Äntligen seger för Buckanjärerna!

Först kan vi börja med att konstatera att The Broppers som nykomlingar i fyran inlett serien med 5 raka vinster, 15 poäng och 23-1 i målskillnad! Sannerligen imponerande!

Antianerna har haft en tuffare inledning. En seger och en förlust på övertid har gett 4 poäng och en trettondeplats så här långt. Men efter tre raka förluster började det arta sig i fredags med hela 8-0 i hemmamatchen mot Bofors Bobcats. Så nog är de på gång.

För Buckanjärerna, som också är nykomlingar i fyran har starten varit tuff. Först i tredje matchen mot SL35 pro kunde Ilgmars Cepulskis spräcka målnollan men det blev ändå stryk med 3-1 i en match Buckanjärerna ansåg att de borde vunnit.

Den på förhand tuffa bortamatchen mot Rannebergen såg Astap Kuncevich ge Buckanjärerna ledningen redan efter 01.53 men efter knappt halva andra perioden kunde Rannebergen kvittera och resten av matchen slutade mållös.

Nattens hemmamatch mot SKA Stalingrad Snipers ansågs också bli en tuff match på föhand och så blev det. Zigmund Pokrosov var skadad sen helgen och veteranen Eemeli Tonttila fick ställa sig i målet istället. Han storspelade i första perioden och trots 7-12 i skott ledde Buckanjärarna med 3-0 inför pausvilan!

I andra perioden spelade Buckanjärerna en tät defensiv och släppte bara till 6 skott, men hälften av dem gick in ovh inget av Buckanjärernas 7 satt. Utjämnat inför tredje. Tonttila fick utgå och ersattes av Chrigel Lagemann.

Han släppte dock in en retur 2 minuter in på tredje perioden och de Buckanjärfans som varit så hoppfulla efter första perioden började nu ana en kollaps av sällan skådat slag. Men de vek inte ner sig utan fortsatte stötta vilket fick fart på laget igen. Buckanjärerna tog kommandot direkt och tryckte ner Stalingrad i deras zon. David Kral och EriksKrauze passade varandra föredömligt på blå innan Krauze upptäckte Ilgmars Cepulskis som smög bakom mål. Krauze lyfte in pucken till Cepulskis som snabbt var framme och petade in 4-4 köksvägen.

Med mindre än 4 minuter kvar anades stordåd när Olavi Kiesi forcerade on 5-4 i Powerplay, men segrar ska inte tas ut i förskott. Stalingrads Andrey Buznikin kvitterade blott 14 sekunder senare. 5-5 och förlängning igen.

Men vem är inte rätt man att sätt det avgörande målet om inte lagkaptenen själv? Efter 68.22 dundrade Marko Ronny Bengtsson in segermålet efter assist av det spanska nyförvärvet Vicent Intriago. Vilda glädjescener utspelade sig!

- En seger är en seger trots att det var 2 poäng istället för 3. Nu är vi ändå med i matchen, men mycket hårt jobb återstår för att komma över strecket, summerade managern Buba Shot.