Därför behövs en nordisk union

1994 folkomröstade svenskarna om ett EU-medlemskap och ja-sägarna vann med 52,3% Men om folkomröstningen skulle ske idag så skulle det inte bli något intågande i EU. Nej-sägarna har majoritet och om man bara kunde lämna EU med en gång, så vore inte Sverige längre medlemsstat. Vi skulle ställa oss bredvid våra nordiska grannar Norge som var starka och sade Nej till EU. Nu sitter alla ja-sägare hemma i stugorna från Malmö upp till Kiruna och tänker "Hur kunde jag vara så lättlurad? Jag skulle självklart ha sagt nej".

När Sverige tågade in i EU 1995 blev det svenska folket helt plötsligt bekanta med nya regler och förordningar. Regler och förordningar svenskarna inte varit vana vid t ex att nu helt plötsligt så skulle man behöva bry sig om exempelvis Spaniens eller Frankrikes frihandel med andra länder. Helt plötsligt så skulle allt gå så fruktansvärt fort. Matproduktionen skulle gå i rasande takt. Istället för att grisar och kor skulle få gå ute i det fria så de skulle bli friska och krya så blev dessa djur, med EU:s regler, instängda i trånga bås och bara stå stilla tillsammans och trängas med andra kor, grisar o.s.v och bara stå vänta på slakt. Men det största regelverket som har retat upp svenskarna är att så mycket makt ligger hos de stora länderna såsom Tyskland, Frankrike och Spanien. Och han eller hon som sitter vid EU-parlamentet i Bryssel och tjänar miljoner om året, det är ju klart att den personen tycker att Sverige bör stanna kvar i EU. Tack och lov röstade svenskarna nej till EMU. Ett val som kanske skulle bli lite av ett wake-up call för politikerna att Sverige vill inte vara medlem i en supernation (för det är just det EU strävar efter).


Det börjar bli dags att svenska politiker riktar blickarna åt öster, väster och söder. Just det. Jag talar naturligtvis om våra kära grannländer Finland, Norge och Danmark. Varför slår inte vi tre våra påsar ihop och bildar en egen union, "Nordiska Unionen" eller rent och slätt "Skandinavien". Om politikerna kan slita sin blickar från pengarna och istället titta på vad vi har för resurser här uppe i Norden. Nu i dessa "miljötider" så kan vi i Norden försörja oss alldeles utmärkt på egna naturtillgångar och visa övriga världen att "Titta vad de här små länderna i norra Europa kan" Jag talar om naturtillgångar som oerhörda mängder vatten (hela Norden omsluts av grymt mycket vatten + alla tusentals små och stora insjöar och vattendrag vi har kan försörja oss med el), oerhört mycket skog, som vi kan exportera utomlands och bygga upp en stor skogsindustri, betesmark och åkrar som gör det möjligt för djur att få ett värdigare liv, vind, som även det kan omvandlas till el (om inte jag missminner mig så blåser det mycket ute vid kusterna). Detta är bara några tillgångar vi har. ÄR DETTA INTE MILJÖVÄNLIGT SÅ SÄG!! Men det är klart, då får ju inte politikerna de oerhörda summorna som de får idag. Tänkte inte på det.

Förövrigt så har vi väl ett militärt samarbete som kallas för Nodic Battlegroup, som kan försvara oss om det blir oroligheter.  Men nej, vi ska ju gå med i NATO och skicka ner våra soldater till Irak och Afghanistan så att de blir skjutna i krig som världspolisen USA har startat.  Nordisk film finns ju också något som heter. I stora filmproduktioner är det ju inte helt ovanligt att de nordiska filmbolagen samarbetar. Hur många svenska skådespelare har vi t ex inte sett i danska produktioner?


Så snälla svenska folket, kräv åtminstone EN sak av regering Reinfeldt (som förövrigt tog saken i egna händer och skrev på Lissabonfördraget utan någon folkomröstning) och kräv ett utträde från EU.

En nordisk union är bättre både för dig och för mig. Och framförallt för miljön.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0