Antis julkalender - Del 23 av 24

När Hjulkrossers HC gled ut på isen för andra gången i turneringen var det finaldags och stämningen i hallen helt annorlunda än vid det första tillfället. Nu var ishallen fullsatt med fanatiska och högskrikande supportrar och det var sannerligen ingen som sparade in på högtalarmusiken heller, faktum är att arrangörerna till och med hade hyrt in Carola Häggren som framförde den svenska nationalsången innan matchen drog igång. Det enda som upprepades jämfört med det första mötet mot IFK Bufflarna var att de yrkeskriminella vettvillingarna  från Almhult kom in på isen flera minuter för sent och skrek ut hotelser mot såväl domare som spelare i Hjulkrossers.

 

När matchen äntligen drog igång var det Bufflarna som inledde bäst. De var hetast i samband med tekningarna och då domarna inte vågade plocka några utvisningar så kunde de även ligga över gränsen till det tillåtna vad gällde det fysiska spelet. Hjulkrossarna var dock bra med i försvarsspelet och Börje Salami imponerade stort, han slängde sig, gjorde fantastiska brytningar och gjorde Bufflarna allt mer frustrerade när de inte fick in pucken i mål. De flesta av Bufflarnas skott som kom igenom  försvarsmuren var enkla skott långt utifrån sarghörnen och perioden slutade mållöst.

 

Inför den andra rundan sa Sahlin åt sina lagkamrater att de även måste våga utmana offensivt sett för att ha någon chans att vinna tillställningen. Manskapet följde direktiven och direkt efter nedsläpp visade Hjulkrossarna att man inte längre tänkte spela försvarsspel. Nu fick även Hjulkrossarna press i anfallszon under långa perioder och man var vid ett par tillfällen nära att också ta ledningen. Med bara någon minut kvar av perioden skickade Humle iväg en felpass i anfallszon vilket gav Bufflarna chansen att kontra. Salami var bra med i backcheckandet, men precis när han skulle sno pucken av Christer ”Enhörningen” Ingesson, som var på väg mot ett friläge, så segnade han ner på isen och skrek av smärta. Dimitri Kasatonov hade gett Salami ett fult rapp i knävecket och smällen tog så pass illa att ledbandet gick av. I samband med att han föll till isen sprätte "Enhörningen" upp pucken i nättaket, så inför den avslutande perioden låg Hjulkrossarna under med ett mål och därtill var man en man kort sedan Salami skadat sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0