Avaí FC

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/49/Avai_football.png
Vad är nu detta, undrar ni nog nu. Jo det är det lag som just nu gäller på fifadagarna. Fast på fifa heter laget A. Florianópolis. Antagligen rättighetsgrejer likt att IFK Göteborg heter I. Göteborg och AIK heter A. Solna i Sverige. Helt taget ur luften är det emellertid inte då laget kommer från just staden Florianópolis som ligger på en ö utanför Brasiliens sydöstra kust och enligt wikipedia har 406 564 invånare. Laget spelar i brasilianska högstaligan där man förra säsongen kom sexa. En bedrift som vi hoppas kunna överträffa på spelet, där styrelsen väntar sig en mittenplacering och vi ligger i de krokarna av tabellen. Precis som klubbmärket ovan antyder spelar laget i blåvitrandiga tröjor. Arenan heter Ressacada och tar 19000 åskådare.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/69/Ressacada.jpg

Klubben grundades 1923 och deras största rival är lokalkonkurrenten Figueirense som för närvarna spelar i divisionen under.

Dem är vi nu på fifa och målet är som alltid att vinna så mycket vi kan. Det kommer nog gå bra då dessutom vår styrelse har större tålamod än i tidigare lag.

Och de stunder vi inte dominerar på fotbollsplan kan det hända att Running Wild dominerar på tvn istället.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0