Fördomar!

Fördomar
Vi alla har fördomar, fördomar är faktiskt rätt skoj om man tänker på dem. Extra skoj är det att få sina fördomar bekräftade. Ett sätt att få det är ställa sig i foajen på Handelshögskolan en stund. Mmmm, handelshögskola, bilder dyker upp i huvudet, bilder man sen slår bort och tänker "äh bara fördomar" sen när man står där besannas varenda en.
 
Handelshögskolan har mycket gemensam med blåggåsfären som en säger. Båda är utmärkta ställen att få sina härliga fördomar bekräftade. Och de bloggskribenter som nyligen bekräftat mina fördomar lär hamna där en dag. Om de kan fjäska till sig betyg nog eller har tillräckligt fint efternamn.
 
Aaah, jag känner det, det ligger i luften, kommer farande mot mig, standardargument 1A, populärt i småland. Du är bara avundsjuk!
 
Nej faktiskt inte, jag har till och med gått på handels en stund (Vad skulle jag annars där att göra?)
 
Nu skiter vi i handels, åter till blogghelvetena.
 
IKs underrättelsetjänst fann en blogg som hittils står oöverträffad när det gäller att bekräfta fördomar. En blogg vars innehavare är mer stereotyp än man kan fantisera om nästan. Det är en ung dam ur öfverklassen, eller überklasse för använda ett mer talande ord. Det räcker nästan att säga det så börjar fördomarna komma haglande. Använd den knapphändiga informationen "ung, dam, överklass, blogg" och försök skapa er en bild.
Hmm, tänker ni. Hon bor i Stockholm? Jajamensan! Hennes blogg behandlar en hel del mode? Rätt igen. Hon hade röstat borgerligt om hon haft rösträtt? Givet mannen! Är hon kanske rentav med i MUF? Stämmer det med. Poserar på bilder från fester tillsammans med grabbar i bakåtslickat pagefriss? Jupp, så långt allt rätt.
 
Hmm nu börjar det bli lite svårare, men har hon ett fiiint klingande efternamn? Det med. Taget? Fan vet men inte otroligt. En annan tanke som dyker upp i dessa tider, har hon ägnat sig åt skattesmitarteknikaliteter och skryter med det tro? Fast näe knappast en så ung person väl? Jodå det med, skickligt att gissa det.
 
Ja gott folk, det är den mest stereotypa blogg ni kan hitta detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0