Antis julkalender - Del 8 av 24

Humle och Dumle promenerade runt på gatorna i den lilla staden Göteberg och efter en stund kunde de båda kamraterna skymta en färgrann och blinkande skylt som de drogs till likt bananflugor dras till min frukost med jämna mellanrum. När de kommit fram till skylten stod de mitt framför entrén till Liseborgs Nöjesfält, det näst minsta permanenta nöjesfältet i hela Sverige. Humle och Dumle såg att det fanns en hel del folk där inne så de betalade en varsin biljett för 25 tyska D-mark och klev sedan in i en ny värld. Där fanns allt man kunde tänka sig; en liten bergochdalbana, en liten ponnyhästkarusell som åkte runt, runt, runt, och en röd liten träbod där det såldes lotter.

 

Vid lottståndet stod tre vackra kvinnor och samtalade. En av kvinnorna blinkade lite pilskt mot Dumle, men just när Dumle skulle gå fram och hälsa blev hejdad av Humle som bryskt tog tag i hans arm och insisterade att de skulle ta en rundtur i bergochdalbanan först; "kom igen nu Dumle, efter allt trist som hänt kan vi behöva nåt uppfriskande", sa han. Och en uppfriskande upplevelse fick de sig allt! När de hade kommit fyra meter upp i luften, vilket förövrigt var bergochdalbanans maxhöjd, började banan, likt mönstret på en borr, gå runt i cirklar. Humle som satt längst fram i farkosten blev precis grön i ansiktet och i nedförsbacken precis innan de kommit ned till slutet kunde han inte hålla sig längre. Humle spydde upp all mat han hade fått i sig hos Klasse på åkern tidigare under dagen, och allt färdades med vindsuget bakåt, mot den ont anande Dumle.

 

Kvinnorna vid lottståndet fnissade förnöjt när de såg de båda främlingarna göra bort sig och sedan lämnade de nöjesfältet och försvann utom sikte. Humle och Dumle skämdes över vad som hade skett och valde att också lämna platsen. En stund senare gick de båda kamraterna förbi Svalhalls badhus. De kollade på sina lortiga kläder, nickade mot varandra och tog sig in i byggnaden. De hade kommit på den briljanta idén att de både kunde tvätta av sig själva och sina nedsmutsade kläder på badhuset.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0