Sverige en demokrati? Knappast!

Trodde du att vi levde i ett fritt land? Trodde du att vi levde i en demokrati? Om du trodde det så kan du härmed glömma allt som du tidigare trott på. Sedan ett par år tillbaka har vi nämligen en borgerlig regering, som undan för undan har förpestat Sverige med den ena sjuka lagförändringen efter den andra. Nu tycker jag dock att måttet är rågat på riktigt. Ingen har säkert kunnat undgå den massiva debatt som florerat i medierna under de senaste dagarna om den så kallade FRA-lagen. En lag som innebär en massövervakning av hela det svenska samhället, en lag som innebär att vår personliga integritet kränks. Vi förlorar möjligheten att konversera med släkt och vänner utan att vara säker på att ingen lyssnar på det som sägs eller skrivs, kort och gott, vi förlorar vår rätt till frihet!

Lagförslaget får massiv kritik utifrån och i samtliga undersökningar som har gjorts, och fortfarande görs, visar det sig att majoriteten av den svenska befolkningen är starkt emot lagförslaget. Den borgerliga alliansen som sitter vid makten kan inte ha undgått protesterna, men trots detta har de uppenbarligen inte tänkt följa folkets vädjan. Det mesta talar nämligen för att lagförslaget klubbas igenom redan idag (onsdag) eller imorgon! Inom alliansen finns dock en hel del personer som ställer sig kritiska till lagförslaget. Jag vill inte nämna några namn (de finns ändå redan ute på nästan alla nyhetssidor i landet) men det är bara de som kan stoppa lagen från att bli verklighet nu.

I gårdagens riksdagsdebatt visade det sig dock att dessa FRA-kritiska individer inte vågar följa sin egna personliga övertygelse. Även fast de vill rösta nej så kommer de att rösta ja. De har blivit tvingade att rösta ja av den annars så hederliga regeringen, som ju gjort klasskillnaderna sååå mycket mindre sen de fick makten, och gjort sååå mycket för att pensionärerna och alla ungdomar ska få en drägligare vardag. Den bittra sanningen är att politikerna helt enkelt inte får rösta som de vill, de styrs med järnhand av statsminister Fredrik Reinfeldt, ungefär på samma sätt som den tyske führern Adolf Hitler ledde sitt Nazityskland under 1900-talet.

Riksdagens debatt var intressant på många sätt och vis. De opponerande partierna (V, MP och S) tog ett tydligt avstånd från lagförslaget och sa nej, men de borgerliga partierna vågade alltså inte göra detsamma. Några från Centerpartiet krävde visserligen återremiss, vilket det också blev, men detta är bara ett fånigt spel för galleriet. Återremissen innebär inte att förslaget stoppas, det innebär bara att ett par extra meningar skrivs in i lagförslaget och att sedan lagen kan klubbas igenom som planerat. Och det är just detta som troligen sker idag eller imorgon.

Som många i riksdagsdebatten frågade de borgerliga ja-sägarna kan man fråga sig varför vi ska ha en massiv övervakning på hela befolkningen. Vad är det egentligen som hotar oss och vårt land? Borgarna själva visste inte riktigt vad de skulle svara, men de hävdade att det finns många stora hot och hänvisade bland annat till olika terrorattentat i USA. Sanningen är dock den att det inte finns speciellt stora hot mot lilla Sverige, detta är även något som bekräftas av SÄPO. Och om nu Sverige mot all förmodan skulle ha ett hot mot sig, hur skulle då det kunna stoppas genom FRA? För det första är det lätt för dessa terrorister att kringgå övervakningen och för det andra har Sverige knappt något försvar kvar att sätta in vid ett eventuellt angrepp. Nej, att satsa på en massiv övervakning är helt fel, satsa istället på att sluta lägga ner försvaret!

Dessutom kan man fråga sig om de ansvariga för FRA är att lita på. Redan nu, innan lagen ens har godkänts, står det klart att de har missbrukat sina möjligheter. Vad sker om fel människor kommer över innehållet, om någon exempelvis hackar sig in i systemet? Det är inget jag ens vågar tänka på, men frågan är ändå om inte FRA snarare ökar riskerna för attentat mot nationen snarare än att minska riskerna.

FRA-lagen innehåller enbart nackdelar. Vi medborgare kommer inte tillåtas ha någon som helst frihet längre. Vi kommer vara ständigt övervakade vilket gör det fullt möjligt för andra att kartlägga våra liv. Dessutom innebär också lagförslaget en hel del skrämmande risker. Att räkna upp alla dessa risker är i princip omöjligt, men man kan exempelvis hamna i olika typer av register om man besöker ”fel” webbsidor eller använder sig av ”fel” formuleringar när man talar eller skriver med sina vänner, och har man oturen att fastna i dessa register kan det leda till avslag på jobbansökningar och indragna resetillstånd m.m.  

Sammanfattningsvis kan man slå fast att den representativa demokrati som vi har i Sverige idag inte är någonting annat än en otäck diktatur, där man inte får gå emot den enhällige ledaren. Jag känner en stor oro över framtiden och hoppas att inte att de paralleller mellan nazismen och dagens regering fortsätter växa!

Nej, bevara Sverige fritt, gör uppror mot FRA-lagen och rösta nej! Allt annat är ett svek mot det svenska folket.

Anti

Kommentarer
Postat av: Jessi

Bra blogg!

2008-06-18 @ 13:57:32
URL: http://jessi91.blogg.se/
Postat av: Madde

Var med och tävla om en ny bloggdesign här: http://madelene1986.blogg.se/2008/june/vinn-en-bloggdesign.html ! Skön blogg du har btw! Ciao

2008-06-18 @ 14:00:20
URL: http://madelene1986.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0