Det var ju i år det skulle bli bra

Förvisso hade Bobbie Friberg Da Cruz lämnat för Danmark men både Ekunde och Tobiasson har visat att de dugt gott tidigare och i övrigt kändes truppen klart vassare än tidigare. Dessutom är den nya arenan klar och de två tidigare åren på Ullevi har mest varit en transportsträcka. Förvisso överskattades den nya arenans betydelse av de styrande, vilket biljettprispolitiken visat om inte annat, men ändå. Nu skulle vi äntligen ta steget och åtminstone komma upp på övre halvan. Nu skulle det vara slutharvat. Men så blev det inte. Snackade med FH häromdan och han som ser mycket allsvenskt på TV sa att GAIS borde ha kvaliteter att hänga kvar, att laget kan spela såpass bra. Det ger ett visst hopp men samtidigt gör det att den nuvarande prekära situationen känns väldigt frustrerande och irriterande onödig. GAIS borde ligga bättre till. Och man kan ju inte låta bli att gräma sig över många uteblivna poäng som när Kalmar kvitterade 2-0 till 2-2 precis i slutet. Att man tappade 2-1 i slutet hemma mot Bajen samt 2-0 mot AIK där de visserligen både reducerade och kvitterade tidigt. Liksom schabblet mot DIF senast. Känns onödigt och irriterande.

Men just nu ligger ju GAIS ovanför strecken, om än mycket tight. Och även om det snackades om övre halvan och rentav topp 4 inför säsongen så är ju sett till det även nuvarande placering ett misslyckande även om den håller sig säsongen eller till och med förbättras något. Men samtidigt, nu är vi där vi är och nu är det nutid och framtid som gäller och då gäller i denna situationen bara en sak, hänga kvar. Tidigare mål och drömmar är en sak, verkligheten en annan. Nu gäller gnet och kamp. För ett tag sen kändes det hopplöst men det kan gå fort i botten. Två trepoängare senare är GAIS plötsligt ovanför till och med kvalstrecket. Men samtidigt vet man att det kan gå fort även för lagen bakom om de börjar vinna. Så det gäller verkligen att ligga i nu. Senaste omgången bjöd på ytterligare frustration. Hammarby förlorade, BP förlorade, Halmstad förlorade och GAIS hade en ypperlig chans att rycka men genom att slå DIF men fipplade bort den. Visserligen innebar kryss att man ryckte en pinne på ovanstående lag och höll avståndet intakt till DIF, men det kunde vart 3 och ÖIS jagar på ordentligt nu bakifrån.

Nästa match är Elfsborg borta, poäng där vore en prestation så det blir nog mest till att hoppas på att de andra bottenlagen förlorar.

Men jag tänker inte sia eller tippa nåt om jag tror att det går vägen eller ej.

/AH

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0