Antis julkalender - Del 3 av 24

Med laget förstärkt av en norrman på skidor och en speedad Palle Dumle, som hade fått en färggrann spruta intryckt i armen på vägen ut mot isen, inledde Hjulkrossarna den andra perioden med ett frejdigt offensivt spel, och man skapade ett flertal hyfsade målchanser. IFK Bufflarna skapade också några chanser, men "Nollan" i mål fortsatte att briljera och ungefär halvvägs in i perioden skickade han dessutom iväg en magnifik passning till Kalle Humle som stod och fiskade torsk vid den offensiva blålinjen.

Humle kastade iväg metspöet och snappade istället upp pucken kvickt med sin klubba och skrinnade iväg mot Bufflarnas målvakt, som under sin målvaktshjälm var iförd en svart rånarluva. När Humle lyfte klubban för att ladda kraft till ett slagskott kastade målvakten av sig hjälmen inklusive rånarluvan, och där stod han, den ökände maffiabossen från Köping; Turk Lasericz. Han vrålade rakt ut "OM DU SKJUTER MÅLET PÅ MIG, JAG SKA KLIPPA DIN TOUNG, KLIPPA ÖRA... JAG SKA GÖRA KAOS MED DIG!!".

Humle som stod med klubban i luften, redo att avlossa ett rungande slagskott, blev osäker och det gav Sten Borg all den tid han behövde för att jobba hem till egen zon och, precis som i första perioden, sänka Hjulkrossaren till marken med en ful "golfsving". Domare Strömbersky vågade inte heller den här gången ta någon utvisning, så istället kunde Bufflarna kontra och då Henning Alsgaard inte hann med i skridskoåkningen på sina skidor blev ”Enhörningen” Ingesson friställd. Han gjorde en smart dragning till höger och lurade ner "Nollan" på knä, sedan drog han pucken till vänster och kunde lägga in den i öppen kasse. IFK Bufflarna hade tagit ledningen med 1-0, och det var början till något som utvecklades till en slakt. När den andra perioden var över låg Hjulkrossarna under med hela 9-0, så inför slutrundan såg det minst sagt mörkt ut på... Hjulkrossarnas avbytarbänk.