ÄNTLIGEN = SPEEDWAYPREMIÄR

För er som inte förstod mitt mystiska bildinlägg igår kväll kommer här en liten förklaring.

Efter en lång, kall och mycket seg vinter (där hockeyn var det enda man kunde glädjas åt - stundtals i alla fall) var det igår dags för årets första speedwaytävling i Sverige; Kenny Olssons Minnestävling på Kråkvilan i Norrköping. På grund av Vulkanutbrotten på Island och askan i skyn blev starfältet till tävlingen kraftigt försämrat. Speedwayförare är som bekant ett ganska resande folk, så inställda flyg skapar stora problem för i princip samtliga förare som kör i mer än en nation. Men trots alla problem och negativa väderprognoser blev det tävling! Kråkvilan är långt ifrån en av de bästa banorna i Sverige, men när man går på den första tävlingen för året spelar det ingen roll alls, helhetsupplevelsen täcker upp de mer eller mindre "dåliga" heaten. Att se förarna springa in i depån för första gången på säsongen, se och höra cyklarna värmas upp, rullas ut på banan, känna doften, och slutligen även se förarna tävla mot varandra, det är oslagbart. Det finns inget bättre i sportväg!

Sett till själva tävlingen var det Piraternas Antonio Lindbäck som imponerade allra mest och han vann också tävlingen på 14 poäng av 15 möjliga. Den ende som lyckades besegra den före detta GP-stjärnan var Vargarnas nyförvärv Michael Jepsen Jensen. Den unge dansken som bara är 18 år kör i år sin andra säsong på stor cykel, och han får verkligen anses som en av Danmarks största talanger. Redan förra säsongen gjorde han bra ifrån sig i Solkatterna, och hittills i år har han även kört mycket bra för sin Polska klubb Torun. Han kommer att bli att räkna med redan i år, om han nu får chansen att åka. Sett till heatet där han besegrade Lindbäck grundlade han segern genom att vinna starten. I ärlighetens namn åkte Lindbäck snabbare, men han kunde helt enkelt inte passera Jensen, som körde rutinerat och felfritt. Totalt sett i tävlingen slutade han på en fin andraplats med 13 poäng.

Trea i tävlingen blev Vargarnas polack Adam Skornicki. Även han körde ihop 13 poäng, och från början var det tänkt att han och Jensen skulle åka ett skiljeheat om andra/tredje plats, men då Skornicki hade problem med cyklarna valde han att kasta in handduken, och därmed blev alltså slutordningen som den blev. Kvällens besvikelse - förutom det kalla klimatet - var Piraternas Robert Kosciecha som inte alls nådde upp till sin normala standard. Han föll i ett par heat och tappade en del poäng på grund av det. Med 8 poäng slutade han på en blygsam åttondeplats.

Det var nog i princip allt jag hade att säga om gårdagens tävling. Nu hoppas jag att alla flygproblem försvinner så elitseriepremiären, som bara är en vecka bort, inte drabbas av en massa tunga återbud.

/Anti

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0