Bajen, bärs och en lycklig bartender...

Lördagmorgon...
En dag kvar till match, 30timmar till avspark när detta skrivs.
30timmar av  tankar, positiva som negativa, ångestladdade som längtan efter att sjunga "Snart skiner Poesidon".
30timmar av längtan efter sitt andra hem.
30timmar av längtan efter att visa sin kärlek igen.

Imorgon väntar Hammarby hemma, Bajen i folkmun.
Det är ett sthlmslag på riktigt inget förortslag likt Aik utan från Söder i den kungliga huvudstaden.

Det finns förvisso inte så mycket kärlek till Bajen direkt men ska man välja ett lag från Stockholm att ha kvar i allsvenskan blir det Bajen. Det är inte för den bajsnödiga myten om "trevlig fotboll och trevliga fans" utan för att de helt enkelt är något softare än sina konkurrenter från Storsthlm.

Det var för drygt tio år sen och en helt vanlig måndag i världens vackraste stad, Göteborg. Blåvitt skulle ta emot Bajen och eftersom det tidigare samma år varit otroligt stökigt när lagen möttes på söderstadion så var matchen att betecknas som enorm högriskmatch.
Dock var detta på tiden då man drog till det vid en del matcher och detta var en sådan, vi hamnade på bookmaker (innan det var en öiskrog) av alla j-a ställen och först var det soft och nästan folktomt medan vi ordnade upp vår vätskebalans.
Bartendern hade det sådär kul en bartender har en måndag efter en lönehelg och vi välte väl kanske inte kassan själva (det är rätt svårt när man är 2pers). En stund senare kommer det dock ett gäng dit, en salig blandning av bajare och blåvitta och först ser bartendern lite lätt orolig ut men när vi såg till att spränga hans kassa rent pengamässigt och han fick mer dricks än vad han antagligen tjänade den dagen var allt frid och fröjd.

Ni sitter och tänker att det måste varit stökigt eftersom supportrar till två rivaliserande klubbar sitter på samma krog och hinkar men icke då, dock var vi oerhört välbevakade av ett par piketbussar, vi var väl kanske högst 25man därinne och snutarna var drygt 20, vi hade mao nästan en snut per skalle. Vad trodde de vi skulle göra?
Eftersom vi satt där i bra många timmar kunde vi till slut inte låta bli att låtsasbråka med varandra till bartenderns stora nöje och efter att ha sett snutarna öppna dörrarna till bussarna och vara på väg ut slutar vi och står bara och garvar åt dom, de såg lagom glada ut...

Timmarna gick, bartendern tackade för att vi dels gjorde att krogens inkomster för veckodagar slogs redan på måndagen och att vi var så trevliga fans. Vi fick dock inte lämna krogen innan polisen bestämde det, men sedan så fick vi eskort av två piketbussar och en handfull gående poliser till Gamla Ullevi, vi var fan mer välbevakade än valfri extremistgrupp på vänster/högerflanken.

Sjungandes omväxlande "Vi är svärmorsdrömmar" (bajarna) och "här är änglarna" (vi) var vägen mot Gamla en enda happening. Efter diverse sånt där fyllekramande och "det här får vi göra om" så äntrade vi arenan strax efter matchstart (det var bara att gå in, fördelen med att vara välbevakad).

Imorgon möter vi bajen igen, och för de som tror att det är lika med garanterade kravaller mellan alla fans är det dags att tänka om.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Framåt nu blåvitt, låt övriga lag känna pressen efter vår seger imorgon, vi spelar ju före såväl Aik Solna som Ellos... Samtidigt som Kalmar dock men ett snabbt mål imorgon gubbar så vi inte tillåter Bajarna att känna att de är med i kampen!!
Gamla är ointagligt!!

/FH

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0