Första segern för Vita Hästen

Under söndagskvällen spelade Vita Hästen till sig sin första seger i kvalserien sedan man slagit tillbaka Huddinge på bortais med siffrorna 2-5. En seger som var nödvändig för att hoppet om en allsvensk plats skulle kunna leva vidare. Segern var dock långtifrån säker! I de två inledande matcherna av serien har Hästen varit det spelförande laget med mest skott mot mål. Som bekant har man dock varit fruktansvärt ineffektiva framåt, slarvat för mycket i försvarsspelet och dragit på sig på tok för mycket utvisningar, något som kostat laget poäng.

Sett till matchen mot Huddinge såg det länge ut att bli samma visa igen. Vita Hästen låg på mest, men det var Huddinge som fick det första målet. Efter drygt fem minuter av den första perioden satte Nicklas Heinerö 1-0 till hemmalaget, och genast började olyckskorparna kring Vita Hästen att kraxa. Men kraxandet slutade relativt snabbt, för blott en halvminut efter det inledande målet utjämnade Sebastian Ottosson ställningen till 1-1. "Otto" gjorde förövrigt comeback den här matchen efter en tids skadefrånvaro.

Åter igen tändes hoppet om den första segern, det enda som behövdes var ytterligare ett mål framåt samt att hålla tätt bakåt. Men så enkelt skulle det självklart inte bli. Istället återtog Huddinge ledningen, en ledning som man höll länge. Efter två spelade perioder ledde Huddinge fortfarande matchen med 2-1, trots att Vita Hästen ledde skottstatistiken med hela 26-12. Det kändes som att det skulle bli ytterligare en uppvisning i ineffektivitet, men i inledningen av tredje perioden kom äntligen trendbrottet som Vita Hästen väntat på. Ketchupeffekten!

Efter ett par minuter av slutperioden kvitterade Sebastian Ottosson ställningen till 2-2. Tre minuter senare satte Peter Nylander 2-3, och mindre än minuten senare kom även 2-4 till Vita Hästen efter mål av Vilhelm Åman. Den här gången lyckades man också hålla ledningen hela vägen och tillslut gjorde Hästen även 2-5 i öppen kasse. En livsviktig seger som gör att hoppet om allsvenskan lever vidare! Såhär ser tabellen och omgångens resultat ut.

Mitt drömscenario i de övriga två matcherna gick inte vägen, men trots detta är serien fortsatt ganska jämn och kan Hästen bara vinna sina två kommande hemmamatcher mot Karlskrona och Björklöven talar mycket för att man kommer att ligga på en allsvensk plats inför slutspurten.