The Kristet Utseende

Nej detta ska inte handla om bandet med detta briljanta namn utan jag ska fundera lite på vad ett kristet utseende egentligen är och hur det kan yttra sig. Ska även använda internet för att försöka hitta ett kristet utseende.

Men hur ser då ett kristet utseende ut? Tja fördomarna säger ju att det ska vara välvårdat, gärna präktigt och helst fromt.

Vi kan ju börja med att titta på en av medlammarna i bandet The Kristet Utseende:

Av någon anledning känns hans utseende inte så kristet.

Kristna i allmänhet och kristdemokrater i synnerhet borde ju ha ett kristet utseende. Vi tittar därför på KDs ledare Göran Hägglund:

Känns kristet, välvårdad men grå frisyr, töntig tröja och ett präktigt leende.

En viktig religiös ledare torde ju ha ett kristet utseende, till exempel påven:

Utstyrseln är synnerligen kristen men jag tycker personligen inte han ser tillräckligt from ut för att det ska kännas som ett hundraprocentigt kristet utseende.

Hur ser då ett kvinnligt kristet utseende ut?
En person som kallas kristi brud borde ju ha ett kristet utseende. Bedöm själva:


Hursomhelst är ett östeuropeiskt kristet utseende coolare än västeuropeiskt. Kolla här så fattar ni.


Fullt så cool ser inte Jimmie Åkesson ut. Men jag tycker ändå killen har ett kristet utseende som är en verklig fullträff! Många söndagsskoletimmar ser ut att ha format den präktige sverigedemokraten.

Präktigare kan man inte se ut. Han ser kristdemokratligare ut än någon kristdemokrat nånsin gjort.

"Men vänta lite nu, sverigedemokrater och kristenhet?" Tänker ni nu. Men ju, en nogrannare titt på SDs hemsida ger vid handen att de är betydligt mer värdekonservativt kristna än Kristdemokraterna på många punkter.

Några utdrag:

Vi förespråkar en moralisk upprustning, vi värnar västerlandets kristna etik, och vi vill stärka nationalkänslan, för att på så sätt skapa en större trygghet och gemenskap inom det svenska samhället.


Med tiden har ett värdeorienterat parti växt fram, där begrepp som familjen, hembygden och nationen blivit centrala. Sverigedemokraterna är ett demokratiskt, nationalistiskt parti. Vi har idémässigt låtit oss inspireras av såväl det förra sekelskiftets svenska nationalkonservatism som delar av den socialdemokratiska folkhemstanken. Syftet är att kombinera principen om grundläggande social rättvisa med traditionella värdekonservativa idéer.

I kulturarvet ingår det svenska folkets gemensamma historia, kultur, traditioner, normer och värderingar, språk och religion.

Ett led i detta är att skolan betonar kärnfamiljen, tidigare generationers samlade kunskap och erfarenhet, den kristna etikens och den västerländska humanismens centrala betydelse i vårt samhälle.

Indoktrinering hör inte en demokratisk skola till.

Sverigedemokraterna vänder sig samtidigt emot friskolor baserade på ickekristen religiös grund

Ritualslaktat kött skall ej få förekomma i den svenska skolan.

Svenska Kyrkan och dess aktiviteter är en omistlig del av den svenska traditionen. Svenska Kyrkan ska därför ges möjlighet att verka i samarbete med skolorna, på det sätt den alltid har gjort i vårt land.

Då det finns en överhängande risk för att religiösa friskolor, med en religiös inriktning utan koppling till den svenska historien och kulturen, ökar segregationen och motverkar assimilering, skall statligt och kommunalt stöd endast utgå till religiösa friskolor som vilar på judeo-kristen grund

Månggifte skall inte vara tillåtet.

Skolor ska vara skyldiga att anordna traditionella kyrkliga skolavslutningar

Sverige har varit ett kristet land i mer än ett årtusende. Den svenska kulturen är således intimt sammanflätad med kristendomen.

Svenska kyrkan bör på ett tydligare sätt arbeta för att försvara och stärka moralens, äktenskapets och den traditionella kärnfamiljens ställning i vårt samhälle.

Det mångkulturalistiska samhällssystemet har medfört stort lidande och oro för många människor och är på sikt ett hot mot både kristendomens ställning och den samhälleliga gemenskapen. De anställda inom kyrkan bör därför under arbetstid avhålla sig från att arbeta för detta.

Då främmande religioner breder ut sig allt mer i vårt land och då allt färre svenskar betraktar sig som kristna bör kyrkan försöka bli mer offensiv i sin inhemska mission.

För att undvika att kyrkan blir en politisk vindflöjel som utnyttjas av direkt antikristna samhällsgrupperingar vill Sverigedemokraterna betona vikten av att Svenska kyrkans ställningstaganden har en tydlig förankring i bibeln, bekännelseskrifterna och den kyrkliga traditionen.



Sen finns det nog en hel del i SDs politik som många kristna inklusive kristdemokrater skulle finna okristligt. Men sett till ovanstående citat är Jimmie Åkessons magnifikt kristna utseende inte en överraskning.
Tilläggas bör att många av citaten ryckts ur sitt sammanhang, det blir ofta roligare så. Samtliga är dock hämtade från SDs hemsida.

Nog om detta sidospår. Vi avslutar med en musikvideo, fylld av många härligt kristna utseenden.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0