Antis julkalender - Del 18 av 24

Humle och Dumle stod intill vägkanten bredvid sin gamla Lada som hade fått slut på bensin. De hoppades att någon annan trafikant snart skulle resa förbi och att de kunde få låna en telefon och ringa efter en bärgningsbil. Vägen var dock ödslig och de fåtal bilar som rullade förbi visade inga tecken på att ens vara intresserade av att stanna. När Humle och Dumle hade stått och väntat i över en timme började kylan göra sig påmind och de bestämde sig för att ta en liten skogspromenad.

 

Skogspromenaden blev lite längre än vad de båda kamraterna hade tänkt sig från början och medan de gick så förvandlades skogen från en mörk och kuslig plats till ett allt ljusare och trevligare ställe. Det höll på att bli morgon igen, och efter ytterligare någon timmes pulsande i snön tycktes de höra musik längre in i skogen. Humle och Dumle följde ljuden och slutligen kom de fram till en stor skidanläggning. Den kände SVT-reportern Jakob Ford sprang in i sin TV-hytt med en kopp kaffe och hundratals skidlöpare gjorde sig samtidigt redo för start. Humle och Dumle hade på något sätt kommit in i själva "depån" och några utländska coacher tvingade på dem de officiella bulgariska skiddressarna.

 

Humle och Dumle försökte protestera, men bulgarerna var högljudda och verkade inte vilja inse att Humle och Dumle faktiskt inte tillhörde deras landslag. Innan de visste ordet av var de färdigklädda och utrustade med ett par toppmoderna skidor och stavar. De blev sedan framknuffade till "sina" startplatser och sen gick starten. Humle och Dumle hade ingen lust att åka, men när de sedan fick se en norrman framför sig som högljutt skrek; "JEG VIL KNUSE DEG, JEG VILL KNUSE DEG ALLE SVENSKER", så satte de gamla kamraterna fart på åkandet. De accelererade snabbt upp från ettan, till femmans växel och innan någon hann förstå någonting så hade Humle och Dumle tagit täten. Jakob Ford letade febrilt i sina listor efter namnen på de båda löparna, men hittade ingenting och då refereringen av tävlingen upphörde drabbades SVT av en tittarstorm med besvikna tittare som undrade vart Ford tog vägen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0