Fifa 10

Jag har köpt Fifa 10 nu. Detta är inte tänkt som nån recension utan lite noteringar bara och vänder sig främst till Glenn och FH.

Skillnaderna rent spelmässigt känns nog mer än de syns. Spelarna rör sig mjukare och naturligare och har inte samma stela löpvinklar som tidigare. Det känns verkligare och samtidigt svårare. Några nya ligor finns tyvärr ej på denna upplaga. Vad gäller allsvenskan så saknas klubbmärke för AIK, Hammarby och Göteborgskamraterna. De förstnämndas dräkter är dock väldigt lika originalen medan de två sistnämnda är helgröna respektive helblå. Strömblad kan säga ännu fler namn. Hysén snackar lika mycket skit.

Vad gäller karriärläget så verkar de ha tagit bort att man kan dela ut erfarenhetspoäng till spelarnas olika egenskaper, till mitt förtret men sannolikt Glenns glädje...

Ekonomin är omgjord lite, vad gäller spons. Istället för en summa per match får man en klumpsumma vid säsongsstart samt en summa vid varje seger. Man kunde välja mellan tre sponsorer, en som ger mycket i början men lite per seger, en som ger lite från början men mycket per seger och en mittemellan. Jag tog det sistnämnda och trots att jag vinner det mesta är egentligen publikintäkterna den huvudsakliga inkomstkällan under säsong.

En annan nyhet är att ett antal träningsmatcher planeras in inför säsong. Är inne på säsong 1 så vet ej hur det ser ut inför säsong 2 om man kan välja själv eller det kommer automatiskt. Men det är fiffigt iallafall speciellt om man tagit över ett nytt lag och vill spela in sig lite.

Träningsläge är återinfört så man kan nöta hörnor och frisparkar mm.

Man kan också ändra vilken arena ett lag ska ha som startarena. Så vill man till exempel att Port Vale ska lira på Allianz Arena kan man ordna det. Vet dock inte än om arenautseendet ändras vid uppgraderingar under pågående karriär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0