Tipskommentarer


Djurgårdens IF-Trelleborg FF
Tips: 0-2
Mycket troligt sett till lagens form.

Örgryte IS-Kalmar FF
Tips: 0-3
Det med, utan Allbäck blir det rejäl tungt.

Helsingborgs IF-BK Häcken
Tips: 2-2
Ointressant mittenmatch egentligen men lite mål är ju kul. Tipset känns vettigt.

Gefle IF FF-Halmstad BK
Tips: 0-0
Låter kul

Hammarby IF-IF Brommapojkarna
Tips: 0-1
Hetsigt värre om tipset slår in och det bör det göra. Verkligen måstematch för hemmalaget.

Örebro SK-Malmö FF
Tips: 1-3
MFF i bra form kan nog vinna denna mittenmatch, men man vet aldrig med gamla fina Örebro.

IF Elfsborg-Aik Solna
Tips: 1-1
Ruskigt viktig match i guldstriden och här har vi ett tips som speglar detta.

IFK Göteborg-Gais
Tips: 2-0
GAIS har bra form och Göteborgskamraterna har några avstängda men har samtidigt mer att spela om, dessutom känns det som ett bakslag kan komma nu för GAIS när man börjar känna sig säker. Så tipset är rimligt. Men hur det går i Borås dagen innan kan påverka med.

Rambergsvallen-Hisingen.

Allsvenskan omgång 26.

I den tjugofemte omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 3

Totalt(av 192möjliga)

Antal rätt resultat: 18
Antal rätt tecken: 79

OMGÅNG 26!!

Djurgårdens IF-Trelleborg FF
Tips: 0-2

Örgryte IS-Kalmar FF
Tips: 0-3

Helsingborgs IF-BK Häcken
Tips: 2-2

Gefle IF FF-Halmstad BK
Tips: 0-0

Hammarby IF-IF Brommapojkarna
Tips: 0-1

Örebro SK-Malmö FF
Tips: 1-3

IF Elfsborg-Aik Solna
Tips: 1-1

IFK Göteborg-Gais
Tips: 2-0

Andra Halvan kommenterar strax.

Gamla Ullevi-Göteborg.

Medvetna om att det är sent påtänkt publiceras bilderna från Gamla Ullevi även i arenakategorin.
Det drar ihop sig

Det har tajtat till sig rejält i toppen på allsvenskan nu. Ellos trodde jag var uträknade efter 0-5 mot MFF och Kaaamaa med efter förlusten hemma mot ÖSK men vips är båda lagen med i racet igen. AIK har ryckt och nog trodde jag att DIF skulle bjuda till bättre motstånd då det trots allt var derby och de har ändå inte vart fullt så usla som Bajen sista tiden men att döma av rapporterna blev det inte.

Själv har jag på grund av omständigheter utom min kontroll missat de två senaste hemmamatcherna med GAIS, och två segrar med totalt 7-0. Surt att missa det men rktigt gött att de kommer nu. Nu ska det mycket till om vi ska åka ur, även om det inte är klart än (nu kommer FH vredgas på mig).

Kamraterna har kallat in Alexandersson i tjänst igen ryktas det. Ett smart drag som jag tror kan lyfta hela laget. Nu kan de tänka "fan vad gött att ha Alex med" iställer för "fan vad jobbigt att Hysén är skadad." Men det förutsätter ju att han fortfarande är bättre än brorsan sin. Elfsborg-AIK till helgen. Kommer bli intressant. Förövrigt klagade Avdic i Ellos idag för Fotbollskväll på att planen var blöt...

Tajt är det även i botten. ÖIS har fortfarande goda möjligheter att hänga kvar och BP är alls icke säkra. Förlorar de imorgon mot ett Gefle med kass form så bör de bli riktigt oroliga. Vinner de tyder nog det mesta på att det blir kamp om kvalplats för tre lag. I nuläget är Sundsvall på kvalplats i superettan men Assyriska är inte långt borta, bara en pinne. Även Syrianska, Falkenberg och Ängelholm har häng. Åtvidaberg kan det bli med. Mjällby gick upp, sist jag såg dem var ett kval till superettan och är ett av mina kraftigaste fotbollsminnen.

Några fördjupade fotbollsfilosofiska resonemang har jag inte att bjuda på ikväll tyvärr. Men det var ett litet tag sen det bjöds på fotbollstankar så det kunde vara dags.

Förövrigt trodde jag verkligen inte GAIS skulle slå Örebro idag. Gefle och Bajen är nåt annat liksom. Med 3-0 dessutom. Bara att njuta medan tid finnes.

Gonatt

/AH

Hösten är här

Nu har det gått upp ett ljus för mej denna mörka septemberkväll. Hösten har kommit till Sverige, det är sant. Det märks inte bara i almanackan utan även på vädret. Det blåser om morgonen när man går till skolan och det blåser storm och regnar på natten, däremellan är det "bara" mulet. I skolan känns det också att det är höst. En del lärare börjar vissna och idag gick faktiskt en lärare omkring med ett oväder över sig. Då vet man att hösten är här. En annan lärare hade faktiskt gula blad hängandes i öronen och från en annan lärares ögon regnade det. En del säger att det är mysigt med höst. Okej, är det mysigt att gå hem från arbetet i regn och snålblåst? Är det mysigt att inte kunna undvika att trampa i oerhörda vattensamlingar ute på gatan så man blir blöt om strumporna och därigenom drar på sig en förkylning, som bara blir värre av det kalla, råa och tråkiga vädret och som sedan leder till hög feber som gör att du blir sängliggandes? 
Kom inte och säg att hösten är en trevlig och mysig årstid. Det är en rutten årstid som får alla människor att förvandlas till zombies (utom de som går på LSD). Det ända som är lite upplyftande med denna årstid är att alla insekter försvinner och man slipper få myggbett som gör att man ligger sömnlös om nätterna, men detta upphäver inte på långa vägar de sakerna som är ruttna med hösten. Jag vet finns det en grupp människor som uppskattar hösten. Pensionärer. På hösten får nämligen alla Sveriges pensionärer ett kollektivt intresse. De går nämligen ut i skogen och plockar svamp. Men det är också det enda de gör. Så alla svampintresserade som läser detta. Om ni vill ut i skogen och plocka svamp så är det bara att följa den tjocka strömmen av pensionärer. De ska nämligen bara till ett enda ställe. Skogen. 

Det säljs kroppkakor på fotboll i Kalmar, eller "Ät aldrig Kebabpizza i Lessebo"

Igår var det som alla redan vet toppkamp i allsvenskan mellan Kalmar (eller Kalmaaaaaaa som buba säger) och laget som är överlägset mest populärt i det här landet och som även är mesta mästare, IFK Göteborg.
Framåt eftermiddagen (06:50) så rullade bilen från hemmet i gbg city för att först plocka upp Kalmarhuligan i grannkommunen och sedan gick färden förbi åkrar, traktorer och Bollebygd innan vi till slut närmade oss Borås.
Givetvis regnade det i Borås, det är ungefär lika självklart som att Deve röstar rött i valet.

Nu gick färden förbi "kycklingcupen" och in på mindre vägar, skogen tätnade och vi väntade på att trollen skulle komma fram. VI visste inte riktigt var vi var, vilket inte gpsen heller visste ty enligt den kör vi inte ens på en väg..

Det syns inte så bra här men då får ni la fan titta mer ordentligt!

Färden gick vidare och efter diverse avgrundsvrål i en minut så var klockan 10:36.Vi rullade vidare, det var dock inte överdrivet mycket trafik ute och de småländska skogarna blev allt djupare...en stund senare fick vi iaf tecken på att det faktiskt finns liv i andra landskap än vårt eget!!! häpnadsväckande kör dessa livsformer även gbgtillverkade bilar!!! En total chock infann sig! (observera gärna också att man ser ungefär 27mils väg framör en...)


I min backspegel kan jag va mig själv...Sedan kan man alltid ta kort på sin egen tröja...
Och efter denna utflykt i fotograferandets ädla konst så tänkte jag som den mästerfotograf jag är att jag får väl fotografera annat än tröjan...Och då blev det ett ytterst pittoreskt bevis på att vi var i det som så populär kallas "glasriket".Till vår stora besvikelse var det bommar vid bilden nedan, men det har aldrig hindrat oss innan och inte hindrade det de småhuliganerna som var med heller...Glasriket var det ja...(jag vill även meddela att jag slog en drill bakom denna skylt ifall nån undrar).Goda fotografkunskaper var det ja, tillhör det att man råkar komma åt avtryckarknappen när man kollar på de kort man tagit?Sedan har jag gjort något ingen annan lyckats med, jag tog kort på Ölandsbron när vi var på den!!Sedan var det ju "fårets dag" på Öland så det var givetvis enorma köer så då kunde man roa sig med att ta lite kort och lyssna på radioteater som parioderade "Jourhavande kompis".
Sedan kom naturfotografen i en fram...


Sedan var det då dags för att bege sig in på arenan...Observera begåvningsreserven i västarna...


Sedan kom vi in och jag hade förhoppningar om att det skulle vara Anna Brolin som studiovärd för tv4 men icke då...Glenn är nog grymt besviken på detta kortet...Sedan har de otroligt udda namn på mackarna i de småländska skogarna med, och följande stannade vi vid för att vattna buskarna...
Så var det det här med kebabpizzan, detta är vad jag borde ätit...Sen var jag så jävla usel i magen att jag sket sönder en toalett i Växjö, jo det är sant, såväl det om Växjö som att jag sket sönder dasset. Sedan fick jag även stifta bekantskap med en rastplatstoalett det var en jävla tur att jag snodde dasspapper på det sönderskitna dasset i växjö så jag kunde skita även strax utanför borås på den rastplatsen, sedan kom man hem, grabben-kalmarhuliganen däckade i sin tillfälliga binge och själv sket man två gånger på 30minuter och somnade sedan...

Nu är det avslagen cola och om nån timme Mff-Hammarby på C+ och imon håller vi alla på dif!!

VI SOM ÄR FRÅN GÖTEBORG ÅKER ALDRIG HEM MED SORG!!!

ALLA FLYTTAR MÅL I GÖTEBORG!!!
Fredriksskans-Kalmar.

Igår var så då FH i Kalmar och såg Kalmar-IFK Göteborg och nedan bilderna från Fredriksskans, ett mer fylligt resebildsreportage (reportage, hahahaha) kommer i ett annat inlägg.
Tipskommentarer

Kalmar FF-IFK Göteborg.
Tips: 2-2
Att IFK som är vattentäta bakåt men saknar sin främste målskytt spelar 2-2 håller jag inte riktigt med om. Men tips är ju tips. Fast med fullstora mål kanske de släpper in 2. Personligen tror jag dock de vinner, om än knappt.

Malmö FF-Hammarby IF
Tips:3-0
Troligt tips då MFF fått upp farten rejält på slutet.

Trelleborg FF-Helsingborg IF
Tips: 1-2
Trelleborg är fast förankrade i mitten och HIF har Henke tillbaka så att det blir en tvåa här känns helt realistisk.

Gais-Örebro SK
Tips: 1-1
Två formstarka lag med en hel del att spela för. Svårtippat men sett till tabellen är Örebro tyvärr bättre.

Aik Solna-Djurgårdens IF
Tips: 2-0
Derby är derby och bollen är rund osv men nog bör AIK vara bättre.

Halmstad BK-IF Elfsborg
Tips: 1-1
Halmstad har bra form och det finns frågetecken för Boråsarna men de är trots allt med i toppstriden. Ytterst svårtippat.

BK Häcken-Örgryte IS
Tips: 2-0
Ett derby till, eller egentligen inte om man får tro Häcken... Hemmalaget har sackat i slutet och ÖIS har fortfarande bra häng på kvalplatsen, men saknar avstängde Santos.

IF Brommapojkarna-Gefle IF FF
Tips: 0-2
Lurigt värre. Två lag med kass form, rentav röten i Gefles fall och de brukar ju vara starkast hemma. BP blev inte överkörda i Borås heller men har problem nu. 0-2 är ett djärvt tips och sätter han det blir jag impad. Men omöjligt är det ej, BP är pressade nu.

Toppstriden

Har ni läst FHs inlägg nedan vet ni vad det handlar om och har ni inte läst det skiter ni i det.

Bedömer att det bara är de lag som nu är topp 5 som har en nåtsånär rimlig chans på guldet. Även om fler har det poängmässigt. Om HIF tar hem det är de välkomna att håna mig efteråt.

Så här ser toppen ut nu:
IFK Göteborg 24 14 5 5 43-17 26 47
AIK               24 14 5 5 28-17 11 47
IF Elfsborg     24 12 7 5 37-31 6 43
Kalmar FF      24 12 6 6 41-25 16 42
Örebro          24 11 7 6 29-20 9 40

Omgång 25

Kalmar FF - IFK Göteborg 0-1
Halmstad BK - IF Elfsborg 0-1
AIK - Djurgården 3-1
GAIS - Örebro 1-2

Tabell efter omg 25

IFK Göteborg +27 50p
AIK               +13 50p
IF Elfsborg     +  7 46p
Örebro          +10 43p
Kalmar FF      +15 42p


Omgång 26

ÖIS - Kalmar FF 0-2
Örebro - Malmö FF 2-2
IF Elfsborg - AIK 1-1
IFK Göteborg - GAIS 2-1

Tabell efter omgång 26

IFK Göteborg +28 53p
AIK               +13 51p
IF Elfsborg     +  7 49p
Kalmar FF      +17 45p
Örebro          +10 44p


Omgång 27

Trelleborgs FF - IF Elsfborg 1-2
AIK - Gefle IF 6-0
Kalmar FF - GAIS 2-2
IF Brommapojkarna - Örebro SK 0-2
Malmö FF - IFK Göteborg 1-1

Tabell efter omgång 27

IFK Göteborg +28 54p
AIK               +19 54p
IF Elfsborg     +  8 52p
Örebro          +12 47p
Kalmar FF      +17 46pOmgång 28

Örebro - Halmstad BK 2-0
IF Brommapojkarna - IFK Göteborg 0-1
Helsingborgs IF - Kalmar FF 1-0
Hammarby - AIK 1-3
IF Elfsborg - BK Häcken 0-1

Tabell efter omgång 28

IFK Göteborg +29 57p
AIK               +21 57p
IF Elfsborg     +  9 55p
Örebro          +14 50p
Kalmar FF      +16 46p


Omgång 29

IFK Göteborg - Halmstad BK 0-1
Kalmar FF - Malmö FF 0-2
AIK - Örebro 3-1
ÖIS - IF Elfsborg 1-1

Tabell efter omgång 29

AIK               +23 60p
IFK Göteborg +28 57p
IF Elfsborg     +  9 56p
Örebro          +12 50p
Kalmar FF      +14 46p


Omgång 30

IFK Göteborg - AIK 3-2
Örebro - Trelleborg 1-0
Djurgården - Kalmar FF 2-4
IF Elfsborg - Helsingborg 0-0

Tabell efter omgång 30

IFK Göteborg +29 60p
AIK               +22 60p
IF Elfsborg     +  9 57p
Örebro          +13 53p
Kalmar FF      +16 49p


Sen kan säkert lag som HIF, Häcken och MFF komma in på topp 5 och peta ner nåt av lagen här en bit men jag bedömer dem vara för långt ifrån just nu för att utmana om guldet därför tog jag inte med dem.

Bottenstriden.

Idag kommer jag tippa bottenstriden i allsvenskan och AH kommer tippa toppstriden.
Fördelningen görs för att vi inte ska tippa våra respektive lag mer än när de möter ett lag på den "andra halvan" av tabellen så att säga. Helt enkelt för att få det mer objektivt.

Jag har i mitt tippande av bottenstriden utgått från att det kommer krävas 30poäng för att hänga kvar utan kval, vilket inte är en regel men en måttstock på vad som brukar krävas, dvs en pinne per match i snitt.

Omgång 25.

Malmö FF-Hammarby IF
Tips:3-0

Gais-Örebro SK
Tips: 1-1

Aik Solna-Djurgårdens IF
Tips: 2-0

Halmstad BK-IF Elfsborg
Tips: 1-1

BK Häcken-Örgryte IS
Tips: 2-0

IF Brommapojkarna-Gefle IF FF
Tips: 0-2

Hbk -10 29p
Gais 0 28p.
BP -17 24
Hammarby -16 19
Dif -27 19
Öis -24 17

Omgång 26.

Dif-Trelleborg
Tips: 1-1

Öis-Kalmar
Tips: 1-2

Hammarby-BP
Tips: 1-0

Gefle IF-Hbk
Tips: 1-0

IFK Gbg-Gais
Tips: 2-0

Hbk -11 29
Gais -2 28
Bp -18 24
Hammarby -15 22
Dif -27 20
Öis -25 17

Omgång 27

Kalmar FF-Gais
Tips: 2-0

Öis-Hif
Tips: 1-2

Bp-Ösk
Tips: 0-2

Hbk-Hammarby
Tips: 2-0

Häcken-Dif
Tips: 1-0

Hbk -9 32 (KLARA för allsvenskan 2010, tas därmed bort ut tipsen resterande omgångar)
Gais -4 28
Bp -20 24
Hammarby -17 22
Dif -28 20
Öis -26 17

Omgång 28.

Gais-MFF
Tips: 1-1

BP-IFK Gbg
Tips: 0-3

Dif-Öis
Tips: 0-1

Hammarby-Aik
Tips: 0-2

Gais -4 29 (Gais klara för allsvenskan 2010, tas bort från tipset från nu)
Bp -23 24
Hammarby -19 22
Öis -25 20
Dif -29 20

Omgång 29

Gais-Bp
Tips: 2-0

Öis-Elfsborg
Tips: 1-1

Tff-Hammarby
Tips: 1-0

Hif-Dif
Tips: 2-0

Bp -25 24
Hammarby -20 22
Öis -25 21
Dif -31 20

Omgång 30.

Malmö FF-Bp
Tips: 2-0

Dif-Kalmar FF
Tips: 1-1

Hammarby-Häcken
Tips: 0-1

Gefle-Öis
Tips: 0-1

Bp -27 24
Öis -24 23
Hammarby -21 22
Dif -31 21

Kommentar: Jag är fullt medveten om att tipsen kan verka vara tippade efter vad man önskar, men så är icke fallet, Gais och HBK har redan nu såpass många poäng att de i praktiken är klara så de behöver inte oroa sig på allvar någon gång egentligen. BP klarar sig genom sin eminenta inledning av serien och ÖIS lever på att de har en ändock positiv trend. SThlsmslagen får enorma problem ju längre det går, Bajen är reda där och dif lär komma dit...

Nu ser jag fram emot AH:s tippande av toppstriden.
Allsvenskan omgång 25.

I den tjugofjärde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 4

Totalt(av 184möjliga)

Antal rätt resultat: 16
Antal rätt tecken: 76

OMGÅNG 25!!

Kalmar FF-IFK Göteborg.
Tips: 2-2

Malmö FF-Hammarby IF
Tips:3-0

Trelleborg FF-Helsingborg IF
Tips: 1-2

Gais-Örebro SK
Tips: 1-1

Aik Solna-Djurgårdens IF
Tips: 2-0

Halmstad BK-IF Elfsborg
Tips: 1-1

BK Häcken-Örgryte IS
Tips: 2-0

IF Brommapojkarna-Gefle IF FF
Tips: 0-2

Andra Halvan kommenterar innan 16:00 imorgon.

Nya Kaledonien.


St Vincent and the Grenadines.


Chad.
1909.Kommentar: Jag kommenterar sällan/aldrig klippen men man kan säga att såhär 100år senare har verkligen inställningen till tobak ändrats...

1908.


1907.


1906.


1905.


1904.


Tipskommentarer

Hammarby IF-Gais
Tips: 0-2
Det vore mycket bra. Men jag är ingalunda säker.

BK Häcken-Kalmar FF
Tips: 1-2
KFF tappade senast och Häcken har vart hemmastarka. Måstematch för gästerna dock.

Örebro SK-IFK Göteborg
Tips: 1-1
Pessimisttips, men samtidigt är Örebro bra mycket bättre än det låter.

Helsingborg IF-Aik Solna
Tips: 1-1
Visserligen är Lantz och Henke åter men jag är skeptisk till om HIF kan komma ur kräftgången mot just AIK.

IF Elfsborg-IF Brommapojkarna
Tips: 2-0
Det vore inte tråkigt. Två lag med rötna insatser i bagaget.

Djurgårdens IF-Halmstad BK
Tips: 2-2
Två lag som båda vann sist. Oavgjort känns ok.

Örgryte IS-Trelleborg FF
Tips: 1-1
Svårtippat. Kan gå lite hursomhelst, det kan till exempel bli 1-1.

Gefle IF FF-Malmö FF
Tips: 1-2
Gefle brukar vara bra hemma men MFF tycks ha fått upp farten och att de vinner är ett klart rimligt tips.

Härliga BAJen...

BAJen.


Sierra Leone.

Kazakhstan.Utanför arenan...

Bermuda.Och så finns det svenskar som gnäller på ojämna planer....


Allsvenskan omgång 24.

I den tjugotredje omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 4

Totalt(av 176möjliga)

Antal rätt resultat: 16
Antal rätt tecken: 72

OMGÅNG 24!!

Hammarby IF-Gais
Tips: 0-2

BK Häcken-Kalmar FF
Tips: 1-2

Örebro SK-IFK Göteborg
Tips: 1-1

Helsingborg IF-Aik Solna
Tips: 1-1

IF Elfsborg-IF Brommapojkarna
Tips: 2-0

Djurgårdens IF-Halmstad BK
Tips: 2-2

Örgryte IS-Trelleborg FF
Tips: 1-1

Gefle IF FF-Malmö FF
Tips: 1-2

Andra Halvan kommenterar under dagen.

Lite Stockholm

Ida ska, som alla som följer bloggkommentarerna vet, resa till Stockholm. Så för att förberede henne på bästa sätt vill vi med några videos visa vad som kan vänta där. Så hon vet vad hon ger sig in på... Alla klipp är förvisso inte filmade i Stockholm men ändå.Luxemburg.Nej, det är inte landslaget...


Kuwait.Jag bara ÄLSKAR den här bilden...


Nationalarenan.

Surinam.Fantastisk plan, nej det är ingen beachsoccerplan utan en vanlig...


En tanke från DV

Man kanske, återigen, ska skaffa skägg och mustach. Då kanske man ser ut som sin egentliga ålder och inte tio år yngre.

Röstat

Idag har jag - ANTI - röstat i krykovalet. Gör det ni också!

Burundi.
Estland.Pål har en köpt en fotboll, en boll speciellt för en fot, en sådan har pål aldrig någonsin haft så därför är pål så glad...


Indonesien.Härligt mål, det ser nästan ut som klassen på det första målet som användes under årets fashionabla fotbollsevenemang i Askim...


Beachsoccer är stort där.

IK bjuder på underhållning...

Den första delen av klippet visar när Deve (sångaren), Paddan och FH underhåller AH...


Bajen, bärs och en lycklig bartender...

Lördagmorgon...
En dag kvar till match, 30timmar till avspark när detta skrivs.
30timmar av  tankar, positiva som negativa, ångestladdade som längtan efter att sjunga "Snart skiner Poesidon".
30timmar av längtan efter sitt andra hem.
30timmar av längtan efter att visa sin kärlek igen.

Imorgon väntar Hammarby hemma, Bajen i folkmun.
Det är ett sthlmslag på riktigt inget förortslag likt Aik utan från Söder i den kungliga huvudstaden.

Det finns förvisso inte så mycket kärlek till Bajen direkt men ska man välja ett lag från Stockholm att ha kvar i allsvenskan blir det Bajen. Det är inte för den bajsnödiga myten om "trevlig fotboll och trevliga fans" utan för att de helt enkelt är något softare än sina konkurrenter från Storsthlm.

Det var för drygt tio år sen och en helt vanlig måndag i världens vackraste stad, Göteborg. Blåvitt skulle ta emot Bajen och eftersom det tidigare samma år varit otroligt stökigt när lagen möttes på söderstadion så var matchen att betecknas som enorm högriskmatch.
Dock var detta på tiden då man drog till det vid en del matcher och detta var en sådan, vi hamnade på bookmaker (innan det var en öiskrog) av alla j-a ställen och först var det soft och nästan folktomt medan vi ordnade upp vår vätskebalans.
Bartendern hade det sådär kul en bartender har en måndag efter en lönehelg och vi välte väl kanske inte kassan själva (det är rätt svårt när man är 2pers). En stund senare kommer det dock ett gäng dit, en salig blandning av bajare och blåvitta och först ser bartendern lite lätt orolig ut men när vi såg till att spränga hans kassa rent pengamässigt och han fick mer dricks än vad han antagligen tjänade den dagen var allt frid och fröjd.

Ni sitter och tänker att det måste varit stökigt eftersom supportrar till två rivaliserande klubbar sitter på samma krog och hinkar men icke då, dock var vi oerhört välbevakade av ett par piketbussar, vi var väl kanske högst 25man därinne och snutarna var drygt 20, vi hade mao nästan en snut per skalle. Vad trodde de vi skulle göra?
Eftersom vi satt där i bra många timmar kunde vi till slut inte låta bli att låtsasbråka med varandra till bartenderns stora nöje och efter att ha sett snutarna öppna dörrarna till bussarna och vara på väg ut slutar vi och står bara och garvar åt dom, de såg lagom glada ut...

Timmarna gick, bartendern tackade för att vi dels gjorde att krogens inkomster för veckodagar slogs redan på måndagen och att vi var så trevliga fans. Vi fick dock inte lämna krogen innan polisen bestämde det, men sedan så fick vi eskort av två piketbussar och en handfull gående poliser till Gamla Ullevi, vi var fan mer välbevakade än valfri extremistgrupp på vänster/högerflanken.

Sjungandes omväxlande "Vi är svärmorsdrömmar" (bajarna) och "här är änglarna" (vi) var vägen mot Gamla en enda happening. Efter diverse sånt där fyllekramande och "det här får vi göra om" så äntrade vi arenan strax efter matchstart (det var bara att gå in, fördelen med att vara välbevakad).

Imorgon möter vi bajen igen, och för de som tror att det är lika med garanterade kravaller mellan alla fans är det dags att tänka om.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Framåt nu blåvitt, låt övriga lag känna pressen efter vår seger imorgon, vi spelar ju före såväl Aik Solna som Ellos... Samtidigt som Kalmar dock men ett snabbt mål imorgon gubbar så vi inte tillåter Bajarna att känna att de är med i kampen!!
Gamla är ointagligt!!

/FH

Anti will be back

Soon.

Intervju inför kyrkovalet.

Inför stundande kyrkoval gör vi en intervju med vår kyrkopolitiskt sakkunnige Första Halvan om valet.

Hur gick förra kyrkovalet?
Svar: De som fick flest röster av dem som gick och röstade vann valet och fick således bestämma i kyrkomötet. Det var således ett val som vanns av de rättmätiga vinnarna i ett helt korrekt utlyst och genomfört val.

 

Vad är det egentligen kyrkomötet som man väljer till beslutar om?
Svar: Det är det beslutande organet inom de frågor som rör den svenska kyrkan och dess medlemmar, det vill säga alla oss som har rösträtt i valet. De beslut som tas där gäller sedan inom Svenska Kyrkans alla avdelningar. Ett Kyrkomöte kan dock fatta nya beslut senare som ändrar tidigare beslut precis som regeringen kan fatta nya beslut som ändrar äldre beslut.

 

Är det samma blockindelningar inom kyrkopolitiken som den vanliga?
Svar: Det finns så många andra partier som bara ställer upp i kyrkovalet så det gör det väl egentligen inte även om givetvis de vanliga blocken lär samarbeta bättre med varandra än över blockgränserna även inom kyrkliga frågor. Så både ja och nej således.

 

Det finns ju några partier i kyrkovalen som saknar motsvarighet inom den vanliga politiken, vad är det för ena?
Svar: Det är partier som bara har en kyrklig agenda och därför inte känner sig manade att ställa upp i de övriga valen som finns. På det sättet är man de lika mycket enfrågespartier som exempelvis piratpartiet men det är nog lite ”finare” att vara enfrågesparti inom kyrkan så att säga. Och nej, ALLA är inte tokiga religiösa fanatiker även om de också finns.

 

Hur skiljer sig de stora vanliga partierna inom kyrkovalet jämfört med vanlig politik?
Svar: Tja, i grund och botten finns det ju samma tanke som i ”vanlig politik”. Dock har de som röstas fram här just kyrkan som hjärtefråga och ofta bara den vilket gör att det blir mer nischade individer som kommer fram här.
 Partierna som sådana kan sägas synas i sömmarna detta val när det bl.a. gäller frågan om kyrkobyggnader ska säljas. Då kan man om man kan sin politik se vilka block det är.

 

Är ett kristet utseende viktigt för att bli vald?
Svar: Ja självklart.

 

Vilket parti är mest kristet?
Svar: Mest kristet är en diffus fråga…Men det finns ju rent kyrkliga partier som bara ställer upp i dessa valen så något av dom, eftersom IK skapar opinon och därmed med ett konkret svar på denna fråga skulle avgöra valet väljer vi att inte säga något enskilt parti.

 

Finns det några okristliga partier i kyrkovalet?
Svar: Det gör det alltid. Vilka? Det säger vi ej av samma anledning som frågan ovan. Men ett parti med Måd är ALLTID okristiligt, vidrigt och allt vad det heter.

 

Vilka frågor tror du blir avgörande för valets utgång?
Svar: Frågan om kyrkobyggnaderna ska kunna säljas och gardellfolkets rättigheter som vanligt… Dock är frågan om att ersätta nattvarden med fish&chips och cola en svår nöt med som kan fälla avgörandet och den kommer få många till valurnorna.

 

De flesta av de stora partierna satsar inte alls lika hårt på kyrkovalet som andra val, vad beror det på?
Svar: De har fullt upp med att fixa inför det riktiga valet… Sedan är det inte så vettigt rent politikerkarriärmässigt att göra karriär inom kyrkpolitik.

 

Vet folk om att det är kyrkoval överhuvudtaget?
Svar: Vet man inte det har man inte hängt med alls i media eller framförallt inte tagit sitt ansvar som medborgare i Sverige. Är du medborgare i Sverige, med i kyrkan (som de flesta är eftersom vi är för lata för att gå ur) , och över 16år så du får rösta då SKA du rösta, att ha rösträtt men inte utnyttja den är skandal.

 

Vissa menar att kyrkovalet handlar om äktenskapet, mångkulturen och den profetiska rösten. Hur skulle du vilja kommentera de frågorna?
Svar: äktenskapet, ja det handlar det ju om, träffar man en trevlig dam som säger ja när man friar får man gifta sig så det är la inte så mycket å tjafsa om. Mångkulturen? Tja skolavslutningar etc har alltid hållits i kyrkan och ska så förbli av rent traditionsmässiga orsaker.
Den profetiska rösten är ju Anti och den vet vi hur den låter….

 

Hur skulle man kunna göra för att få upp valdeltagandet?
Svar: Man lägger valet på en dag så alla får ledigt med fullt betalt mot att de går och röstar.

 

Borde kyrkan diskutera djupare teologiska frågor?
Svar: Ja, alltid, allt ska ALLTID granskas. T.ex. Finns det fish&chips i himlen? Åt Jesus fish&Chips som sista måltid?

 

Vilka djupare teologiska frågor har mest debatterats inför årets val?
Svar: Inga.

 

Borde Paddan ställa upp i kyrkovalet?
Svar: Det gör han väl? Han är väl IK:s representant? Iaf är det hans namn vi skrivit upp.

 

Kan man rösta på Hattarna eller Mössorna i kyrkovalet?
Svar: Tyvärr inte, det är enligt ansvariga för att mössorna hade tagit en överlägsen seger och inte givit de övriga någon som helst chans.

 

Borde svenska kyrkan ändra rikting till en mer calvinistisk inrikting snarare än det lutherska? Tror du en sådan debatt kan komma att uppstå under mandatperioden och var står i så fall partierna?
Svar: Nä och jag tror inte debatten kommer heller. Iom frågan inaktualitet har inte partierna velat ge någon kommentar på min fråga vart det står i frågan.

 

Hur ser du på kopplingen mellan svenska kyrkan och melodifestivalen?
Svar Anordnar inte Svenska Kyrkan melodifestivalen? Det är ju ett jävla massa tjöt om ”himmelskt” ”angels” ”heaven” ”Carola” etc under melodifestivalen så nog är kyrkan med på ett hörn där.

 

Frågan om samkönade äktenskap verkar aktuell, hur står partierna och hur stort avgörande kommer frågan få i valet?
Svar: Frågan är stor och de icke så konservativa är för samkönade äktenskap medan de som värnar om traditionerna på ett annat sätt som de säger är emot. Återigen vill jag påpeka att säger jag ett parti här på båda sidor får de ALLA röster från folk som står för endera åsikten iom IKs opionsbildanden styrka.

 

Detsamma gäller läroplanerna till söndagsskolorna, kommentar till det?
Svar: Det är för jävligt att söndagsskolorna inte är obligatoriska, inte kyrkmässiga sådana då men sådana där ungarna lär sig glo på fotboll,speedway och äta fish&chips…

 

Finns det något parti som verkar för återinförandet av prästcelibat?
Svar: Ja, IK-partiet. Inga andra.

 

Det ryktas att valdeltagandet bland landets stekare kommer bli ovanligt högt, kommentar?
Svar: Det steker liksom, håret är inbakat det är fint väder, det är ostron, det är champagne det är sommar…

 

Hur anser du att kyrkopolitiken utvecklats sedan kyrkan inte längre är en del av staten?
Svar: Till det sämre, allt ska ägas och drivas av staten. ALLT!

 

Gillar du fish n chips?
Svar: ALLA människor med något vett i kroppen ÄLSKAR fish&chips, det är den viktigaste frågan i ALLA val att införa det som enda maträtt.

 

Är det kristet att gilla fish n chips?
Svar: Det är något alla gillar så nej, det är en allmän önskan.

 

Finns det något parti som vill införa fish n chips som nattvardsmat?
Svar: Ja, IK-partiet verkar stenhårt för detta!! RÖSTA PÅ OSS!!!


Mannen, myten, Sparven!!

På söndag klockan 15:00 tar Blåvitt emot Bajen och som varje gång det sker de senaste åren måste detta klipp upp...


SKANDAL-Glenn!!

Det har idag kommit ut ordentligt i alla medier att Glenn under IFK Göteborg-Gais kommer konvertera från sitt supporterskap till att bli slipsnisse!!
Jodå, den vanligtvis genuine supportern glenn kommer under derbyt inte befinna sig på supporterläktaren!! Allt detta enligt säkra uppgifter till IT (Ironins förkämpars telegrambyrå)!

Vanligtvis är han en galen supporter som vi andra på läktarn är rätt rädda för när han kommer man vet aldrig vad han tar sig för!
Såhär brukar han se ut, här i en tecknad version:Han har dock nu svikit sina forna ideal och sitt supporterskap helt och hållet. Under derbyt ska han istället sitta och käka snittar och dricka champagne i frack och diskutera sin aktieportfölj med andra vidriga vipbesökare!! 
SKANDAL! är ett för snällt ord.

Så under derbyt kommer Glenn se ut såhär:Inte nog med det han ska ju inte käka halv special med vatten som vanligtvis, när han festar till det så tar han en festis dock det ska tilläggas (själv vägrar jag ändra någonting och kör på samma sak VARJE gång så rolig är jag), nu ska han ju äta snitar och champagne...Nej, Glenn nu har du svikit dina ideal som supporter.... AH föreslog hängning men jag nöjer mig med EVIGT tjötande om de svikta idealen hehe.

Resan-Etapp 15.

20aug.

Vi vet att det är si och så med att hänga med tidsmässigt i rapporteringen från resan, men se det som att resan då gör att bloggen fortsätter leva iaf i över två år till....
Dagens etapp går från Severomorsk till Kaliniggrad och är på 241,8mil vilket beräknas ta 30timmar och 36minuter i ren restid.
Restiden gör givetvis att vi kommer slagga längs vägen.

Vi packar ihop våra tillhörigheter utanför Severomorsk och sätter oss återigen i bussen för att resa, vår kära buss. Vi visar den nu igen den fanns i vårt första reseinlägg men kommer här igen:


Vi hoppas innerligt att den håller för de fortsatta strapatserna under resan, vi tackar vakterna som vaktat där vi bodde inatt och de gav oss även en full tank, vi skulle ändå tanka men trodde ju givetvis vi skulle få betala men icke då.
Resan fortsätter och BB sjunger låtar av Fria Proteatern och deras föregångare NJA-gruppen till tonerna av Deves gitarrspel. Paddan läser "femhundra sätt att bli av med ditt flashbackberoende" medan anti spelar game&watch, tjejerna diskuterar vem av oss andra som är jobbigast medan halvorna och glenn(som kör igen) diskuterar vem som egentligen hade vunnit ett "SM i dumhet".

Staden vi närmar oss ligger ju som alla vet i en rysk exklav mellan Polen och Litauen, men eftersom alla redan vet det mesta om staden lämnar vi det därhän och fokuserar på resan.

Timmarna går ibland ofattbart sakta på resan, det är mest när det är stillastående köer i hällande ösregn som gör att man inte har nån större lust att gå ut, men vi brukar leka en del väldigt djupa lekar i bussen bl.a. gissa när lastbilen framför går sönder och hur många klädnypor kan anti fästa på näsan...

Efter sex timmar med BBs sång och deves gitarspelande får Paddan en flipp och vrålar "Nu får ni för helvete ge er" och resans första bråk är igång då deve tycker han får spela hur mycket som helst, då rycker postfröken in och räddar situationen med att berätta om telefonkatalogernas gemensamma vikt när de är blöta. Eftersom det är ett rätt bisarrt ämne börjar alla garvar och bråket är över.

Vi reser längs inte alltid helt perfekta vägar...

Men vi trivs ändå, vi är trots allt ute på vårt livs största äventyr, en resa som kommer, och har tagit oss runt alla delar av europa, fullständigt fantastiskt och Paddan som är den ekonomiske,lugne individen räknar ihop med FH ut vad det skulle kosta turister att resa på liknande resor i framtiden, det finns ju många äventyrare därute och att låta dom åka på denna trippen fast som turister vore en fenomenal affärsidé. "Tänk att jobba 10-15år och sedan kan vi slå oss till ro" tyckte Paddan när han skulle sälja in affärsidén, så gott folk som inte fick plats på resan, ha ögonen öppna så kanske ni får en chans kommande resor...

Vi har stannat för middag som tillagades på vårt spritkök (nej,det betyder inte att man kan dricka köket anti) innan vi fortsätter resan, det börjar mörkna och när det mörknar här blir det verkligen becksvart så vi väljer att stanna för natten och sover i en sex,sju timmar i bussen innan vi fortsätter vår resa.
21e aug är vi framme vid nu och vi reser vidare (vilken överraskning va?).

Efter många timmar når vi slutligen slutmålet för denna etapp, Kaliningrad ser ut som vilken storstad som helst när vi rullar inVi fortsätter vår färd i staden med att titta på lite olika saker och dinera lite innan vi senare tar in på vårt hotell...

 härligt hus på vår guidade tur.

Vi somnar sedan in gott på vårt hotell, imorgon är det ju en ny etapp...

Antigua och Barbuda.Fotbollsskola.

Madagaskar.Hård kamp...

Azerbadjan.Vissa länder är det svårt att få bättre bilder än en lagbild...

Ghost riders in the sky

Detta är en låt som det verkligen finns otaliga versioner av, så många att ens lyssna igenom alla för att göra ett urval blir svårt. Jag får helt enkelt göra ett urval ändå. Samtidigt har jag en känsla av att ganska få faktiskt hört originalet, som vi naturligtvis bjuder på även här. Fast ni får scrolla en bit...

Vi kan dock börja med att konstatera att Cash is king och lägga upp en version av The Man in Black


Här en instrumental version signerad Ramrods


Även Elvis har tydligen gjort sin tolkning.


Här kommer en version av Frankie Laine som jag tycker lyckas få en ganska personlig prägel men utan att avvika jättemycket.


Kan bara inte låta bli att ta med denna italienska version


Lite brittisk tidig 60-talskänsla kan man hitta i The Scorpions version. De har dock gjort om den rätt mycket. Känns snarare som en egen låt som bygger på originalet än en egentlig cover.


Brittisk 60-talskänsla har inte den här versionen men jag slänger med den bara för att jävlas med FH som tvingar mig att lyssna på The Pinks.


The Outlaws version är rätt ok men jag tycker själv sången är på tok för blek.


För att råda bot på det slänger vi upp en instrumental version av The Shadows


Det tyska bandet Die Apokalyptischen Reiter kunde naturligtvis inte låta bli att göra en version. Rätt logiskt sett till bandets namn.


Det kan aldrig bli för mycket Johnny Cash så vi kör en annan varsion av honom med.


Det får nog räcka snart... Hursomhelst var Vaughn Monroe en av de allra första att få en hit med låten så hans version kommer här. Enligt wikipedia spelades hans version in mindre än en månad efter originalet.


Snart slut!
Låten skrevs av Stan Jones 1948 och första inspelningen gjordes av Burl Ives tidigt 1949 vilket gör att den är att betrakta som originalet. Njut!


VAR E ANTI???

image40 DETTA ÄR ANTI!!!

Singapore.


Eritrea.Matchen gäller vm-guld precis som på varenda skolgård...


Fiji.Fenomenal plan.Fijis landslag 1975 (tror ni de trodde att deras lagibld skulle komma upp på en svensk blogg 34år senare?)

Svärmorsdrömmar...

Idag har FH och Paddan diskuterat stekpannor och deras för och nackdelar....

Tipskommentarer

Gais-Gefle IF FF
Tips: 1-0
Får hoppas på det, det gäller verkligen att börja ta poäng nu.

Halmstad BK-Helsingborg IF
Tips: 1-3
Två lag med usel form. HIF bättre på pappret men nog känns det ovisst.

IF Brommapojkarna-Djurgårdens IF
Tips: 2-1
BP hade börjat rasa men slog HIF sist och jag antar att det påverkar tipset.

Trelleborg FF-BK Häcken
Tips: 0-0
Låter kul.

Kalmar FF-Örebro SK
Tips: 3-1
Rimligt.

IFK Göteborg-Hammarby IF
Tips: 3-0
Det får vi verkligen hoppas. Troligt är det.

Malmö FF-IF Elfsborg
Tips: 1-1
MFF verkar ha hittat formen men får här bättre motstånd än sist.

Aik Solna-Örgryte IS
Tips: 2-1.
ÖIS har grymt bra form men AIK borta blir en tuff nöt att knäcka enligt FH

Grenada.


Swaziland.


Observera att det är en liten kulle på höger sida, go plan...


Den sanna glädjen över att lira boll...

Puerto Rico.


Nej,detta blir inte roligare än så.

LiberiaNej,anti de sålde inte renskav i "meat shop"....


På nåt sätt symboliserar denna bild hela kategorin!

The Pinks!!

Andra Halvan har i veckor,månader och år tjötat om att "det är alldeles för lite The Pinks i lokalradion". IK är förvisso inte lokalradion men ändå...Allsvenskan omgång 23.

I den tjugoandra omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 3

Totalt(av 168möjliga)

Antal rätt resultat: 16
Antal rätt tecken: 68

OMGÅNG 23!!

Gais-Gefle IF FF
Tips: 1-0

Halmstad BK-Helsingborg IF
Tips: 1-3

IF Brommapojkarna-Djurgårdens IF
Tips: 2-1

Trelleborg FF-BK Häcken
Tips: 0-0

Kalmar FF-Örebro SK
Tips: 3-1

IFK Göteborg-Hammarby IF
Tips: 3-0

Malmö FF-IF Elfsborg
Tips: 1-1

Aik Solna-Örgryte IS
Tips: 2-1.

Andra Halvan kommenterar under dagen.

En kulen natt natt natt


Öistankar.

ÖIS - Halmstad

* Kommer publiksiffran överstiga 4000
* Kommer ÖIS att för första gången denna säsong lämna sista platsen

Svaren på dessa två frågor blir förmodligen nej. Som Öisare kan man aldrig räkna med vinst. Men visst finns chansen? Halmstad är väl inte så bra? Eller? Det bör kunna gå, vi bör kunna vinna. Och skulle vi göra det är vi ju för fan med på riktigt. Då får till och med Robert Laul, den störste ”ÖIS-hataren” av alla ta oss på allvar, för då är vi ju före Djurgården.

Detta skriver jag 15 minuter innan avspark. Mitt tips blir föjande:

ÖIS – Halmstad 0-1 (Von brömsen spelar fram till halmstads mål)
eller, om man ska gå efter hjärtat som det så fint heter
ÖIS – Halmstad 1-0 (Alvaro prickar in målet med ölmagen)

/Johan Magikern.


Vanuatu


En av världens mest udda planer...


Soft...

Indien.


För att vissa bilder helt enkelt är bättre än andra.Åsså kommer Haglund och gnäller på dåliga svenska planer....

YemenEn helt fantastisk bild helt enkelt!Ytterligare en helt fenomenal bild! Titta oå lillkillen vid väggen vad han verkar längta efter att få vara med och lira samtidigt som han beundrar den något äldre grabbens lek med trasan.

GAIS på tv

I lördags såg jag GAIS bortamatch mot Ellos på tv, första tv-matchen för i år. Det känns ännu mer nervöst på tv av nån anledning. Är man på plats känns det som man har aningen mer kontroll. Fast det har man ju inte.

GAIS gjorde första målet men det vinkades av för offside, eftersom man inte fick se en enda repris i vettig vinkel gissar jag att Lindström faktiskt var i linje med de skalliga. Hursomhelst räknades ej målet och istället kunde Taco som han kallas i folkmun styra in en hörna i bortre krysset. Snyggt får man la erkänna att det var även om det sved. När Wanderson äntligen fick till ett av sina många skott och skyfflade in kvitteringen kändes det genast bättre. Sen blev det paus och jag tyckte GAIS vart aningen bättre i första halvlek. Till andra bytte Ellos in en del offensivt folk och tog ett större grepp om matchen och Dime fick storspela för att freda målet. När sen Angus trillar och mannen med plastmasken kan lobba in 2-1 till tekobönderna med bara minuter kvar kändes det riktigt surt. Men GAIS visar moral och Lindström hittar Kenneth Gustafsson med ett väl slaget inlägg vars retur Eyjolfur Hedinsson kan lyfta in. Eyjo har en förmåga att göra viktiga mål... Tror samtliga mål han gjort i GAIS vart direkt poänggivande.

Men bottenstrid är bottenstrid och egentligen behöver man vinna. Speciellt som BP vann så tappade vi ju två pinnar på dem. Men ryckte iallafall en på Hammarby, men marken är långt ifrån fast. Nu väntar Gefle härnäst och det blir icke enkelt alls. Fast det är ju alltid kul att snuva andra lag på segrar på det sättet, oavgjort kan verkligen kännas på olika sätt fastän det ger samma poäng. Nu är det en match i taget som gäller. Blir ett tajt gnetande och tokstirrande på andras resultat säsongen ut.

Nåja, jag avslutar med ett citat från gårdakvarnens matchanalys. "En sur Haglund är en bra Haglund. Och inte kan han gnälla på underlaget."

Just nu lider FH på rambergsvallen, men han kom ju in gratis iallafall.

/AH

Resan-Etapp 14.

18aug.

Vi vaknar där i tältet i Lûbeck efter några timmars sömn och hälsas välkomna till staden av ett uppbåd med shoppinggalna svenskar som vill önska oss lycka till längs färden, som ju trots allt bara är i sin linda än och har ofantligt långt kvar till allas stora glädje. Främst för de som läser IK och följer oss där.
Efter att ha suttit längs ett långt bord allihop och skrivit autografer till de som ville tog Paddan tag i saken och sa att "nu får vi nog dra oss vidare gott folk, men tack för ert intresse, följ oss via IK vetja".

Vi, eller BB, snarare packar ihop tältet och vi rullar från Lubeck efter en god måltid som vi bjöds på av en lokal restaurang.

Dagens etapp är den längsta såhär långt och går till Severomorsk, Ryssland. Sträckan är på 293,7 mil och beräknas ta 35timmar och 33minuter i ren restid. Det innebär att vi kommer ta en sovpaus längs vägen med.
Severomorsk? säger ni. Är inte den där stängda staden 2,5mil norr om Murmansk där ryska flottan har sin norra bas?
Jodå, gott folk visst är det det! Skönt att ni har sådan koll på platserna vi åker till.
Hur kommer ni då in där frågar sig säkert vän av ordning? Vi lyckades faktiskt få en tripp under sträng bevakning av militären och utan att få ta egna fotografier. Och givetvis accepterade vi detta.

Själva resan dit går genom Polen och Baltikum, vi visar diverse speedwaybanor för övriga passagerare men då dessa vägrar följa med längre om det står mer än dessa rader just om det (De var inte speciellt intresserade medan halvorna, anti och glenn gladeligen tittade och njöt av en träning) så lämnar vi det därhän.
När vi rest ett bra tag tog vi och stannade när vi kommit in i Litauen efter drygt 22timmars resa med diverse bajsraster(Som anti kallar dom) inräknade. Vi stannade och sov ett antal timmar så när vi återigen började vår resa var det 19augusti och ny dag. 

Det är fantastiskt vad man får se när man reser europa runt såhär, och än har vi ju inte sett speciellt mycket av allt det vi kommer se det är ju mängder med etapper kvar, 553 stycken närmare bestämt.

Vi stannar strax innan den Lettiska gränsen och tar oss ner till en mycket vacker sandstrand, stranden är den på bilden:

 Här ses den ena av fröknarna med Deve i tät släptåg lämna stranden medan Paddan står där i sin gula tröja med sin tjocka tröja käckt slängd över axlarna, att det var 35grader varmt hjälpte inte den tröjan skulle bara med.
Anti skrek om att det var vågor och att hans barkbåt han gjort på dagis skulle gå under av dom, medan halvorna mer göttebosskt hamnade i en debatt om vilken sorts fisk som är mest trolig att få just här just nu, en debatt även Glenn la sig i rätt snabbt. BB försökte förhandla med en lokal båtuthyrare om att få hyra båten billigare om han (bb alltså, inte båtuthyraren) sjöng några sånger för att hylla Götet som han ju älskar. Uthyraren gick med på att få höra några låtar och sedan skulle han se hur det blev med båtuthyrningen. Nedan visas vilka fyra låtar den gode BB valde att tolka:


Halvorna och Glenn står småchockade över det tvära kastet från de tre tidigare låtarna till avslutningen med Hirasawatolkningen medan resten av gänget muttrar något om att även resekategorin håller på att bli en youtubekategori på IK, men så är icke fallet så var lugna. Det var bara viktigt att visa vilka låtar BB tolkade. Man kan väl säga att BB:s röst passade bättre för troublemakers och attentat än för Hirasawa men Perkele kom nånstans i mitten i vår rangordning av hans sångprestationer.

Nåja, båtuthyrarna som förståeligt nog inte fattade speciellt mycket nekade och vi fortsatte vår resa. Till slut närmade vi oss etappens mål Severomorsk. En mycket udda plats faktiskt men intressant, vi fick faktiskt ta kort själva med med förbehållet att de skulle kontrolleras innan vi fick lov att ta kameran med oss, var kortet för avslöjande så var det tvunget att raderas.

Anti tog många kort, bl.a. på vad han trodde var Sten A Olssons Compagnie (det är en fenomenal låt förövrigt, om än inte deras bästa) senaste tillskott i sin flotta:Vidare togs det tre foton till och de får avsluta det här inlägget, det är bara att konstatera att Severomorsk (försök skriva det full det skulle nog inte gå) är en fantastisk plats.

Vi somnade sedan in en bit utanför staden, vi fick inte sova i staden, men vi fick tillåtelse att tälta utanför utan reprisallier ty egentligen fick man inte det heller, men vi fick tillstånd. BB slog upp tältet och sedan somnade vi alla gott efter en bit kvällsmat, imorgon var det ju en ny etapp....

Tajikistan
NigerDenna bilden visar som så många andra att man lirar fotboll överallt...

Jag väljer att ta med två bilder här, bilden nedan visar på ett uppenbart bevis på vilka skillnader det finns, bakom den sletna "planen" ser man ett efter omständigheterna fint kontorshus medan kidsen lirar nedanför...


Det här med att "hålla på" andra...

Allsvenskan går in i ett slutskede som förvisso kommer störas av det menlösa landslagsuppehållet men annars går det i ett rasande tempo nu på slutet. Blåvitt spelar under två veckor sön-ons-sön med cupen inräknad.

Det är en intensiv period nu som sagt, mycket allsvenskt och som ni tidigare har läst i denna kategori så följer jag även de andra allsvenska lagen, något som gör att man vet vart de står mer än att se en tabellposition.
Att följa andra matcher gör också att man sitter och "håller på" andra lag än sitt eget, idag t.ex. möts Elfsborg-Gais och Trelleborg-Kalmar, imorgon möts förutom Gefle-Blåvitt även Hif-Bp och på måndag tar Häcken emot Aik. Det gör att jag nu under dessa dagar håller på inte bara blåvitt utan även gais,trelleborg,bp och Häcken eftersom det gynnar oss i toppstriden.
Man hoppas på de resultat som gynnar oss även om vi givetvis alltid först och främst måste göra vårt jobb först och främst.

Likväl som jag idag hoppas stenhårt på att Gais skräller rejält och slår ellos borta kommer AH sitta nästa söndag och hålla stenhårt på Blåvitt när vi möter Hammarby på gamla. I omgång 28 sitter AH och hoppas att vi slår BP borta liksom ev i omgång 29 då vi tar emot Hbk. Fiender blir vänner för en dag så att säga.
Själva hoppas vi får hjälp av Gais när de har Kalmar borta, samt idag då mot Elfsborg.

Att sitta och hoppas på¨massa andra lag gör också att man surfar runt på alla lags olika hemsidor, fansajter,officiella sidor och forum för att få koll på läget i lagen som indirekt även gäller ens eget lag.

Lag man normalt inte direkt önskar all lycka och välgång sitter man nu under slutomgångarna och hoppas på ska vinna, detta inte för att det ska gynna dom först och främst utan för att det gynnar ens eget lag.

Att vara fotbollssupporter är minsann något som kräver ett stenhårt psyke när man ska ha koll på och hålla på massa olika lag för sitt eget lags bästa...

För övrigt ...

är detta nog en av de märkligaste sketcher jag sett:


Nu ska jag käka havtornsbär och sen lite vitlök sen lägga mig.

The Kristet Utseende

Nej detta ska inte handla om bandet med detta briljanta namn utan jag ska fundera lite på vad ett kristet utseende egentligen är och hur det kan yttra sig. Ska även använda internet för att försöka hitta ett kristet utseende.

Men hur ser då ett kristet utseende ut? Tja fördomarna säger ju att det ska vara välvårdat, gärna präktigt och helst fromt.

Vi kan ju börja med att titta på en av medlammarna i bandet The Kristet Utseende:

Av någon anledning känns hans utseende inte så kristet.

Kristna i allmänhet och kristdemokrater i synnerhet borde ju ha ett kristet utseende. Vi tittar därför på KDs ledare Göran Hägglund:

Känns kristet, välvårdad men grå frisyr, töntig tröja och ett präktigt leende.

En viktig religiös ledare torde ju ha ett kristet utseende, till exempel påven:

Utstyrseln är synnerligen kristen men jag tycker personligen inte han ser tillräckligt from ut för att det ska kännas som ett hundraprocentigt kristet utseende.

Hur ser då ett kvinnligt kristet utseende ut?
En person som kallas kristi brud borde ju ha ett kristet utseende. Bedöm själva:


Hursomhelst är ett östeuropeiskt kristet utseende coolare än västeuropeiskt. Kolla här så fattar ni.


Fullt så cool ser inte Jimmie Åkesson ut. Men jag tycker ändå killen har ett kristet utseende som är en verklig fullträff! Många söndagsskoletimmar ser ut att ha format den präktige sverigedemokraten.

Präktigare kan man inte se ut. Han ser kristdemokratligare ut än någon kristdemokrat nånsin gjort.

"Men vänta lite nu, sverigedemokrater och kristenhet?" Tänker ni nu. Men ju, en nogrannare titt på SDs hemsida ger vid handen att de är betydligt mer värdekonservativt kristna än Kristdemokraterna på många punkter.

Några utdrag:

Vi förespråkar en moralisk upprustning, vi värnar västerlandets kristna etik, och vi vill stärka nationalkänslan, för att på så sätt skapa en större trygghet och gemenskap inom det svenska samhället.


Med tiden har ett värdeorienterat parti växt fram, där begrepp som familjen, hembygden och nationen blivit centrala. Sverigedemokraterna är ett demokratiskt, nationalistiskt parti. Vi har idémässigt låtit oss inspireras av såväl det förra sekelskiftets svenska nationalkonservatism som delar av den socialdemokratiska folkhemstanken. Syftet är att kombinera principen om grundläggande social rättvisa med traditionella värdekonservativa idéer.

I kulturarvet ingår det svenska folkets gemensamma historia, kultur, traditioner, normer och värderingar, språk och religion.

Ett led i detta är att skolan betonar kärnfamiljen, tidigare generationers samlade kunskap och erfarenhet, den kristna etikens och den västerländska humanismens centrala betydelse i vårt samhälle.

Indoktrinering hör inte en demokratisk skola till.

Sverigedemokraterna vänder sig samtidigt emot friskolor baserade på ickekristen religiös grund

Ritualslaktat kött skall ej få förekomma i den svenska skolan.

Svenska Kyrkan och dess aktiviteter är en omistlig del av den svenska traditionen. Svenska Kyrkan ska därför ges möjlighet att verka i samarbete med skolorna, på det sätt den alltid har gjort i vårt land.

Då det finns en överhängande risk för att religiösa friskolor, med en religiös inriktning utan koppling till den svenska historien och kulturen, ökar segregationen och motverkar assimilering, skall statligt och kommunalt stöd endast utgå till religiösa friskolor som vilar på judeo-kristen grund

Månggifte skall inte vara tillåtet.

Skolor ska vara skyldiga att anordna traditionella kyrkliga skolavslutningar

Sverige har varit ett kristet land i mer än ett årtusende. Den svenska kulturen är således intimt sammanflätad med kristendomen.

Svenska kyrkan bör på ett tydligare sätt arbeta för att försvara och stärka moralens, äktenskapets och den traditionella kärnfamiljens ställning i vårt samhälle.

Det mångkulturalistiska samhällssystemet har medfört stort lidande och oro för många människor och är på sikt ett hot mot både kristendomens ställning och den samhälleliga gemenskapen. De anställda inom kyrkan bör därför under arbetstid avhålla sig från att arbeta för detta.

Då främmande religioner breder ut sig allt mer i vårt land och då allt färre svenskar betraktar sig som kristna bör kyrkan försöka bli mer offensiv i sin inhemska mission.

För att undvika att kyrkan blir en politisk vindflöjel som utnyttjas av direkt antikristna samhällsgrupperingar vill Sverigedemokraterna betona vikten av att Svenska kyrkans ställningstaganden har en tydlig förankring i bibeln, bekännelseskrifterna och den kyrkliga traditionen.Sen finns det nog en hel del i SDs politik som många kristna inklusive kristdemokrater skulle finna okristligt. Men sett till ovanstående citat är Jimmie Åkessons magnifikt kristna utseende inte en överraskning.
Tilläggas bör att många av citaten ryckts ur sitt sammanhang, det blir ofta roligare så. Samtliga är dock hämtade från SDs hemsida.

Nog om detta sidospår. Vi avslutar med en musikvideo, fylld av många härligt kristna utseenden.Loket!

Leif "Loket" Olsson är inte bara Paddans idol, han är även EXTREMT mycket 90-tal, här visas han i en fin julsång!!


Anti i idol!!

Det är ingen diss utan de är löjligt lika!!
Hoppas på sömn

Under natten till torsdagen blev det ingen sömn över huvud taget... Trots detta tog jag mig till skolan, och visst var det kul att återse alla kamrater igen efter en dryg veckas frånvaro. Men såhär på kvällen känns det lika dåligt som tidigare igen. Inatt ska jag göra ett nytt försök att sova annars får jag ringa efter tips imorgon... Ska testa att lyssna på lite klassisk musik ett tag nu så man förhoppningsvis blir lite lugn så man kan somna sen.

Tipskommentarer

OMGÅNG 22!!

Trelleborg FF-Kalmar FF
Tips: 1-1
Kaaaaaaamaaaaaaaaa bör vinna för att haka på toppen men få lag åker till Trelleborg och hämtar tre poäng utan vidare.

IF Elfsborg-GAIS
Tips: 3-1
Om det istället blir det omvända kommer halvorna njuta ikapp. Men tyvärr är detta ett troligt resultat på den regntunga plastmattan.

Hammarby IF-Örebro SK
Tips: 0-1
ÖSK bör vara bättre och tar förhoppningsvis hem detta.

Gefle IF-IFK Göteborg
Tips: 0-1
Gefle i Gävle är alltid Gefle i Gävle, dvs lite som Trelleborg i Trelleborg fast på plast. Men Göteborgskamraterna är egentligen bättre men de kan få det tufft. Vinner de så blir det nog inte med mycket. (Nu blir det väl 0-5 bara för det...)

Helsingborg IF-IF Brommapojkarna
Tips: 2-0
BP har börjat tappa eftersin fina inledning men också HIF har haft svårt på slutet. Vem har utnyttjat uppehållet bäst? Hemmalaget tror FH och AH hoppas han har rätt. Måstematch för skåningarna.

BK Häcken-aik solna
Tips: 2-0
Häcken har häng på topplagen och är svårslagna på sin ö. Svårtippat.

Djurgårdens IF-Malmö FF
Tips: 0-0
Låter kul. Vad hoppas man på här? DIF bör vinna för att klättra och MFF måste hejda sitt ras. 0-0 gynnar ingen direkt och får ses som ett acceptabelt resultat för GAIS. Men hellre tvåa än etta.

Örgryte IS-Halmstad BK
Tips: 1-0
ÖIS fortsätter jaga i botten tror FH. Sett till lagens form inte otroligt.

Stairway to heaven.

Briljant tanke den gode AH fick när han skapade denna kategori, han bloggade även sist om en av de mest kända coverlåtarna, jag väljer nu att gå i det inläggets fotspår via att coverblogga med "Stairway to heaven". En av de mest kända låtarna i hela världen skulle jag vilja påstå, Led Zeppelins största låt är det otvivelaktigt iaf.
Låten kom första gången på Led Zeppelins album "Led Zeppelin IV" 1971.
Den har även röstats fram som världens genom tiderna bästa låt mängder med gånger.

Vi inleder med något så bisarrt som ett australiskt tributeband till Beatles som här gör "Stairway to heaven", hela mixen känns EXTREMT udda helt enkelt.


Vi fortsätter vår coverormgrupp med The Doors versionOch resan längs rulltrappan fortsätter här med Foo FightersOch avslutar sig som bör orginalet.


Fenomenal ramsa!


Slutspurten...

Det är nu bara nio omgångar kvar av allsvenskan och för en överväldigande majoritet gäller varje match otroligt mycket ännu. Man kan egentligen bara räkna bort 3 lag, 4 om man anser att Malmös ras inte fortsätter, från spänningen. Dock kommer dessa lag ha med såväl topp som bottenstrid att göra sett till vad de har kvar att möta så de är ändock, trots sin egen tråkiga situation i mitten en väldigt viktig roll under slutspurten av vår älskade allsvenska.

IK:s AH skrev senast en fullständigt briljant krönika i denna kategori och nämnde då att, jag väljer att kopiera från hans inlägg:

Snackade med FH häromdan och han som ser mycket allsvenskt på TV sa att GAIS borde ha kvaliteter att hänga kvar, att laget kan spela såpass bra.

Just att jag ser mycket allsvensk fotboll tänkte jag ta fasta på i denna krönika, eller vad man nu väljer att kalla denna mängden text. Jag har sett live eller på tv 78 allsvenska matcher där jag sett 90% minst av matcherna, vissa har jag bara sett en halvlek av då en match börjat 19 och en 20 där jag ansett att den ena är viktigare och därför sett hela den och bara en halvlek av den andra. Med säsongskortet på tv kan man se matcher i repris med, men det är extremt sällan jag gör det.

Under dessa 78matcher har jag sett lagen enligt följande:

BK Häcken-8 gånger
Malmö FF-6
IF Elfsborg-14
Hammarby IF-13
Örgryte IS-9
Gais-13
AIK solna-12
Halmstad BK-5
Trelleborg FF-5
IF Brommapojkarna-10
Gefle IF FF-4
Kalmar FF-13
Djurgårdens IF-10
Örebro SK-6
Helsingborg IF-7
IFK Göteborg-21.

Att det varierar som det gör beror mycket på spelprogramet och att jag sett alla av blåvitts matcher är ju föga förvånande. Dessutom har jag sett många av lagen i svenska cupen/europakval med, men det är en annan historia.
Med alla matcher i beaktande tar jag mig nu an de olika blocken i serien.

Mittengänget:
Här är det inte så mycket att säga kan tyckas, men jag vill passa på att berömma Gefle och Trelleborg som trots skador och försäljningar likväl gör det mycket bra efter förutsättningarna och kan ställa det för alla lag oavsett vart man lirar, Gefle har sitt konstgräs som en ännu större fördel medan Trelleborg har en arena som alla andra lagen i serien fortfarande tycker det är så tråkigt att komma till att det ofta försvinner de där sista procenten upp till hundra som krävs för att vinna samtidigt som TFF är fenomenala på att utnyttja just det. Ösk som också finns i detta gäng var mer väntat. Hur det slutar här? Troligen sker inga förändringar i den meningen att något lag blandar sig i toppstriden eller ramlar ihop och hamnar i bottenstriden men inbördes positionsväxlingar kan mycket väl ske.

Bottenstriden:
Här är det ett getingbo, men en nyhet från gårdagen gör att jag känner mig rätt säker i mitt tips. Igår kom nyheten att Djurgårdens Daniel Sjölund skadat sig och missar resten av säsongen, deras klart bäste spelare iår. Det gör att dif kommer få göra Örgryte sällskap ner i superettan helt enkelt. Nu är ingen spelare större än laget, men Sjölund kommer inte bara saknas med sina fotbollskunskaper utan även ledaregenskaperna kommer saknas i dif. Dessutom är varje stöt för ett bottenlag oerhört tuff och psyket går ner för övriga med oavsett hur många gånger de förnekar det.
Örgryte som är sist i nuläget har spelat upp sig men ska inte orka hela vägen till nytt kontrakt helt enkelt och lär inte göra det heller, tyvärr för Johan magikerns skull och för Örgryte själva. De har en del alltför svåra matcher kvar för att klara kontraktet helt enkelt.
Kvalplatsen kommer gå till Hammarby, tränarbytet hjälper inte det gör sällan det, det har hänt men sällan som sagt. I ett kval kan sedan precis vad som helst hända för ett Bajen som då kommer spela med gigantisk press på sig.
Dessa tips, som säkerligen kan klassas som fega, gör att Gais, Hbk,Bp och ett Malmö som är i fritt fall kommer klara sig kvar utan kval. De har stundtals under säsongen visat upp sådant spel att dom inte ska åka ur och kommer således inte göra det heller enligt min syn på saken.

Toppstriden:
Det är en galen toppstrid just nu dit jag även räknar Häcken faktiskt då jag tror de slår solna på måndag på Rambergsvallen. I övrigt i toppen så gjorde det otroligt mycket för Elfsborg att de åkte ur mot Lazio nu kommer de rikta allt fokus mot allsvenskan och de är nära på löjligt svårspelade på sin plastmatta. Elfsborg får räknas som favorit till guldet, men minsta snedsteg kommer göra att IFK Göteborg och Aik Solna framförallt kommer ligga före. Hif är också med och smyger och även Kalmar, även om det känns som att Kalmar får det väl tufft utan Elmklanen. Sista omgången lär bjuda otrolig spänning när Elfsborg möter HIF på Borås Arena och IFK Göteborg tar emot Solna på Gamla Ullevi medan Kalmar åker till Stockholms Stadion. Häcken har då Hammarby borta om Häcken nu mot alla odds är med så länge i striden. Vinner gör Elfsborg till slut med främsta utmanare i IFK Göteborg, Aik Solna, Helsingborg, BK Häcken och Kalmar FF i nämnd ordning.

____________________________________________________________________________________________

Förövrigt undrar man hur förbundet tänkte när de la spelschemat i sista omgången...

IFK Göteborg-Aik solna= Århundradets största högriskmatch...

Örebro-Trelleborg= Lär inte gälla någonting.

Malmö FF-IF Brommapojkarna= Tänk om Malmö via förlust här åker ur/får kvala... men det var föga troligt inför säsongen...

Halmstad BK-Gais= Kan bli kaos om det blir en direkt avgörande match om nedflyttning/kval, och tanken när gaisarna kommer tillbaka till centralen som är knökad med gnagare som väntar på tågen hem....

Djurgården-Kalmar FF= Om Dif åker ur här är risken för bråk och tusentals "terrortommy" överhängande...

IF Elfsborg-Helsingborg IF= Om båda har chans på guldet blir detta kaos då Hifarna inte lär acceptera att stå utanför arenan...

Hammarby IF-BK Häcken= Mysigt om bajen åker ur...

Gefle IF-Öis= lär inte gälla något.


Allsvenskan omgång 22!

(jo,jag vet att tipsen skiljer sig åtminstone delvis från när jag tippade hela allsvenskan men en del har hänt sen dess så det är berättigat)

I den tjugoförsta omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 5

Totalt(av 160möjliga)

Antal rätt resultat: 15
Antal rätt tecken: 65

OMGÅNG 22!!

Trelleborg FF-Kalmar FF
Tips: 1-1

IF Elfsborg-Gais
Tips: 3-1

Hammarby IF-Örebro SK
Tips: 0-1

Gefle IF-IFK Göteborg
Tips: 0-1

Helsingborg IF-IF Brommapojkarna
Tips: 2-0

BK Häcken-aik solna
Tips: 2-0

Djurgårdens IF-Malmö FF
Tips: 0-0

Örgryte IS-Halmstad BK
Tips: 1-0

Andra halvan kommer kommentera under dagen.

Känns fortfarande skit

Jag orkar inte skriva så mycket mer just nu än att det fortfarande känns skit.

Blue Suede Shoes

Här har vi änna en av de mer kända covers som finns, och sannolikt en cover som många många gjort. Dock är det nog många kids som tror att den mer kända covern, Elvis Presleys, inte är en cover utan originalet.

Men vi börjar med en annan cover, av Motörhead som jag funnit på youtube.


Därefter en ganska otippad cover av inga mindre än Black Sabbath:


Därefter dags för ovan nämnda version av Elvis Presley. De flesta har nog hört den här låten gjort av Presley nån gång åtminstone.


Slutligen då originalet av Carl Perkins.

Ingen speedway

Så var det tisdag igen, speedwaytisdagen man väntat hela året på. Det är nämligen ikväll årets slutspel drar igång. Men för min del blir det till 99% chans ingen speedway ikväll då jag fortfarande inte känner mig speciellt bra. Inatt har jag sovit lite bättre än under helgen och när jag vaknade kände jag mig faktiskt ganska okej. Därefter tog jag mig ett varmt bad och följde med far ut på stan för en liten promenad (läkaren igår sa åt mig att jag skulle gå lite mer och inte bara vila), men sakta kändes det värre och värre, och nu är det ungefär lika dåligt som det har känts de tidigare dagarna. Får se hur det känns framåt kvällen, hur kroppen reagerar på promenaden, hoppas att det blir bättre och att man kan fortsätta sova på nätterna. Blir det inte bättre tills nästa vecka är det nog bäst att uppsöka hjälp en gång till i alla fall.

Lite matlagningstips kanske kan pigga upp Anti?


Ny info

Efterlysningen är nu över. Anti är åter tillbaka, sjuk, men ändock tillbaka. Som bekant hade jag det lite "tjockt" i halsen i början av förra veckan. Detta la sig dock snabbt och jag kunde därefter hänga med farsan på speedway i Västervik, och dagen därefter Kommando Peking på Kalasmottagningen. Därefter har det dock blivit sämre och sämre. På torsdagskvällen kändes det lite småyrt i huvudet, under fredagen blev det lite värre och under lördagen samt söndagen har det minst sagt varit bedrövligt. Under helgen har jag förmodligen varit sängliggandes i cirka 38 av totalt 48 timmar. Så fort jag har rest mig så har det snurrat i huvudet och känts allmänt tungt.

Idag när jag vaknade (vet inte hur mycket jag sov egentligen) så kändes det inte bättre, snarare lite sämre. Så jag och far drog därför till akuten, där jag fick sitta och vänta i exakt 2 timmar och 9 minuter innan jag fick någon hjälp. När det väl var min tur så fick jag genomgå en EKG-undersökning, de tog även blodtryck och kollade temperaturen i örat. Alla värden sa de var bra, så därmed verkar jag inte lida av någonting allvarligt, ÄVEN fast det är snurrigt i huvudet och tungt i kroppen. Läkaren rekommenderade att jag skulle försöka sitta uppe lite mer än att bara ligga, så det är min taktik för tillfället. Får hoppas att det blir bättre tills imorgon.

Fortsättning följer.

EFTERLYSNING!!!

IK EFTERLYSER ANDREAS "ANTI" "CURT-BRUNO" "GUD" PETERSSON!

BILD:


Anti sågs senast i fredags på Norrköpings gator när han senast var i skolan! Anti bar då sin sedvanliga outfit med ett par jeans och en tröja. Han såg enligt uppgift lätt rädd ut när han började gå hem, ingen vet egentligen varför han verkade rätt och det är en av de frågor IKs säkerhetstjänst jobbar hårdast med just nu.
Anti är en tämligen ordinär person men är kan vara blyg för främlingar men vrålar du SPEEDWAY så kommer han som skjuten ur en kanon.
Anti gillar även dansband så spelar du det lär du locka fram honom om han gömmer sig någonstans.

Upplyssningar om denna 22åring kan lämnas till ironinsforkampar@hotmail.com alla tips är av intresse!


En bränd bil säger mer än tusen ord...

Det brinner en bil i Göteborg, det kastas sten mot polisen i Malmö, det bränns ett dagis i Uppsala, det pyr i Stockholm, Västerås, Södertälje you name it.
Vad är felet? Eller för att förenkla det till den nivån som ofta råder VEMS?
Naturligtvis är det inte en enskilds persons fel att det nu eldas och kastas sten, naturligtvis är det inte bara varken ungdomarnas (jo,de är ungdomar de är yngre än mig, jag är snart att betrakta som pensionär), polisens eller politikernas fel, det är naturligtvis som alltid en blandning:

Vart ska vi då börja?
Jag hävdar med en dåres envishet att vi ska börja redan på 60/70-talet.
Varför redan så tidigt?
Jo, det var då de områden som det nu skrivs om byggdes och blev de miljonprogramområden de är än idag. Man hade en fin tanke med att bygga nya områden för den exploderade befolkningen som givetvis behövde bostäder, så långt allt väl. Men låt oss nu dröja kvar vid Angered det område jag känner till bäst och som därför får agera referensram i denna debattartikel här på IK. Inte för att det är det värsta området, inte för att jag vill klanka ner på området, inte för att jag vill ha nån sorts revansch på området etc, utan för att det är det området jag kan bäst. 20år där gör att jag vågar säga att jag har en bra bild av området då, kanske inte lika bra idag men ändå en väldigt bra bild. Nåja,låt oss återkomma till ämnet.

Under ovan nämnda årtionden växte Sveriges städer med dessa områden, problemet var att om vi ser till Angered att tanken från början var att bygga en självgående "stad" som skulle innebära att Angeredsborna kunde bo,leva och livnära sig i Angered utan att direkt vara beroende av Göteborgs välvilja. Någonstans på vägen tog, som det ofta gör, pengarna slut och kvar fanns mycket som kunde klassas som halvfärdigt.
Redan här blev det alltså en stämpel, stadsdelen, eller områdena snarare, ty Angered är ju stort, var bara halvklart redan här. En halvklar "stad" fungerar som även en som åker ut på 1000kronors nivån i "vem vill bli miljonär" kan räkna ut inte så bra.
Nu kämpade man dock upp områdena, här bodde mestadels det som vi kallar "knegare", här bosatte sig mycket av arbetskraftsinvandrarna och blandades med svenskar, en bra mix. Man kämpade och var stolta för sina områden.
Altteftersom blev stadsdelarna mer färdiga, det var banker, postkontor,badhus, arbetstillfällena låg vid SKF och Volvo Torslanda förvisso men det var bara en spårvagnsresa på en kvart eller en industribusstur bort.
Träden som planterades när man byggde stadsdelarna hade så smått börja växa ur sin stöttepelare och arbetade hårt för att bli självständiga ekar som vi om hundra år ska förundras över när vi ser deras storslagenhet.
Det fanns problem visst fan fanns det problem, det sniffades och var grått och "trist" men det fanns ett enormt livaktigt föreningsliv och en sammanhållning bland invånarna.
Det gick en tid, generationen som halvorna tillhör (AH växte dock inte upp i angered kan tilläggas utan vidare vikt på det men gick på angeredsgymnasiet vilket vi lär återkomma till) började skolan.

Vi skriver skiftet 80/90-tal och det är först nu de ordentliga flyktingvågorna kommer till landet, handlingsförlamat verkar landet se på och inte veta hur man hanterar situationen, och vips har man flera grupper som inte samhället ordentligt klarar av att anpassa in i samhället. Lik väl som man kan ställa krav på att de som kommer ska anpassa sig ska man ställa krav på att det ges en ordentligt möjlighet till att just anpassa sig.
Ett tydligt exempel på att t.ex. skolan inte kan hantera det hela är när vi på väg tillbaka från den klassiska rastfotbollen hör ett stridsflygplan flyga över oss, naturligtvis om man är van vid det, så slänger sig en ur klassen ner och tar skydd, för är man van vid att det varje gång det kommer ett stridsflygplan släpps en bomb så tar man skydd. Detta förstår vi barn, barn har en underlig tendens att förstå varandra oavsett språk, men lärarna förstår inte vad felet är utan när han vägrar resa sig upp och gå in för att det är farligt så får han ligga kvar.
Vad har då den berättelsen med brinnande bilar och stenkastning mot poliser och brandmän att göra? Jo,för att förstå nuet, och kunna sia om framtiden måste du kunna historian om områdena.

När vi växte upp i området var det faktiskt fint, det finns få förortsområden som ligger mer naturskönt etc än Angered med sjöar och djupa skogar intill sig där man lekte, vi hade cykelavstånd till sjön och vi hade "eget" badhus, vi byggde kojor i skogen och hade allt det en innerstadsbarndom inte kan ha (som säkerligen har sin fördelar dock) det var bra och vi trivdes helt enkelt. Gjorde man fel eller råkade förstöra något, vilken kille har lyckats gå igenom en hel barndom utan att något fönster gått sönder när man lirat boll eller vilken kille har lyckats gå igenom en hel barndom utan att man förstört nåt staket genom att cykla på det eller så? Det händer helt enkelt,och hyss gör alla kids, men då var det ALLTID nån där och sa till och man gjorde fan inte samma sak en gång till, idag säger ingen till och gör någon mot förmodan det möts de bara av tykna kommentarer.
Redan där när man var liten måste det börjas med vad som är rätt och fel, det går att få alla rätt då, men att ändra en 15åring som växt upp med att man får göra vad som helst är stört omöjligt nästan.

Vi gjorde vårt dumma med givetvis, som sagt alla gör hyss men det var inte nära de som sker nu, fan vi sprang ju som galningar när vi luntade i gångtunnlar och slängde in deoflaskor som exploderade där och bildade en liten svart avbild på tunnels vägg, detta när vi var i högstadieåldern dvs den åldern som de yngsta i bråken nu är i.
Om det var vi som var fega lämnar vi därhän.

Nåväl, under tiden vi gick i mellan/högstadiet lades det mesta ner och det som inte lades ner fick extremt begränsade öppettider. De som inte idrottade de åren hamnade sedan fel väldigt lätt och idag finns det ju knappt ens idrottsföreningar kvar i takt med att det ideela arbetet avstannat.

Åren går och när man sedan flyttade gick det inte många år innan det till slut inte var hållbart längre utan började bli stökigt, i takt med att klassindelningen i samhället bara ökade tappade många i dessa områden mycket hopp och till slut har man nu alltså inte sett någon annan utväg än att ge sig på polis/brandmän.
Det är givetvis så att det är helt åt helvete fel att ge sig på polisen med stenar och framförallt brandmän, att man har agg mot polisen efter diverse incidenter kan man förstå men mot brandmän? Inte en chans.
Polisen har dock även en del i det hela själva med, syns man bara när det smäller så får man en dålig kännedom om området, vart är de kvarterspoliser som fanns när man var liten.
Man visste vart farbror blå fanns då, man insåg att det bara var en människa och inte en robot men iom att man såg honom så gott som varje dag så gav ju sig ingen på dom, devisen att man inte slår den man känner stämmer bra.
Givetvis måste polisen gripa folk även i dessa områden som gör fel men man kan göra det ack så mycket smidigare, att man använder övervåld etc tvivlar jag inte på vis av erfarenhet av nästan tjugo år på fotboll, som sagt de ska in när det blir stökigt men för den delen får de inte använda övervåld.
Sedan ska de givetvis göra det som krävs och jag har full förståelse för den polis som skjuter varningsskot när han känner sig trängd efter stenkastningen på hisingen, haglar det stenar mot dig måste du ju skydda dig och till slut återstår bara för polisen att skjuta varningsskott.

Att det sedan som det sägs nu ska ges arbete åt de som bråkar mest är fel väg att gå, det blir bara som en belöning för de övriga att se upp till "bråkar jag mest får jag jobb" det blir väldigt fel där.
Vad ska då göras? De som nu håller på gäller helt enkelt att få tag i, sedan gäller det att börja tidigt och att politikerna satsar där de behövs som mest och ser till att stödet finns för de som håller på att trilla ur den välbekanta svenska ramen innan de redan trillat ut och byggt och en egen ram.
Sedan kan man enkelt säga att detta bara varit en tidsfråga eftersom vi alltid får det som varit i USA, sådan här saker har ju hänt där för bra många år sen, kom till Paris och är nu här, men det gäller att inte se slaget förlorat utan att försöka få bukt med problemen.
Man måste satsa dels från politikerhåll, men även genom att höra på dom som härjar själva vad som egentligen är problemet.

Det blev lite mer flummigt än tanken var kanske men grundbulten är att det går att komma åt problemen, först gäller det att stoppa de akuta problemen sedan måste satsa enormt mycket förebyggande under många,många år för att det sedan inte ska fyllas på underifrån med bråkstakar.
Det går inte att bara ge de som redan har det bra och spara på de som har det sämst som läget är nu, man måste ha solidariteten från politikerhåll samtidigt som de som kastar sten rannsakar sig själva, då men först då kan det bli stopp för alltid på sådant här.

En bränd bil säger mer än tusen ord...


Resan-Etapp 13.

17aug.
Vi vaknar upp i tältet i en salig röra, ingen fattar riktigt hur vi lyckas somna sådär, men förutom tjejerna som tröttnade efter 15minuter tydligen och gick och la sig i bussen (vilket vi tyckte var fusk) så kan man väl säga att nattsömnen inte var helt exemplarisk direkt.
Dock inser vi hur vackert det är och Glenn som ju har ett enormt arkitektoriskt intresse och är extremt intresserad och kunnig om allt vad Barock och Rokoko samt även nymodernismen går runt och skakar på alla och säger "vakna nu för f-n, vi ska till Guggenheimmuseet". Vi inser ju även vi att det är något man måste besöka när man är i Bilbao men klockan sju på morgonen när vi kom fram 02 Glenn, var inte det lite VÄL tidigt?
Nåväl, en stabil frukots enligt tallriksmodellen senare (dvs två knäckemackor med feseljummet vatten) senare stuvar vi in tältet i bussen och lyckas sedan enas om hur vi ska sitta dessutom och lämnar campingen.
Dagens etapp mot Lûbeck, är 184,6mil men då den går på enormt snabba motorvägar tar den kortare tid än den förra etappen, så vi beräknas resa i 17timmar och 19minuter. 

Dock väntar först som sagt Guggenheimmuseet.


Vi stannar bussen i city och ser på vägen till Musett även något som intresserar den sanne botanisten AH rejält, nämligen en valp i blommor...Vi tar oss sedan till museet, själva byggnaden ären historia i sig och egentligen beskrivs det bäst av Wikipedia som enligt Glenn satte huvudet på spiken i sin beskrivning:

Museet är uppbyggt av en serie, till synes, slumpmässigt komponerade morfiska volymelement, klädda i högreflekterande stål som ger hela byggnaden något av en aura dagtid. Dessa volymer definierar de olika rumsligheterna och utställningshallarna interiört. Denna komplexa stil, som blivit något av ett signum för arkitekten Gehry, har till stora delar kommit till via olika CAD-program och datorsimuleringar.

Konsten inne på museet är förvisso rätt intressant men efter att ha väckt AH två gånger på en kvart under den guidade turen inser vi att det inte är så mycket för de flesta av oss och efter ett par timmar beger vi oss iväg mot denna etapps mål, Lûbeck.
Vi reser längs autobahn liknande motorvägar och sådana vet ni alla hur roliga de är så själva resan lämnar vi därhän, det är inte mycket att fotografera etc under 184,6mil längs i princip raka asfaltssträckor...
Vi stannar och äter i Frankrike och AH kräver att få äta sniglar i baguett... Tro det eller ej men vår egen bratwannabe (paddan är ju vår brat) får det och han och Paddan sköljer ner det hela med Champagne.
När vi kommer tillbaka till bussen vägrar först AH sätta sig i bussen eftersom Anti börjat spela Tomas Ledin men efter diverse tjöt där BB sagt att "Sätter du dig och genomlider 45minuter Ledin så ska jag se till att det efter det spelas 5timmar jävlaranamma efter det" så sätter han sig.... De 45minutrarna med Ledin var något av det mest plågsamma vi varit med om, AH gnäller över musiken hela tiden och när den slutar hörs ett jubel från längst bak i bussen och sedan drar Jävlaranamma igång med "Karneval på stan", det blir givetvis allsång i refrängen!Resan fortsätter in i Tyskland och de flesta somnar gott några timmar förutom Postmästarinnan som styr bussen med säker hand längs autobahn, något snabbare än hon styr postbilen tydligen, men vem vet? Bussens hastighetsmätare går bara upp till 140....

Framåt småtimmarna når vi Lubeck och slår upp vårt tält i en park i city där det var en avsedd plats för oss, många svenskar beräknas hylla oss dagen efter för vår straptsrika resa.

Vi somnar in gott i tältet, bevakade av ett tiotal vakter som ska hålla ljudnivån nere och se till att ingen kommer åt oss under natten.
Imorgon väntar ju en ny etapp....

Resan-Etapp 12.

16aug.
Ett trött bloggäng (förutom FH och Anti då som insett att det är rebelliskt att INTE dricka och dessutom även innan denna insikt inte dricker) vaknar upp i det fashionabla Monaco. AH ler sitt lyckligaste leende eftersom han fått nuta av det bratliv han så hett eftersträvat i hela sitt liv.
FH och Anti har redan suttit ett tag och snackat om dagens etapp vid frukosten på hotellet när resten av gänget, en efter en kommer ner. Dagens etapp går till Bilbao, förutom Atletico Bilbao mest känt för sitt vackra Guggenheimmuseum. Etappen är hela 99,0 mil och beräknas ta 18timmar och 38minuter så egentligen borde vi ha åkt för länge sen men nu sitter vi här vid frukosten och inser att vi inte kommer komma fram förrän inatt någon gång.

Efter frukosten, en dusch och inpackning i bussen rullar vi från Monaco, AH fäller en tår över att resa från sitt älskade bratställe men vi andra ser fram emot att få besöka ännu ett nytt land på vår resa.
Glenn styr bussen med van hand längs de vackra franska motorvägarna. Bilden nedan togs från bussen men visar lite av den utsikt som präglade vägarna längs vår resa i snigelätarnas land.
Damerna sitter längst bak och har, enligt dom själva dragit igång en finsk variant av "macarena", hur det lät? Ja,har ni hört FH och Anti sjunga Ole-Ivars "Beste Venner" framåt småtimmarna i en minibuss längs motorvägen så vet ni precis hur det lät fast tvärtom.
Deve och Paddan sitter och funderar över sitt korsord, man kan väl säga att det för två svenskar som inte förstår ett ord franska går sådär med att lösa ett franskt korsord. BB som alltid har en lösning till hands har köpt 47kinderägg som han sitter och bygger ihop och jublar i högan sky varje gång han lyckas träffa Deve med ena delen av förpackningen för överraskningen (ni vet hur man skjuter iväg ena delen) vilket efter ungefär 12gånger gör att övriga i bussen får nåt mordiskt i blicken....
Vi stannar precis efter spanska gränsen på en rastplats där vi träffar några spanjorer från Madrid som när de får höra om vår tripp bjuder in oss på middag i sin husvagn som är ungefär lika stor som baracken anti bodde i när de byggde om hans hus. Otroligt god middag och vi slapp stanna och käka någon annanstans.


Villavagnen.

Det börjar närma sig natt och Paddan vägrar bara sitta och sova utan ska prompt byta om till sin Turtlespyjamas i bussen, i 120km/timmen, han lyckas under klädbytet sätta en knä på antis näsa så han börjar blöda näsblod, lyckas moona för en pryd italiensk familj i en volvo som vi passerade och lyckas dessutom tappa ut sina jeans genom fönstret...  Deve, som sitter bredvid Paddan konstaterar krasst när Paddan till slut efter 40minuter lyckats byta om väcka hela bussen, säger "Det gick lätt och smidigt det där du..."
Vi fortsätter vår resa och anländer till Bilbao frampå småtimmarna och slår till BB:s sedvanliga enorma lycka upp tältet på en camping några mil sydost om Bilbao.
Sedan somnar vi gott där, imorgon väntar ju en ny etapp.....

Det var ju i år det skulle bli bra

Förvisso hade Bobbie Friberg Da Cruz lämnat för Danmark men både Ekunde och Tobiasson har visat att de dugt gott tidigare och i övrigt kändes truppen klart vassare än tidigare. Dessutom är den nya arenan klar och de två tidigare åren på Ullevi har mest varit en transportsträcka. Förvisso överskattades den nya arenans betydelse av de styrande, vilket biljettprispolitiken visat om inte annat, men ändå. Nu skulle vi äntligen ta steget och åtminstone komma upp på övre halvan. Nu skulle det vara slutharvat. Men så blev det inte. Snackade med FH häromdan och han som ser mycket allsvenskt på TV sa att GAIS borde ha kvaliteter att hänga kvar, att laget kan spela såpass bra. Det ger ett visst hopp men samtidigt gör det att den nuvarande prekära situationen känns väldigt frustrerande och irriterande onödig. GAIS borde ligga bättre till. Och man kan ju inte låta bli att gräma sig över många uteblivna poäng som när Kalmar kvitterade 2-0 till 2-2 precis i slutet. Att man tappade 2-1 i slutet hemma mot Bajen samt 2-0 mot AIK där de visserligen både reducerade och kvitterade tidigt. Liksom schabblet mot DIF senast. Känns onödigt och irriterande.

Men just nu ligger ju GAIS ovanför strecken, om än mycket tight. Och även om det snackades om övre halvan och rentav topp 4 inför säsongen så är ju sett till det även nuvarande placering ett misslyckande även om den håller sig säsongen eller till och med förbättras något. Men samtidigt, nu är vi där vi är och nu är det nutid och framtid som gäller och då gäller i denna situationen bara en sak, hänga kvar. Tidigare mål och drömmar är en sak, verkligheten en annan. Nu gäller gnet och kamp. För ett tag sen kändes det hopplöst men det kan gå fort i botten. Två trepoängare senare är GAIS plötsligt ovanför till och med kvalstrecket. Men samtidigt vet man att det kan gå fort även för lagen bakom om de börjar vinna. Så det gäller verkligen att ligga i nu. Senaste omgången bjöd på ytterligare frustration. Hammarby förlorade, BP förlorade, Halmstad förlorade och GAIS hade en ypperlig chans att rycka men genom att slå DIF men fipplade bort den. Visserligen innebar kryss att man ryckte en pinne på ovanstående lag och höll avståndet intakt till DIF, men det kunde vart 3 och ÖIS jagar på ordentligt nu bakifrån.

Nästa match är Elfsborg borta, poäng där vore en prestation så det blir nog mest till att hoppas på att de andra bottenlagen förlorar.

Men jag tänker inte sia eller tippa nåt om jag tror att det går vägen eller ej.

/AH

Guide för "Geniernas rike"

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev om det underjordiska riket som existerar någonstans mellan Norrköping och Göteborg. Du som varit inne i detta rike vill säkert veta hur man orienterar sig för att hitta de rätta sakerna.

När du väl kommit innanför portarna till riket så dröjer det inte länge förrän du ser 5 personers ansikten uppe i det högra hörnet. Nedanför dessa huvuden står dock inte namnet på personerna, utan deras alias och detta mina damer och herrar är de som driver bloggen och underhåller sina kära läsare med information om både det ena och det andra. Denna information kan du hitta när du letar i "Kategori"-spalten längst ut i högra kanten, en liten bit ner på sidan. Dessa rubriker är till för att du ska kunna känna dig hemma och och snabbt och enkelt hitta det du söker efter. Ovanför denna spalt finns ytterligare en spalt som visar den senaste informationen. Se detta rike som en tidning där de styrande underhåller dej med diverse anekdoter samt viktigare nyheter. Längst ner bland dessa spalter hittar du ett arkiv där du kan läsa om tidigare händelser i riket samt länkar till andra riken som vi anser som våra systra- och brödrariken. Den största delen av riket upptas såklart av den mängd text som du inte kan missa när du har kommit in.
Om du vill ge dina kommentare så går det bra att lämna dessa i länken "Kommentarer" nedanför varje textstycke.

Så välkommen in och var inte rädd att utforska. Det är det vi vill. Bli gärna en hedesmedlemm genom att besöka riket grundligt varje dag och lämna gärna en och annan kommentar lite då och då.

Club before country!

Titeln på inlägget syftar på ett engelskt talesätt när det kommer till fotboll. Man sätter klubben före landslaget.
Just nu är det landslagsuppehåll i de europeiska ligorna, således även i vår kära allsvenska och det är inte det minsta roligt.

Tidningarna och sportnyheterna på tvn fylls bara med zlatans knä och diverse snack om vem som ska starta till vänster mot Ungern imon.
Ska jag vara helt ärlig så känns de rapporterna lika heta som en isglass på Svalbard i snöstorm.
Vad jag undrar över är hur det är med Dyrestam och TO:s skador, nu stod det ju på blåvitts hemsida igår att de är på väg tillbaka men klarar de att lira mot Gefle nästa söndag? Pallar TO att lira på en matta som liknar Valhallas första plastmatta? Kommer Dyrestam orka spela på såhär hög nivå resten av säsongen trots att han är 17bast och således borde bli nervös nån gång?
Hur är det med våra konkurrenter? Kommer verkligen Henke och Rasmus Jönsson tillbaka så snart att de kan skjuta hif mot guldet? Hur påverkas Ishi av att inte få lämna ellos trots att han vill det? Vad händer med Bojan i aik, kommer han gå till Israel?
För mig är DET de viktiga frågorna nu, inte om nån Zlatan håller för att spela mot Österrike-Ungerns ena halva imorgon!

Club before country gott folk, club before country!

Varför är det då så?
Landslaget känns längre bort, det är förvisso jävligt spännande att se Sverige spela em/vm/kval eller se Sverige spela skjortan av England i u21 em i en halvlek, men inget av det når de höjderna av stolthet man känner när 15tusen ställer sig upp klockan 19:25 i söndags och sjunger med i "Snart skiner Poseidon" så man bara njuter, inget av det når de höjderna man känner när Hjalmar (av alla människor) drar in frisparken till 1-0 då. Det är blåvitt som är MITT lag, det är blåvitt jag lever med varje dag, det är blåvitt jag funderar på när jag tänker på fotboll först och främst.
Jag har inget EMOT landslaget, inte alls, jag kommer sitta och hoppas stenhårt på seger imorgon och det det finns ju klassiska landslagsögonblick, där det största nog trots allt är u21semin i somras, dels för att man var på plats och såg det (även om det blev förlust vilket kan göra att det verkar tragiskt att tycka att det största är en förlust, men det var ingen moralisk förlust) men även för att jag vid guldet 94 bara var 12bast och då har man inte riktigt ordentligt insett vad det betyder, man förstod ju att det var stort men ändå inte riktigt hur stort.
Vi har den tyska aftonen hos buba när Sverige torskade mot Tyskarna 06, vi har emaftonen hos Glenn 08 och vi har de för jävla tidiga matcherna i vm02 (jobbar man så man somnar 02 är 08:30 JÄVLIGT tidigt), vi har många landslagsögonblick som är minnesvärda.

Dock kan det inte jämföras med blåvitt, känslan när domaren blåser av TFF matchen 07 och guldet är hemma igen slår allt. Det är MITT lag som vunnit, landslaget är inte MITT det är amatörernas lag mer, blåvitt och allsvenskan däremot är MITT lag och MIN serie, det är den jag följer varje dag, det är den jag verkligen brinner för.
Det är den svenska fotbollen inom Sverige som är het, i helgen spelar förvisso Sverige men det är även cupsemi mellan Aik Solna-Häcken och den känns just nu lika het för mig, vinner vi vår semi om nån vecka får vi möta vinnaren där, det gör den het.

Sveriges framgångar är viktiga för att få svenne banan att gå på matcherna men för mig som står på ett vind och regnpiskat Valhalla i februari och snacka med Glenn om att "bärkroth ser bra ut iår, han kommer slå igenom rejält" är det lika roligt att stå just där på Valhalla som att sitta bänkad i soffan och se Zlatan,babykim, "Jag-kan-inte-göra-mål" Elmander etc i landslaget imon.

Nu har blåvitt två spelare med i landslaget och ni undrar säkert vad jag då anser, jag önskar dom all lycka men hoppas samtidigt att de inte går sönder/slits mer än jag hoppas de dominerar i landslaget, detsamma gäller givetvis våra spelare i diverse ungdomslandslag.

Club before country,gott folk, club before country.

Nästa riktigt heta match är den 13e sep då möter vi Gefle borta!!! Den har jag ångest för, jag känner inte ens nervositet inför Sverige imon....

Club before country, gott folk, club before country. 

/FH.


Lappen...

Jag glömde nämna en grej i mitt tidigare inlägg om Kalasmottagningen! Under mässan/marknadsgatan fick jag en penna samt en lapp av Kyrkan på Universitetet. Med tanke på vad jag gick och tänkte på precis innan dess ser jag den (lappen) som ett tecken på att Gud existerar.


Fotbollstankar.

Så har vi återigen en ny kategori här på IK. "Fotbollstankar" där vi tänkte blogga om vår ångest över våra lags förehavanden. Säsongen 2009 går in i slutspurten men kategorin kommer inte sluta då utan förhoppningsvis vara livaktig bra länge till.
Vi följer ju olika lag dessutom och kommer främst blogga om dom men givetvis kan det bli åsikter om andra lag med, det faller ju sig naturligt iom att det är samma serie, iaf iår, och att man bloggar om serien med.
Ah bloggar således främst om gais, jag då främst om blåvitt och sedan har vi lyckats få ett msn-ja från Johan Magikern om att han ska blogga om Öis med. Så de tre gbglagen med hemvist på Gamla Ullevi är därmed representerade här.

Hoppas ni gillar detta iaf. IK fortsätter ta nya steg...Vi får även välkomna Johan Öisaren till IK-gänget.

Vi kommer underteckna varje inlägg med

/FH
/AH
/vad nu johan väljer...

Så ni vet vem som skrivit vad.

VI SOM ÄR FRÅN GÖTEBORG ÅKER ALDRIG HEM MED SORG!

Resten av allsvenskan!

Nedan tippas helt enkelt resten av allsvenskan, detta påverkar inte det vanliga "omgång-för-omgång" tipset dock som fortgår som vanligt.

Omgång 22

Gefle-IFK 1-1
TFF-Kalmar 0-0
Öis-Hbk 1-0
Hammarby-Ösk 0-2
Dif-Mff 2-1
Ellos-Gais 3-1
Häcken-Aik 2-1
Hif-Bp 2-0

Ellos 42
IFK 41
AIk 41
Kalmar 17
Hif 39
Häcken 38
ösk 36
Gefle 32
tff 30
mff 26
hbk 22
bp 21
gais 20
hammarby 19
dif 19
öis 17

Omgång 23

Kalmar-ösk 1-0
tff-häcken 1-1
ifk-hammarby 3-0
gais-gefle 0-0
bp-dif 2-1
mff-ellos 0-2
aik-öis 2-0
hbk-hif 1-3

ellos 45
ifk 44
aik 44
kalmar 42
hif 42
häcken 39
ösk 36
gefle 33
tff 31
mff 26
bp 24
hbk 22
gais 21
hammarby 19
dif 19
öis 17

Omgång 24

Hammarby-Gais 2-2
gefle-mff 2-0
öis-tff 1-1
ösk-ifk 1-1
dif-hbk 1-0
ellos-bp 4-0
häcken-kalmar 2-1
hif-aik 2-1

ellos 48
ifk 45
hif 45
aik 44
kalmar 42
häcken 42
ösk 37
gefle 36
tff 32
mff 26
bp 24
gais 22
hbk 22
dif 22
hammarby 20
öis 18

Omgång 25

Mff-hammarby 1-1
bp-gefle 1-2
häcken-öis 3-1
gais-ösk 0-1
aik-dif 3-1
hbk-ellos 1-2
kalmar-ifk 2-2
tff-hif 0-1

ellos 51
hif 48
aik 47
ifk 46
häcken 45
kalmar 43
ösk 40
gefle 39
tff 32
mff 27
bp 24
gais 22
hbk 22
dif 22
hammarby 21
öis 18

omgång 26

hammarby-bp 1-0
gefle-hbk 2-1
ifk-gais 3-1
ösk-mff 2-0
dif-tff 1-0
ellos-aik 1-2
öis-kalmar 0-2
hif-häcken 2-0

ellos 51
hif 51
aik 50
ifk 49
kalmar 46
häcken 45
ösk 43
gefle 42
tff 32
mff 27
dif 25
hammarby 24
bp 24
gais 22
hbk 22
öis 18

omgång 27

bp-ösk 0-0
hbk-hammarby 1-0
öis-hif 0-2
mff-ifk 1-2
kalmar-gais 3-0
tff-ellos 1-1
aik-gefle 2-0
häcken-dif 2-1

hif 54
aik 53
ifk 52
ellos 52
kalmar 49
häcken 48
ösk 44
gefle 42
tff 33
mff 27
hbk 25
bp 25
dif 25
hammarby 24
gais 22
öis 18

omgång 28

bp-ifk 1-3
ösk-hbk 2-0
ellos-häcken 3-1
gais-mff 1-0
hif-kalmar 1-2
dif-öis 2-0
hammarby-aik 1-2
gefle-tff 2-0

Aik 56
ifk 55
ellos 55
hif 54
kalmar 52
häcken 48
ösk 47
gefle 45
tff 33
dif 28
mff 27
gais 25
hbk 25
bp 25
hammarby 24
öis 18

Omgång 29

ifk-hbk 3-0
aik-ösk 2-0
öis-ellos 1-2
gais-bp 1-0
häcken-gefle 2-1
hif-dif 4-2
tff-hammarby 1-1
kalmar-mff 2-1

aik 59
ifk 58
ellos 58
hif 57
kalmar 55
häcken 51
ösk 47
gefle 45
tff 34
gais 28
dif 28
mff 27
hammarby 25
hbk 25
bp 25
öis 18

Omgång 30

ifk-aik 2-1
ösk-tff 3-1
mff-bp 0-1
hbk-gais 1-0
dif-kalmar 2-2
ellos-hif 1-0
hammarby-häcken 2-0
gefle-öis 3-1

ifk 61 +33
ellos 61 +22
aik 59 +14
hif 57 +57
kalmar 56 +24
häcken 51 +12
ösk 50 +12
gefle 48 +5
tff 34 -2
dif 29 -28
gais 28 -12
hammarby 28 -16
bp 28 -21
hbk 28 -21
mff 27 -8
öis 18 -32

Filmer från sommarens fotboll

Den bästa fotbollsdrabbning som Askim sett ägde som bekant rum tidigare i somras, ni har sett stillbilderna. Nu rörliga bilder:


Joan Osborne

Klassisk 90-talslåt! På något sätt VÄLDIGT 90-tal. Snacka om one hit wonder!


Speedway i Västervik

Under tisdagskvällen var jag i Västervik och såg på matchen mellan just Västervik och Piraterna från Motala. Klockan är så pass mycket nu att jag inte hinner skriva så mycket om matchen, men Piraterna vann i alla fall drabbningen med 46-50. Nämnas bör dock att Västervik hade 3 av sina 7 ordinarie förare borta pga skador, tävlingar i Ryssland, och kanske även ekonomin(?), så totalt sett gjorde egentligen inte Piraterna någon jättebra match.ALLA BILDERNA FINNES HÄR

Hemma igen

Så var man hemma igen, hemma från årets kalasmottagning i Cloetta Center (usch ja, det är bättre med Himmelstaundshallen!). Precis som vanligt plockadejag på mig en hel del smått och gott under "marknadsgatan" som varje år pågår innan själva scenshowen vidtar, det blev en hel del godis, en tandborste, 2 Östgötacorrespontenten (med speedwayartikel sen tisdagens match mellan Västervik och Piraterna, som jag förövrigt var på), samt en hel del annat! När sedan klockan slog 19:00 började det hända saker på scen, Kristoffer Appelqvist gjorde entré och guidade oss sedan genom kvällens underhållning fram till och med att Moneybrother skulle börja spela. Dessförinnan blev det dock en kort paus och då valde resterade del av Kommando Peking att gå iväg och dricka öl medan jag vaktade platserna.

Under tiden de var borta gick de - hör och häpna - miste om att se en animerad film om min stora rymdfavorit CHRISTER FUGLESANG. För att dra historien kort vad den handlade om så var han tillsammans med en ko, men sedan visade sg att kossan var otrogen med någon annan, vilket Christer senare upptäckte... EFter filmens slut dröjde det inte länge innan Moneybrother började spela och när de var inne på sin tredje låt kom även Paddan, Deve och Ankan tillbaka. Paddans yngre broder (Grodan) kom dock aldrig tillbaka då han hängde med Johan Trollkarlen Indian, som precis liksom vanligt valde att trolla och tigga cigaretter istället för att se artisterna spela.

Jag kan inte direkt påstå att jag avgudar Monetbrother, men jag måste erkänna att de gjorde ett bra jobb, så jag är positivt överraskad till deras musik. När sista låten vara spelad tog vi oss tillbaka till entren där vi även hittade Johan och Grodan. Jag föreslog då att vi kunde gå ut och at lite frisk luft, vilket jag också gjorde, men de andra försvann istället bort någonstans och sedan återsåg jag dem inte mer under kvällen. Istället stod jag utomhus själv i 10-15 minuter tills bussen hem till NKPG äntligen anlände... den blev fullsmockad på bara några sekunder! Och nu är det snart dags att lägga sig så man orkar upp till skolan idag (torsdag).

Hot or Not??

Asså ja bahh skulle ju ha en outfit för en vanlig dag, ni vet typ hur man tänker bah! Man liksom sådär vaknar på morgonen och tänker ju direkt på vad man ska ha för outfit idag, snacka jobbigt!!
Jag tänkte dock länge och väl men hittade sedan en enormt chich outfit som slår allt!!! Den är bara såååååååå hot! Vad tycker ni därute mina små gullungar? Hot or Not? Chict or ochict? Trendskapande eller ej? Säg din mening vetja, jag ba sååååå älskar när ni kommenterar mina outfits!!
Asså sååååå snyggt bah!

Nu är ni allt nyfikna på outfiten va? Nu kommer den!!!KGB-thsirt! En helt fantastisk tröja, bättre passform än NÅGRA andra kläder jag har haft NÅGONSIN!! Ba så chict asså!!!Jeans, så härligt naturligt slitna, man ser EXAKT vart mobilen legat i fickan och man ser att det slitits på låren och knäna, asså bah såååååå hot!!!!!!!Boxers, asså typ görsköna, både den lille majoren och tvillingarna njuter i såna här!! Dessutom med den patenterade fartranden om man hade vänt på dom, ska givetvis bäras som på bilden, dvs vrängda, då slipper man ju tvätta så ofta!!Strumpor, blåa!! Asså såååååå sköna, det är lufthål vid ena hälen allt för ultimat komfort, såååååå heta asså! Jag får såna cravings efter liknande strumpor asså!!

Vad tycker ni? Hot or Not?

Eder shoppingexpert!
Philip Dreiddelmann


Jävla kärringar!!

Så skulle man blogga men är fortfarande förbannad på ett par jävla kärringar som inte vet hur de ska tippa men ställer sig i kön och blockerar hela världen så kön blir jättelång och jag och resten av kön jätteförbannad. P.g.a. dessa kärringar blir det fan inget bloggande nu!!

GNÄLLKÄRRINGAR!!!!


Birgit Friggebo

Birgit Friggebo är den borgerliga 90-taletspolitikern som efter sin karriär är känd för två saker, trädgårdskjul och detta:


Anti vaken igen

Så är man äntligen vaken igen, efter en ganska svettig natt där man delvis låg och tänkte på om man skulle gå samma öde till mötes som den avlidne 37-åringen och inte vakna upp efter att man somnat. Men vaknade upp gjorde jag i alla fall, fast tyvärr känns det ännu inte bättre i halsen, det är ungefär som igår, dvs "tjockt" och torrt munnen. Får hoppas att det blir bättre framåt kvällen.

RSS 2.0