Äntligen kanske man får se lite bra fotboll

Efter kvällens match (Frankrike - Mexiko) byggde jag upp ett hopp. Ett hopp som jag troligen inte är ensam om. Ett hopp som innebär att man nu, härdanefter, kanske får se lite rolig och bra fotboll. För det kan man säga med gott samvete att det INTE har varit så här långt. Roliga matcher alltså. En del matcher har varit så tråkiga att man sitter i soffan och undrar om det är Korpen man sitter och tittar på. Och att det har varit ett målsnålt VM har nog även den mest ointresserade tittaren kunnat konstatera. 0-0, 1-0, 1-1 o.s.v men alla vi vet att resultaten inte säger så mycket om spelet, men under detta VM:s inledning säger resultaten ALLT om spelet. 

Ja, spelet har inte varit bedårande på någon sätt och många skyller på...håll i hatten nu...bollen. Årets VM-boll är tydligen oerhört lätt och så fort spelarna tar i lite extra i skottlägen så hamnar bollen låååångt upp på läktaren bakom målet. Jag har inte fört någon statistik över hur många procent av bollarna som skjuts över målramen i matcherna, men jag kan tänka mig att det är upp mot 20%.

Men att skylla på bollen är ett gammalt knep för att förklara bort att man skjuter som en kratta. Och så här långt in i VM kan man tycka att dessa professionella fotbollsspelare ska ha i åtanke att eftersom det har varit så mycket snack om bollen, att den är lätt, så kanske man inte behöver ta i för kung och fosterland i vartenda avslut. Vi har sett alltför många inlägg som slås från den ena långsidan, över straffområdet och ut över den andra långsidan så det blir inkasst till motståndarlaget. Visst, några fåtal gånger i början kommer man undan med det, men att i varenda match få se sådana "inlägg" 5-6 gånger är skrattretande.

Men efter kvällens match så var det som om en ny gnista hopp om ett roligt spel tändes. Hoppet om en roligt spel, som innehåller dribblingar, skott på mål och massvis med närkamper och kontringar. För om man ska jämföra denna match med de övriga matherna under VM så är det som att jämföra Trelleborg med Norrköpings stolthet, Hagahöjdens BK i div 5.

Matchen slutade 2-0 till Mexiko, som har försatt Frankrike i en nationell kris, och spelet var minst sagt böljande. Från ena planhalvan till den andra och sedan tillbaka igen. Ända till Mexiko hade fått  in sina två mål. Då ville inte fransoserna vara med och leka längre. Det är helt enkelt inte så roligt att leka med boll om man inte vinner.

Vi är nu inne i den andra spelomgången i samtiga grupper och jag hoppas att efter denna match så kan det bara bli bättre.

/ DV 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0