Svenska lag i europa 10/11 match 2:2.

Under veckan ska fyra svenska lag spela sin returmatcher i europaspelet, Solna i CL-kvalets tredje runda och Blåvitt,Kalmar och Ellos i EL-kvalets tredje runda.
Vi tar en titt på förutsättningarna och delger er tankarna runt det hela.

CHAMPIONS LEAGUE.
Först ut är Solna som ska spela returmatch mot Rosenborg på Lerkendal i Trondheim. Efter förlust med 0-1 på Råsunda för en dryg vecka sen ser det givetvis otroligt tufft ut. Herr Bank på Sportbladet uppskattar chansen till 9% och vi på IK är snälla och säger att det finns en chans på tio att Solna klarar detta.

Talar FÖR avancemang:

Att det trots allt bara skiljer ett enda mål, vi som varit med i en herrans massa år och följt den europeiska (och världs) fotbollsscenen vet att det ibland skräller riktigt ordentligt. Kan Solna hålla första halvlek och gå in i paus med 0-0 så blir det nog lite nojjigt i ett hemmalag som nog tänkt punktera matchen med 1 eller 2 mål redan i början av matchen. Kan sedan Solna få igång ett anfallsspel och få rätt spelare i avslutslägen, på Råsunda fick ju Helgi Danielsson det kanske bästa läget och med all respekt för Helgi så är det ingen avslutare, så kan det trilla in en boll.
Det som ytterligare kan tala för Solna är just att "alla" redan ser Rosenborg vidare. Det handlar trots allt bara om en långboll från Solnas sida som skapar lite oreda och vips kan det vara 0-1 och oavgjort totalt.
Spelmässigt handlar det om att inte lämna den ytan framför eget mål som gav målet sist, då finns chansen.

Talar EMOT avancemang:

Allt, egentligen. Solna ligger under, Rosenborg är extremt hemmastarka, Solna har inget anfallsspel, Solna är rent rötna iår, Rosenborg är extremt mycket mer europarutinerade dels spelare för spelare och dels som lag.
Ja det var väl det.

Chans till avancemang:
Som sagt 10%.

EURO LEAGUE.
I Euro League hade Sverige fyra lag med, Gefle har redan åkt ur vilket gör att vi har kvar IFK Göteborg, IF Elfsborg samt Kalmar FF. I första matchen vann Elfsborg mot makedonska Teteks med hela 5-0 hemma på Borås Arena.
Kalmar Ff spelade oavgjort, 1-1, hemma mot bulgariska Levski Sofia.
IFK Göteborg föll, 0-2, borta mot holländska AZ Alkmaar.
Vi tar det hela lag för lag.

IF Elfsborg.

Talar FÖR avancemang:

ALLT! Man vann med 5-0 och precis som Magnus Haglund sa efteråt hade man kunnat vinna med 10-0. Elfsborg lekte fotboll när man väl fått hål på Makedonerna och 5-0 var i extrem underkant. Elfsborg kommer inte tappa detta. Man är helt enkelt ett fantastiskt mycket bättre fotbollslag.

Talar EMOT avancemang:
Att det ska spelas en match till... Det är ju trots allt så att så länge det ska spelas en match till finns det en mikroskopisk chans att det skiter sig. Hur? Ja, du....
Skadorna, Elfsborg kommer till Makedonien med skador på bl.a. Jönsson,Illola,Anders Svensson,Christiansen,Ericsson,Ishizaki,Lucic. Dock är flertalet av lättare art och hade man inte haft 5-0 med sig hade några spelat. Men likväl är det en av få faktorer som kan ses som talande för att det kan gå åt skogen.

Chans till avancemang:
99%.

KALMAR FF.

Talar FÖR avancemang:
Att man faktiskt har en god chans om man gör mål. Kalmar brukar dessutom oftast pilla dit en boll. Man har spelare som passar bra för en matchbild där Sofia, trots ledning på bortamål, med största sannolikhet kommer gå framåt inför hemmapubliken för att avgöra det hela. Gör Kalmar första målet,vilket jag inte ser som någon omöjlighet direkt,så sätter det en stor press på Sofia som då måste gå rejält framåt vilket öppnar för Kalmars erkänt starka omställningar.
Dessutom kan man inte bortse från Nanne Bergstrands taktiska kunnskap.

Talar EMOT avancemang:
Att man ligger under. Att Levski Sofia är ett lag borta och ett hemma. Att man spelar mycket matcher nu och sliter på nyckelspelarna medan Sofia inte dragit igång på allvar än. Att man måste göra mål!

Chans till avancemang:
25%.

IFK Göteborg.

Talar FÖR avancemang:
Att man under 45minuter spelade jämnt och bra mot AZ nere i Holland. Att man faktiskt skapade ett par chanser som kunde/borde resulterat i mål därnere. Att man spelar hemma och kommer få ett rejält publikstöd av de som är där oavsett om det är 7 eller 17tusen, göteborgare tänder till vid europaspel. Att AZ antagligen redan ser detta som klart. Att man via ett tidigt mål kommer få AZ i rejäl gungning. Att man har europaerfarenhet i laget. Att AZ inte startat sin säsong än. Att Pontus gör självmål....Att Tobbe är i form. Att effektiviteten från Kalmarmatchen ev håller i sig.

Talar EMOT avancemang:
Det mesta. Man ligger under med 2-0 och gör AZ ett måste man göra FYRA vilket blir omöjligt. Att spelet inte stämmer överhuvudtaget. Att AZ vann men saknade sju,åtta man.... Att man måste framåt vilket inte är lagets starka sida. Att AZ är ett bättre fotbollslag. Att Pontus knappast vill lämna som en förlorare. Ja,som sagt det mesta.

Chans till avancemang:
10%.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0