Antis julkalender - Del 16 av 24

Humle och Dumle som precis hade vaknat efter en lång och mycket händelsefull dag och kväll blev ledda av en sjuksköterska ett par våningar upp i sjukhuset där doktor Phil Flinta skulle genomföra en sista rutinkontroll på Humle. Han bad Humle att lyfta på armarna och röra dem enligt hans anvisningar, han lyssnade sedan på hjärtat och utförde ytterligare några tester innan han satte sig vid datorn och knappade in sina slutsatser. En kort stund senare vände han blicken mot kamraterna och sedan kom domen; "ja, mina herrar, då kan ni bege er hemåt. Humle är frisk som en nötkärna, men akta er för att överanstränga era hjärtan framöver för säkerhets skull, ni är trots allt ganska gamla".

 

Humle och Dumle lämnade sjukhuset tillsammans och de njöt båda två av att äntligen få komma ut igen och andas frisk luft, även fast den var iskall och snö föll ner från skyn. När de hade gått i några minuter in mot centrum och kallpratat om gamla minnen så bytte Dumle samtalsämne. "Humle, jag har verkligen varit en idiot som lämnade dig bara för Angelas skull. Vi ska gifta oss, det har vi bestämt, men självklart måste VI göra Hjulkrossers HC till ett vinnande lag först! Häng med mig upp till Angela så får du träffa henne under mer normala omständigheter, innan vi drar vidare till nästa stad". Humle gladde sig åt att sin kamrat hade fått tillbaka sitt gamla jag igen och de traskade vidare mot Angelas bostad.

 

När de kom fram knappade Dumle in koden till portlåset och sedan stegade de in. Angela bodde på femte våningen så kamraterna valde att ta hissen upp. I samband med att hissdörrarna slogs upp så la Dumle också märke till att Angelas dörr inte riktigt var stängd. Han öppnade försiktigt på dörren och ropade efter sin nya kärlek, men fick inget gensvar. Humle och Dumle gick in i lägenheten och när de kom fram till köket fick de sig en rejäl chock. Simläraren från badhuset David Hasselnöt stod och hånglade med Angela, som inte hade märkt att de hade gäster då hon stod med ryggen vänd mot Humle och Dumle. Hasselnöt såg dock att de hade fått besök och tog ett kliv bakåt. Angela frågade vad han gjorde så för innan hon vände sig om och fick se Humle och Dumle där vid köksingången...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0