Idag har Andra Halvan vart på fotboll

och sett GAIS ta sig an allsvenska nykomlingen IFK Norrköping. En extra intressant match för övriga bloggare här på IK då flera är bosatta i Norrköping och framförallt Anti bär ett brinnande fotbollsintresse.

I god tid för en gång skull anlände jag till ett vindpinat Ruddalen. I GAIS gjorde Markus Halsti debut i backlinjen och på topp gjorde Christos Christoforidis årsdebut. Man såg jämfört med matchen mot Häcken vilken skillnad det blir om man har backar i backlinjen. Doch syntes inget av det i matchinledningen då rejäl fylla gav gästerna ledningen. Likt ifjol störe detta GAIS och det tog en 20 minuter innan de hittade in i matchen igen, men sen kunde du ta över.

Armeniens bäste och sannolikt snabbast spelare, Levon Patjadjian eller hur det stavas, drog upp ett anfall på högerkanten, hittade Christos i straffområdets utkant som dock föll men lyckades peta fram bollen till Eyolfur Hedinsson som skarvade till Wanderson som bredsidade in 1-1 vid stolproten. Eyo som inledde riktigt svajigt blev med tiden bättre i den ovana rollen som släpande anfallare. Nu tog GAIS över mer och en välslagen hörna från Wanderson nickades stilfullt in av Andreas Tobiassion i 44e minuten.

I andra var GAIS bättre och Sherif Suma slog ett inlägg rakt i mål som fastställde slutresultatet 3-1. Norrköping kom upp i en del halvfarliga lägen, speciellt när Dime en period envisades med sina skevboxningar.

GAIS vann rättvist trots en svajig inledning, de måste bli bättre i början på matcherna helt klart. IFK Norrköping visade upp att det fanns kvalitet i laget, de spelade med hög press och stundtals bra och snabbt passningsspel.