Blåvitt kommer vinna CL 08/09!!

IK är först med att tippa svenska mästarna, IFK Göteborg, Blåvitt som vinnare av Champions League 2008/09.
Det är byggt på vetenskapliga fakta.
Vi går igenom steg för steg här.

Behålla truppen och spetsa den:
Chansen till det får antas vara 50% ty gör vi en bra höst i gruppen lär många spelare vara högvilt för andra ekonomiskt starkare klubbar. Men å andra sidan, vem fan vill köpa Hjalmar Jonsson? Ragnar stannar av personliga skäl och för att han vill visa sin lojalitet.
50%

Klara första kvalomgången:
Här har blåvitt sådan tur att de är seedade och slipper därmed de flesta svåra lag i denna omgång, enda hotet man kan få är mästarna från Montenegro, chansen att slippa dom är 92%.
Matcherna i denna omgången ska man bara vinna om man inte gör bort sig helt och det gör man inte i ett sådant här kval!
92%

Klara andra kvalomgången:
Här finns några tuffa lag men Blåvitt har tur och får det lättaste motståndet, om än kanske inte jättelätt men likväl. Ungerska mästarna. Den chansen att få dom är 1/14 dvs 7%.
Matcherna sedan är tuffa och kan egentligen gå hur som helst, men det blir krigarmatcher och det hanterar blåvitt väl och chansen till seger är 65%.
7% följt av 65%

Klara tredje kvalomgången:
Här är det nästan bara extremt tuffa lag kvar, men det finns en chans att få lag som man har hyfsade möjligheter att slå, såsom Liége, CSKA Sofia samt Vitoria. Chansen att få ett av dessa lag är 3/18 dvs 17%
Dessa matcher kan man vinna om gör en bra första match hemmavid. Chansen till avancemang är enligt IKs Statistiska Centralbyrå ISCB c.a. 40% om man får nåt av de lagen.
17% följt av 40%

Klara gruppspelet:
Här får man hoppas på lättaste möjliga lottning, vilket inte för den skull blir lätt, men man lär ju få ett riktigt storlag som man inte kan rå på såsom Man.Utd sedan gäller det att få mer hanterbart motstånd när det gäller de övriga två lagen, samt att få ett lag såsom nämnda Man.Utd som kan vinna alla sina matcher och göra det till en kamp mellan de andra tre lagen om den andra avancemangsplatsen.
Chansen till en sådan lottning är på 5%.
Sedan är chansen att gå vidare 20%.
5% följt av 20%

Klara åttondelsfinalen:
Vi utgår från att Blåvitt blivit tvåa i sin grupp då får man möta en gruppetta och det är en av de riktigt tunga giganterna, ett sådant lag slår man kanske över två matcher en gång av 10?
Vi bedömer därmed chansen till 10% vinner man hemma i första matchen oavsett med vad så blir det en rejäl kamp borta och det grejar man med snabba kontringspelare och en köttmur.
10%

Klara kvartsfinalen:
Här är det bara fenomenala fotbollslag kvar och chansen att avancera är nere i 5% oavsett vilka man får.
5%

Klara semifinalen:
Här är det bara fenomenala fotbollslag kvar och chansen att avancera är nere i 5% oavsett vilka man får.
5%

Vinna finalen:
Här är det en enda match så chansen ökar till 10%.
10%

Sammanräknat är alltså chansen att vinna hela CL är tydligen så liten att min miniräknare inte klarar av att räkna ut det...Men datorns grejar det... 0,00000000035581% Eller om ni så vill:
Lika stor chans som att borgarasen gör nåt vettigt alt att en modebloggare skriver nåt vettigt!

HEJA BLÅVITT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0