Schlagertajm i Peking

Ikväll är det som bekant dags för melodifestivalen i Norköping då andra chansen ska till att avgöras. Som vanligt ser reglerna helt annorlunda ut jämfört med vanligt, så i princip vad som helst kan hända. Men trots detta ska vi göra ett försök att sia fram dagens två vinnare!

GRUPP 1
Duell 1  Scotts VS Sarah Dawn Finer
Kommer troligen att bli en tuff duell då två helt olika typer av låtar ställs mot varandra. Ett "speedigt" moderndansband mot en skönsjungande gammal kvinna med en ganska bra ballad. Jag tror att Scotts vinner duellen då man ser sliskigare ut i TV än konkurrenten, dessutom har Sarah varit sjuk under veckan (som om det vore något ovanligt), så hon kanske inte kan gå för fullt.
Vidare: Scotts

Duell 2 Lili & Susie VS BWO
Detta kommer också att bli en mycket tuff duell. BWO är det största bandet med den allra sliskigaste sångaren (det gör att unga tjejer och Buba röstar), men rent låtmässigt ställer man i år upp med sitt sämsta bidrag någonsin. Lili & Susie bör också ha en del fans efter sin långa karriär, men vad som talar för seger hos dem är att deras bidrag är mycket bättre än BWO:s. Förutsatt att inte sångaren, Martin Rolinski, i BWO lyckas charma hela Sveriges befolkning bör L&S gå vidare!
Vidare: Lili & Susie

Duell 3 Scotts VS Lili & Susie (eller vilka som nu går vidare från de tidigare duellerna)
Kommer bli en hård kamp. Lili & Susie tycker ag har bäst bidrag, men liksom BWO har Scotts en ganska sliskig sångare som säkerligen drar åt sig en massa extraröster. Båda kan gå till finalen, men jag tippar trots allt på de båda damerna.
Till final: Lili & Susie

GRUPP 2
Duell 1 Amy Diamond VS Starpilots
Om man nu ska säga att någon av artisterna ikväll sjunger på hemmaplan så är det Amy, som föddes här i Norrköping. Hon ställs mot Starpilots som kommer till start med en härlig låt som hur det än går ikväll kommer bli en radiohit inom en snar framtid. Sett till duellen tror jag att just piloterna vinner då de har en låt som fastnar enklare på hjärnan, MEN man kan dock aldrig räkna bort Amy som även hon är duktig. Dessutom vet vi ju om att hon har Bubas stöd i form av mass-telefon-röstning.
Vidare: Starpilots

Duell 2 Rigo & the Topaz sound feat. Red Fox VS Carolina af Ugglas
En svårtippad duell. Enligt min smak är kanske inte detta några av de bästa bidragen i år, men sett till dessa tror och vill jag se att Rigo & det långa bandnamnet går vidare. Dels är det mer "partaj" över deras låt och dels har de även betydligt bätter klädsel än Ugglan, åtminstone Rigo själv!
Vidare: Rigo & the Topaz sound feat. Red Fox

Duell 3 Starpilots VS Rigo & the Topaz sound feat. Red Fox (eller vilka som nu går vidare från de tidigare duellerna)
Här bör Starpilots gå vidare till final ganska lätt, åtminstone om man ser till låtarna som ställs mot varandra. Rigos räddning lgger i att bjuda på en hejdundrande show som till och med får Deve, som komer sitta hemma i soffan och titta för första gången någonsin, att tappa hakan.
Vidare: Starpilots

Det var dagens tips det! Har jag inte rätt i någon av duellerna så blir det inga mer schlagerprofetior någonsin! Men jag är inte orolig, jag har mutat de som sköter resultatsammanställningen.

Kommentarer
Postat av: johan gyllensten

fan vad kass du blivit på att tippa anti... det här suger verkligen

2009-03-10 @ 22:18:40
URL: http://misdirection.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0