Superettantips 2013.

Superettan är även den en del i IK.s eminenta fotbollsbevakning! Kanske mer än någonsin via att AHs gäng, gais, spelar däri denna säsong.
Nedan följer IK:s tips av serien med kommentarer av AH för säsongen som kommer.

Kommentarer nerifrån och upp. Siffrorna inom parantes anger våra individuella tips med Första Halvans först.

16 Östersunds FK 31 (16-15)
Här är vi tämligen överrens, Östersund åker ur. Vi är inte helt överrens om placering dock då AH tror nykomlingen kommer näst sist istället för sist men det spelar ju mindre roll i sammanhanget.

15 Degerfors IF 28 (14-14)
Här har vi tippat exakt samma och lustigt nog tror ingen av oss att Degerfors åker ur direkt men båda tror på kvalplats och totalt ger det en näst sista plats för laget som ifjol undvek kvalplats neråt precis.

14 IFK Värnamo 25 (12-13)
Värnamo kvalade sig kvar förra året och om vi får rätt så får de hoppas att de kan göra det i år igen. FH tror dock de klarar sig utan kval.

13 Falkenbergs FF 24 (8-16)
Här skiljer sig tipset rejält. AH tror att FFF som även de hängde kvar via kval ifjol kommer kollapsa och sluta sist. FH å sin sida tror att de kommer lyfta sig rejält och landa på en säker mittenplats. Totalt blir det kval.

12 Varbergs BoIS FC 23 (13-10)
AH tror att fjolårsnykomlingen blir aningen bättre i år medan FH är inne på ”andra året är svårast.” Antar jag för han tror på kval neråt för de grönsvarta hallänningarna. I det totala tipset tror vi dock de slipper.

11 Ängelholms FF 21 (15-6)
Även här skiljer det sig rejält i tipsen. FH tror på respass neråt medan AH tror att de kommer höja sig och hamna på en stark sjätteplats. Totalt blir det ett mellanting för fjolårsnian.

10 Jönköpings Södra IF 19 (10-9)
De kom sjua 2012 men vi är båda ganska överrens om att de får nöja sig med nåt sämre i år, dock utan nedflyttningsspöke.

9 GAIS 19 (7-12)
GAIS fick samma poäng som J-södra men hamnar högre i kraft av bättre bästatips. Det är FH som tror nykomlingen uppifrån gör en stabil mittensäsong medan AH är mer pessimistisk och hoppas slippa kval neråt.

8 ÖIS 17 (6-11)
Båda har satt ÖIS ett snäpp före GAIS men FH tror mer på nykomlingen än vad AH gör men har vi rätt hänger de kvar stabilt.

7 Landskrona BoIS 14 (11-3)
Här skiljer sig tipsen rejält igen. AH tror på kval uppåt medan FH tror de kommer slippa kvala neråt men inte vara särskilt långt därifrån. Totaltipset landar därmed i mitten en placering sämre än förra årets sjätteplats.

6 GIF Sundsvall 13 (9-4)
Lag som trillat ur är alltid svårtippat och FH tror på ett mellanår på nedre halvan men på hyfsat säkert avstånd från läskiga streck medan AH tror de kommer sniffa på Allsvenskan men inte räcka till riktigt. Totalt blir det ett mellanting.

5 IK Brage 12 (5-7)
Förra årets tia går mot en ny vår om man får tro våra tips. FH tror till och med dalmasarna med sina hyfsat spektakulära värvningar kommer ha häng på topplagen.

4 Assyriska FF 11 (3-8)
Ej heller här är vi överrens. FH tror på kval till Allsvenskan medan AH är mer inne på att assyrierna får nöja sig med en skaplig mittenplats som förra året.

3 Ljungskile SK 9 (4-5)
Lustigt nog tror ingen av oss att LSK kommer vare sig nå kval eller direktuppflyttning ändå hamnar de på kvalplats i vårt gemensamma tips. Inte ofta lag hamnar högre i det sammanlagda tipset än BÅDA tipparna satt dem men så kan det bli, tydligen.

2 Hammarby IF 3 (1-2)
Här är vi helt överrens. Efter ett par år i ettan ska Bajen inviga sin nya arena med att ta sig upp i Allsvenskan igen. Skillnaden är att FH tror på serieseger medan AH tror att de får nöja sig med en andraplats.

1 Örebro SK 3 (2-1)
Att gamla fina Örebro (kex och skor finns inte kvar, om ni undrade) med neutrala klacken i spetsen ska studsa upp direkt tror vi båda. AH tror till och med att laget där det iallafall finns lite stolthet kommer ta hem hela klabbet medan FH spår att de får se sig slagna av Bajen.
Varför hamnade de då före i totaltabellen? Det var helt lika. Samma poäng och samma bästaplacering och samma nästbästaplacering i tipset. Hur skilja dem åt? Jag lät allsvenskans maratontabell avgöra. Där är ÖSK en placering bättre än HIF.
 
Sammanlagt tips
1 Örebro SK – 3p
2 Hammarby IF – 3p
3 Ljungskile SK – 9p
4 Assyriska FF – 11p
5 IK Brage – 12p
6 GIF Sundsvall – 13p
7 Landskrona BoIS – 14p
8 Örgryte IS – 17p
9 GAIS – 19p
10 Jönköpings Södra IF – 19p
11 Ängelholms FF – 21p
12 Varbergs BoIS – 23p
13 Falkenbergs FF – 24p
14 IFK Värnamo – 25p
15 Degerfors IF – 28p
16 Östersunds FK – 31p

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0