive 5 mål att gå på mot Frankrike och Sydafrika.
Mexiko: Vinst, oavgjort eller oavgjort i den andra matchen. Kan gå vidare vid förlust och seger för ett lag i den andra matchen om siffrorna hålls nere. Man har 5 respektive 4 mål att gå på mot Frankrike och Sydafrika.
Frankrike: Vinst samtidigt som det INTE blir kryss i den andra matchen och då ska man ta in 4 eller 5 mål.
Sydafrika: Vinst samtidigt som det INTE blir kryss i den andra matchen och då ska man ta in 5 eller 6 mål.


Sen ska Grupp B avgöras på kvällen genom matcherna Nigeria-Sydkorea och Grekland-Argentina

Lag            M V O F P GM - IM
1 Argentina 2 2 0 0 6    5 - 1
2 Sydkorea 2 1 0 1 3    3 - 4
3 Grekland  2 1 0 1 3    2 - 3
4 Nigeria     2 0 0 2 0    1 - 3

Lasse Lagerbäcks Nigerianer (vad kallar man folk från Niger) ligger pyrt till men har faktiskt chansen ännu, samtidigt som Argentina trots två segrar ännu kan missa, ska dock mycket till där.
Om Nigeria vinner kommer man passera Sydkorea, vinner dessutom Argentina passeras även Grekland på målskillnad och Nigeria blir tvåa. Kryss räcker för Argentina, för att Maradonas pojkar ska missa behövs en förlust med minst tre mål om jag räknat rätt, samtidigt som Sydkorea också vinner med tre eller mer. Kryss kan räcka för grekerna om Nigeria vinner. Kryss räcker också för Sydkorea om Grekland inte vinner. Solklart va?

Vad gäller då för respektive lag?
Argentina: Vinst, oavgjort eller tillräckligt knapp förlust, har 5 mål att gå på. Eller förlust samtidigt som Nigeria tar poäng.
Sydkorea: Vinst med antingen minst lika många mål som Grekland vinner med (om Grekland vinner) eller tillräckligt med mål för att gå om Argentina. Eller oavgjort om den andra matchen blir oavgjord eller Argentina vinner.
Grekland: Vinst med fler mål en Sydkorea vinner sin match. Kryssar Sydkorea måste Grekland ändå vinna. Vinner Nigeria räcker kryss för Grekland.
Nigeria: Vinst samtidigt som Argentina vinner.

/AH

PS: Jo jag vet det blev lite rörigt...

Kommentarer
Postat av: Rasmusagnethe

Good web with cool info. Thanks.

2012-07-19 @ 06:13:14
URL: http://rasmusagnethe.blogmakale.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0