Allsvenskan 2008-Omg 1

IK (första halvan) tar och tippar den allsvenska premiären i fotboll, match för match.

IFK Norrköping-Djurgårdens IF.
Tips: 1-1.


Kommentar:En nykomling på speed mot ett skadedrabbat DIF, första matchen i årets allsvenska. Peking kan skaka de flesta lag hemma på parken och speciellt i en premiär. Man har spelare och ledare som varit med förr och det gör att man inte drabbas av stora darren när det nu blåser upp till storm.
DIF å sin sida är det tveklöst bästa fotbollslaget av de två det kan ingen argumentera emot men med tanke på hur försäsongen sett ut med alla skador så gör det att man kanske behöver en lite för lång startraka för att på allvar vara med i guldkampen iår.
1-1 känns som ett typiskt premiärresultat i denna kamp. Rykten pratar om en packad arena och tusentals djurgårdare på plats på alla sektioner då peking vägrat släpp tillräckligt med bortabiljetter.

Halmstad BK-Gefle IF.
Tips: 2-0.

Kommentar: Gefle har fått behålla Oremo och Hugosson, i det förstnämndes fall för att han ville ha på tok för mycket betalt i dif och att henke inte bestämt sig i HIF. I den sistnämndes fall för att han inte har några mål med sin karriär annat än att harva i botten...
HBK är kanske inte det mest spännande laget iår (heller) men de är stabila och Sebastian Johansson är en kämpe på mitten och vad Magnus Arvidsson kan framåt när det stämmer vet vi. Hur bra är HBKs brasse?
Får HBK det att stämma framåt ska det inte vara några problem bakåt där man har ett av allsvenskan bästa mittbackspar. 2-0 till hemmalaget känns rimligt.

Gais-IF Elfsborg
Tips: 0-1.

Kommentar: Gais sägs ju vara bättre iår än tidigare men det vete fan, man verkar inte riktigt veta vad man vill med sina mål när man sätter upp en målsättning och sedan ändrar den för att man byter tränare. Ett mål för en klubb ska ju vara starkare än så.
Elfsborg har på något underligt vis, fram till sista veckan, hållit sig ifrån de största guldkraven men har man ett mittlås som Augustsson-Lucic en målvakt som blir tredjemålvakt i EM och ett mittfält med Illola-Svensson-Ishizaki och två forwards som bara måste blomma ut snart i Avdic-Sjöhage så kan man inte hållas borta från guldsnacket.
Gais lär väl slippa den absoluta botten iår då det finns lag som är ännu sämre, men mot Elfsborg räcker man inte riktigt till. Sjöhage gör matchens enda mål i slutet när hans speed lönar sig mot gais backlinje.

AIK-Kalmar FF.
Tips: 1-2.

Kommentar: AIK på ett kokande Råsunda är ingen lätt match men om vi bryter ner denna match till det som det hela handlar om, själva fotbollen så är Kalmar helt enkelt bättre. Framåt är AIk starka men defensiven lämnar ju en hel del i övrigt att önska för gnagarna. Detta utnyttjar givetvis Kalmar och hur det blir på Råsunda när Kalmar efter första halvlek leder med 2-0 är viktigt, kan laget ta sig i kragen så blir det spännande men Kalmar tar denna match på ren kvalité. 2-0 i paus och sedan blir det spännande när AIk reducerat men Kalmar reder ut stormen.

Örebro SK-Trelleborg FF
Tips: 0-0.

Kommentar: Helt klart årets match!! Det blir väl för den neutrala åskådaren inte tråkigare än såhär i allsvenskan?
0-0 och ja, vi lämnar denna match här.

GIF Sundsvall-Helsingborg IF
Tips: 0-3.

Kommentar: HIF är ju det lag som satte sin formtopp tidigast av alla då man spelade i uefacupen redan i feb. GIF Sundsvall känns helt enkelt så ofantligt mycket sämre än ett HIF som direkt vill visa vad de kan och med Henke och Omotoyssi på topp lär HIF ge Giffarnas defensiv rejält med jobb. HIF blir om man får behålla laget verkligen att räkna med i toppen iår och att man fått tillbaka Andreas Granqvist i backlinjen kommer visa sig vara otroligt viktigt, en av allsvenskan bästa mittbackar helt klart. Giffarna kunde ju önskat sig en lättare inledning...

Ljungskile SK-Hammarby IF.
Tips: 0-2.

Kommentar: Byaanda och jävlarnamma i all ära, men man måste kunna spela bra fotboll med. Bajen ska vinna denna matchen 9999gånger av 10000 och kommer göra det nu med. Rami Shaaban lär vilja visa att han inte tänker göra fler Brasilientabbar och det är sällan ett tecken på en tipskupong varit säkrare än detta... Det mest intressanta blir väl att se hur Starke Arvid Arena klarar en stormatch... Det är lite skillnaden på följena numera och hur det var senaste LSK var uppe.

Malmö FF-IFK Göteborg
Tips: 1-3.

Kommentar: MFF är inte ens numera en guldkandidat enligt media eller enligt dom själva. Man har för många frågetecken för det och kommer inte heller vara med allra högst upp när det drar ihop sig till guldrace. IFK Göteborg har tappat Bengan från guldlaget och ska man vara hård var det ofta backlinjen som räddade laget ifjol även om Bengan räddade laget mot AIK borta i näst sista omgången.
Malmö känns helt okej men det saknar alternativ dels spelmässigt och dels spelarmässigt medan IFK kan variera det hela mer, man kan "kötta" med Wernbloom och Wallerstedt på topp eller köra speedkulor som Hysén och D.Alexandersson. En tuff match blir det men efter Malmös ledningsmål tar Blåvitt över och vinner.

Detta tips kan komma inför fler omgångar av allsvenskan men räkna inte med att det dyker upp inför varje omgång!

Kommentarer
Postat av: Ida

Ja typ som en turnering. Fast inte så att man blir utslagen och inte får spela mer, utan mer att man får möta alla och så räknar man alla vinster och korar en vinnare.

Bloggbadmintonlag låter bra, och vi brukar hyra banan i två-tre timmar.

2008-03-28 @ 11:42:25
URL: http://daaarlingen.blogg.se
Postat av: Ida

... men man brukar vara så trött efter två timmars spelande så sista timmen blir bara att man sitter och pratar...

2008-03-28 @ 11:43:00
URL: http://daaarlingen.blogg.se
Postat av: Annelie

Vilken bra idé! Man borde kunna testa sig bara för att förutse dom där perioderna med bloggtorka :P

2008-03-28 @ 17:46:32
URL: http://anneliten.blogg.se
Postat av: Ida

Okej, men jag tror inte att tegelkastning är nån större fara här. Iofs kan de ju ha det med sig i sina träningsväskor, men det är föga troligt eftersom mina arbetskompisar är goda människor.

Från busstationen är det väl ungefär 1 km till hallen skulle jag tro. Så klä dig varmt! Det är en ganska blåsig sträcka att gå.
Och eftersom det inte finns några skåp i omklädningsrummen behövs ej heller några femmor. Man tar helt sonika med sig sina värdesaker in i hallen.

2008-03-28 @ 22:40:51
URL: http://daaarlingen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0