GAMEBOY!!

image113

Detta är det enda gameboy värt namnet. Det är orginalet, det ursprungliga, det som verkligen ersatte alla "track&field" liren etc. Det var ett alldeles briljant format detta.
En intressant notis är med att det av förklariga skäl gick på batterier och detta var innan uppladdningsbara batterier fanns på marknaden, eller åtminstone till hyfsat humana priser. Detta medförde att när batterierna började ta slut vred man på ljusinställnings"knappen" åt det mörkare hållet hela tiden för att när batterierna började ta slut blev det bara ljusare och ljusare på spelet.
Intressanta saker är även att det fanns spel till detta gameboy som t.ex. ett fotbollslir där man kunde spela hela säsonger i engelska ligan på 38matcher men det gick inte att spara så man satte igång liret å lät det vara på tills man var klar...
SEdan hade jag ett friidrottsspel där man, för att slå rekord, var tvungen att lägga fingret mellan knapparna A-B och bara skitfort glida mellan dom detta medförde blåsor på fingrarna, så senare tog alla med det liret hjälp av ett lypsyl eller liknande för att kunna trycka lika fort.
Dessutom var ljudet från detta lir enbart pling-plong och det kan ju alla räkna ut hur irriterande det måste varit för alla andra i längden.
När sedan mesiga varianter som "gameboy colour" etc kom rasade vår generation!

DET VAR BÄTTRE FÖRR!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0