Dagens Artist-Bob Dylan.

Dagens Artist är den störste av dom alla, Bob Dylan, många av de riktiga artisterna som är aktiva idag har hämtat inspiration därifrån och Dylan har format många människor med sina texter. Likt The River var ett album av Springsteen(som även han fått mycket av Dylan) alla måste ha så är Dylans "Blonde on Blonde" ett album som är om möjligt än viktigare att ha i sin samling!
Dylan såg jag personligen samma år som Springsteen, 2003, vilket var ett fantastiskt konsertår helt enkelt. I Scandinavium i Göteborg. Dessutom var det den konserten när han avslutade med "Ähh, ni har varit en så usel publik så det blir inga extranummer" sådant gillar man, det visar att det är rock kvar trots att han blivit en äldre herre numera.
En briljant artist och en som även format mycket av samhället med kritiska texter. Sådana här artister görs inte idag, det är nåt att tänka på för alla lallare därutet som anser att "modern musik" är något att ha! Musik ska rycka tag och väcka tankar, inte vara s.k. "partylåtar" totalt meningslösa alster.
Nej, Artister som Dylan förtjänar sin plats till skillnad från många andra i strålkastarljuset.

Vi börjar dagens låtval med "Mr.Tambourine man" (inspelad live 1964) som alla visserligen redan vet vad den egentligen handlar om. Under denna tiden fick man ju inte tala om droger varvid folk istället talade i metaforer om det och en sådan sång är "Mr.Tambourin man". "Mr.tambourine man" är mao en langare, "play a song for me" är detsamma som "sälj mig något" och "i'm not sleepy" att han fortfarande krigar på.
Man må tycka vad man vill om droginnehållet i texten men en mycket bra låt är det iaf. Sedan är det kul att se en ung Dylan med.




Nästa låt är "Hurricane". En låt om Rubin "Hurricane" Carter en svart boxare som anklagades för mord men felaktigt, han har tidigare i livet haft problem med en viss polis och när denna nu får chansen så sätter han dit Hurricane samt den kille som kör bilen Hurricane färdas i. Helt oskyldiga är de, även om det som alltid i sådana här fall råder delade meningar, och ett himla liv utrbyter. Han döms av en helt vit jury till livstid men får sedan via en familj från Kanada hjälp att frias och så blir det till slut, det hela finns som en film med Denzel Washington i titelrollen dessutom.


En tämligen orginell video...


Och ibland ska man bara låta allt tala för sig självt utan förklaringar etc. denna är en sådan sång. Vi har alla hört den, vi vet alla vad den betyder för just oss, därför låter vi den stå på egna ben utan att vi här ska förklara något!


Avslutningsvis, Like A Rolling Stone...

Kommentarer
Postat av: Ida

Jaja okej då, Dylan kanske är större än Berghagen... Men ingen regerade på allsångsscenen så mkt som han!

2007-12-12 @ 12:27:51
URL: http://daaarlingen.blogg.se
Postat av: Annelie

Okej, ska försöka hinna med er också. Måste kolla skolans luciatåg på morgonen och ska hinna vara i Gällivares kyrka vid 16-tiden och ha 2 konserter så passar det någon gång vid 12? Jag kan ta ett supersnabbt flygplan ner till er så att jag hinner!

2007-12-13 @ 07:21:30
URL: http://anneliten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0