FH en blodtörstig huligan?

Nedan följer två texter, en är sann och en osann, gissa vilken som är vilken...

FH&CO SLOG TILL IGEN!!

Igår hände det igen, mitt framför ögonen på oss på GePe! Det vr återigen enormt stökigt när det var fotboll i götet, vi valde att följa FH och hans anhang under tiden från avfärden från hemmet till hemkomsten.
Hemmet lämnades vid tio över fem, fh var redan här extremt taggad och slog i rent vredesmod sönder hisspegeln och skrev ACAB i hela hissen, huliganfar tog kryckan och bände sönder handtaget i hissen som han sedan tog i andra handen för att ha som vapen resten under resan.
På vägen mot busshållplatsen slog FH sönder tre bilar som inte stannade som han vill när han gick över gatan, själva busskuren slogs givetvis sönder och samman och förskräckta resenärer sprang för sina liv, huliganfar stod samtidigt och slog ner flanörer med handtaget från hissen.
Bussen kom slutligen, total stormning av densamma inleddes, chaffisen hotades till livet innan svineriet fortsatte genom att FH ställde sig och hoppade sönder 14säten i bussen, var otrevlig mot de kvinnliga bussresenärerna, de manliga slog han på käften. Huliganfar hade fullt sjå att slå sönder varenda ruta i bussen.

Väl uppeldade efter bussfärden går sedan de båda av vid centralstationen, skrikandes okvädningsord och kastandes brandbomber mot spårvagnshållplatsen på andra sidan kanalen. Färden fortsatte och de passade på att slå ner oskyldiga pensionärer utanför trädgårdsföreningen innan varenda bil längs vägen slogs sönder, polisen som är totalt underbemannad kunde inte göra något såklart, när ska klubbarna börja betala för vad bevakningen kostar?
Väl framme vid arenan ser de båda familjesektionen som de genast börjar kasta papperskorgar och annat mot, tro det eller ej men till slut lyckas vakter fösa in dom på sektionen.

Väl på sektionen hotas tjejerna i kiosken som vettskrämda lämnar över vad de önskar till dom, sedan kommer resten av huligangänget. Jävlar vilket röj det blir, man rycker loss toalettstolar som kastas ner mot planen, man gör rusningar mot programförsäljarna och man ställer sig på räcken och pissar rakt ner på förbipasserande.
Väl inne på läktarn lugnar de sedan ner sig en stund innan huliganidolen Glenn kommer och vrålar "Jag har köpt 25bengaler som vi kan tända och kasta in på planen brinnandes" övriga läktaren och främst huligangänget jubla medan de diskuterar tidigare slagsmål, framförallt den legendariska rusningen mot korvkiosken på Åsebro borta i cupen för tio år sen.

Matchen börjar men direkt när falangen ser att gefle har bollen börjar Glenn kasta ner den första bengalen, tänk om han bara hade varit tvungen att vara på sittplats då hade han aldrig kastat. Givetvis är hela gänget stupfulla efter att dragit i sig fem folköl på arenan, tänk om man hae förbjudit alkohol på arenan då hade detta aldrig hänt. Bengalerna fortsatter hagla ner till alla 25 är slut då börjar man istället dra loss de räckena som finns på ståplats och kasta på polisen.
Nu är det så illa att matchen avbryts och det blir bara värre och värre, arenan står i brand när jag sedan ser hur huliganfalangen rör sig mot bussen hem medan jag går till mitt skrivbord för att författa denna artikel.
Strax efter hör jag dock att en buss slagits sönder och samman samt satts i brand och att hela staden nu är belägrad av huliganerna.....

Eder Mr.Maclögn, Gepe.

FH på blåvitt-gefle.

IK har följt FH på en vanlig fotbollsmatch.

Redan nån dag innan börjar FH och far diskutera laguppställningen, vem ska spela nu när Sebastian Eriksson är avstängd, far föredrar Tomas Olsson medan jag funderar över om han verkligen passar som defensiv mittfältare och att vi kanske rentav chockar med att sätta Ragnar som defensiv mitt och sätter in Kalle i mittlåset.
Matchdagen segar sig sedan fram rejält innan de båda sätter sig på bussen tjugo över fem med halsduen virad runt halsen och glada tjingsar på bekanta på bussen och sedan sätter sig och tjötar lite om förutsättningarna.
Bussfärden går fort, det är ju match på gång och då längtar alla supportrar dit.

Man går av vid centralen, tackar den vänlige bilisten som stannade så man kommer över övergångsstället, tittar bort mot trädgårdsföreningen för att se hur gött det ser ut där i solen, men styr stegen mot Gamla Ullevi.
Väl framme tar man en promenad längs med arenan, hejar på de man känner igen, det har ju blivit ett gäng under nästan 20år som aktiv supporter. Sedan tar man sig bort mot sin sektion där värdarna hälsar en välkommen, man går upp för en trappa innan man börjar tjöta med ytterligare folk man känner..
Tar sig upp till rätt nivå och går där fram till de trevliga tjejerna i kiosken som hälsar välkommen med ett "så var det dags igen, vad får det lov att vara idag då?" "det vanliga" säger man och redan under fjärde matchen vet de vad det är. Vi skojar lite som vanligt om det absurda att det måste serveras korv med bröd på en papptallrik samt att man inte får korken till sin 0,5l cola. "idag vinner vi" säger man innan man går och ställer sig för att käka.
En stund senare kommer det gamla gänget och vi enas under skratt att glömma vad det blev i senaste matchen. Diskuterar lite fotboll i allmänhet och blåvitt i synnerhet innan man beger sig upp på läktarn.
Tro det eller ej, men Glenn kommer upp med en halv special på läktarn, de vanliga skämten om "du bara äter" "fan vad du äter" etc kommer och Glenn svarar "jag GILLAR att äta" och så är liksom standarden satt.
Diskussioner om laget varvas med att man lyssnar på införtvprogramet som vevas på de båda storbildsskärmarna på vår vackra arena, innan tonerna sedan börjar ljuda. Dags för "Snart skiner Poseidon" alla halsdukar hålls upp och folk sjunger med, det är ÄNTLIGEN dags för blåvitt igen. Här är 85åriga gubbar och här är 6-7åriga knoddar, hela den blåvitta familjen är på plats om än i mindre nummer än vanligt. Tätt matchande har gjort sitt till för publiksiffrorna och en annan inser ju också att medias felaktiga beskrivning av vad som sker på och kring matcherna har spelat in beträffande publiksiffran.

Matchen drar igång och Blåvitt trummar på, 2-0 i paus blir till slut 3-0 men kunde varit betydligt mer om inte Hugosson i Gelfemålet storspelet samt att blåvitt själva varit lite mer fokuserade. FH och co är nöjda trots allt, tre pinnar och man leder serien även om övriga lag har färre matcher spelade. Jonathan Berg, som lämnade blåvitt inför säsongen och gick till Gefle fick även varma applåder när han byttes ut under matchen. Fint gjort av oss alla att visa den uppskattningen mot en gammal spelare.
Stämningen var stundtals under matchen grymt bra och på slutet när hela sittplats står upp och många,många,många, många av oss även hoppade i takt med klacken och "levande sittplats" så tordes det ha gungat rejält  i husen på prippska tomten. GUNGA HUS GUNGA HUS GUUUUUNGA HUS.
Vi lämnar glada över segern arenan och klacken sjunger med riktning mot de medier som inte ger någon verklighetsanknuten bild av fotbollen och fansen "Vad ska GP skriva nu?".

Ännu en match med ens älskade blåvitt är över, man träffar granngubben vid bussen och sedan kommer man hem och kan njuta av att inkasserat ännu en underbar seger efter en mycket trevlig kväll i fotbollens tecken.
Tack för att ni finns blåvitt säger FH och man har jävligt roligt varje gång med.

Eder, IK-red.


Vi vet att personformen skiljer sig ibland men detta är en blogg och ingen text från svenska akademin så det får ni ha överseende med. Den som gissar vilken text som är den korrekta och får rätt vinner ett fint pris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0