Allsvenska tipset 2018.

Denna säsong tippar bara FH och AH. Likt tidigare år gäller samma gamla vanliga regler, d.v.s. vi tippar varsin tabell, lägger ihop tabellplaceringarna och rangordnar lagen efter det.
Hamnar två lag på samma summa avgörs placeringen i tipset efter vilken enskild position som laget tippats högst på, är det lika där med går vi på vilken frukt AH ätit senast.
 
16.IF Brommapojkarna 30 (14-16)
Grimsta IP har fått en upprustning, BP har avancerat genom två serier på två år.
Nu har tränarduon lämnat och även några spelare vilket givetvis försvagat laget. Det må vara så att bottengängen 2018 är svagare än på länge men BP är såhär på förhand det svagaste laget enligt IKs samlade expertis.
Personligen tror jag dom grejar en kvalplats via en del hemmapoäng då inte många lag finner det speciellt motiverande att spela på ett ekande tomt Grimsta.

15.GIF Sundsvall 28 (15-13)
Giffarna brukar tippas långt ner när dom är i allsvenskan men ändå greja sig kvar. Nu kör man tydligen på något spanskt spår man tror ska rädda dom och visst slår allt väl ut kan Giffarna greja sig kvar ännu ett år men det känns som att det nu är slut på sejouren i allsvenskan och att det där med usla höstar för laget nu renderar en nedflyttning.
AH tror dock att Gif får minst en säsong till i serien.

14.Trelleborgs FF 27 (13-14)
Trelleborg är ett ställe där man både vunnit guld och torskat guld som blåvitt supporter, iår sker premiären där. TFF får dock oerhört svårt att hävda sig i serien iår, speciellt iom att Camara-Jönsson nu skadat sig med, precis när hans allsvenska chans äntligen skulle kommit...
Vångavallen må vara svårspelad och kan inbringa en del poäng till TFF men en bottenstrid blir det oavsett för seriens mest sydliga lag från Palmernas stad.

13.IK Sirius 26 (11-15)
Jag kan med en gång säga att Sirius känns svåra att placera 2018. Jag tror dom klarar sig kvar med okej marginal medan AH tror dom åker ur direkt.
Cupspelet bjöd på varierande resultat och stöket med Dalkurd tar nog en del kraft från organisationen. Dock tror jag att Sirius klarar sig kvar helt enkelt eftersom det finns flera lag som är ännu sämre helt enkelt.

12.Dalkurd FF 25 (16-9)
Laget från Borlänge som hör hemma i Uppsala men spelar i Gävle och har supportrar och finansiering från Kurdistan och kurder i hela världen gör debut i allsvenskan och lär mötas med nästan samma avsky som AFC ifjol.
Laget kan kanske överraska och nå en placering som AH tror på men jag tror det blir platt fall och direkt respass.

11.Kalmar FF 20 (12-8)
Elm-bröderna kan inte längre bära KFF men med en Nanne vid rodret åker man iaf inte ur utan klarar sig kvar med okej marginal, laget brukar alltid finna något sätt att ta dom poäng som krävs och om dom återstående bröderna når hyfsad nivå kan laget klättra en bit. Likt dom senaste säsongerna en rätt stor potential om alt stämmer, men det känns föga troligt att allt verkligen kommer stämma...

10.Örebro SK 19 (9-10)
Varför finns det aldrig något kul att skriva om Örebro?

9.Hammarby IF 19 (7-12)
Namn-för-namn ett lag som kan hamna högre men samtidigt har det varit så länge i bajen utan framgång. Det blir antagligen något liknande 2018. Publiken på tele2 kan bära fram dom en bit men inte längre än en mittenplacering. AH tror rentav på bottenstrid och visst, klaffar det inte i början så.

8.Djurgårdens IF 16 (5-11)
Gjorde en mycket bra säsong ifjol men har tappat mängder med kvalité i framförallt Kim Källström. Får svårt att dels kombinera europaspel med allsvenskan i sommar och dels att göra mål som det ser ut nu. Defensiven är ramstark dock och kommer räcka till en kamp strax under toppen enligt mig medan AH tror på en plats rätt långt ner.

7.IFK Göteborg 13 (10-3)
Som jag skrev i superettantipset om gais, vi tippar varandras favoritlag högre upp än vad vi själva tror om våra lag.
Vi blev alltså tia ifjol och laget är inte bättre denna säsong, givetvis mycket mer utvecklingsbart men utvecklingsbart innebär ju också i rätt stor mån oförutsägbart. Klaffar ALLT kan det bli riktigt bra men att allt ska klaffa redan iår känns långt borta. Engvalls intåg med splittringar bland supportrar etc gör inte nytta heller.
Tuff sits och vad händer man torskar tre raka?

6.IF Elfsborg 12 (8-4)
Elfsborg smyger med rejält under radarn iår, det blir antagligen en stabil mittenplacering/strax under toppen iår. Det bästa är väl snarare att man i Elfsborgs-lägret funderar på hybridgräs på Borås Arena!

5.IFK Norrköping 11 (4-7)
Peking missade europa ifjol och satsar inför säsongen. Frågan är dock hur långt det räcker. Det känns som att det blir en plats strax under toppskiktet men i takt med att en del nycklar knappast blir bättre och att nyförvärven inte hunnit visa allt än så får man en femteplats i vårt tips.
Det kan gå bättre och det kan gå sämre helt enkelt.

4.BK Häcken 9 (3-6)
Röva slutade fyra ifjol och hamnar där igen enligt vår expertis.
Frågan är om man orkar kombinera allsvenskan med europaspel i sommar och om man inte är lite tunna allra längst fram.

3.Östersunds FK 8 (6-2)
Jag tror Östersund får en baksmälla nu, visst att man inte har europaspel iår och kan fokusera på allsvenskan men i sommar kommer man tappa än fler spelare och det blir inte lika lätt att hitta ersättare för en billig peng längre. Nu vet alla att ÖFK har cash och kommer kräva rejält pröjs med.
Jag tror man får svårt att ta det där guldet man strävar efter och att man då "rasar" till en sjätteplats efter sommaren. AH tror på guldstrid.

2.AIK Solna 7 (2-5)
Fått några tunga skador under cupen/vintern men är ändå det enda laget som på pappret kan utmana MFF litegrann iaf. Det lär inte räcka hela vägen fram nu heller dock...

1.Malmö FF 2 (1-1)
Det tar emot men det går helt enkelt inte att på ett trovärdigt sätt tippa annorlunda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0