15 km fritt fall för Hellner

Fjärde medaljen detta mästerskap och även det ett silver. Jag skrev igår att man inte ska hänga läpp över ett silver, men håller du, käre läsare, inte med om att det börjar bli lite väl många andraplaceringar nu? Detta kan låta lite surbulleaktigt, men de senaste åren har vi svenskar blivit ganska borskämda med guldmedaljer som våra längdkungar och drottningar bjussat på, så nu när man bänkar sig framför tv:n så kan man inte låta bli att tänka "tänk om det blir guld i dagens lopp". Och visst blir man glad en dag som denna (efter gårdagens fiasko) när Johan Olsson kliver över mållinjen och slutar som silvermedaljör, men det är ändå med lite surbulletankar man stänger av tv:n och tänker "Jaja silver är bra, men det är ju inget guld".
 
Guldet gick istället, föga förvånande, till Norge och männens svar på Marit Björgen, Petter Northug Jr. Efter målgången såg man tydligt att denna gigant hade gett allt, då hade slog ihop som en klubbat säl i målfållan och bara låg och vsade med hela sin kropp SMÄRTA, SMÄRTA SMÄRTA. Det är så en värdig guldmedaljör ska se ut efter han/hon knappt tagit sig över mållinjen innan kroppen bara singlar ner och man hyperventilerar, samtidigt som alla muskler i hela kroppen bara skriker rakt ut. Det, mina damer och herrar, är en värdig vinnare.
 
Bronset gick till Tord Asle Gjerdalen som var 23 sekunder efter sin landsman och som jag skrev igår: Att två norrmän är på pallen är numera snarare en regel än undantag.
Förutom Olsson kom även Calle Halfvarsson och Daniel Richardsson in på tio i topp-listan. Halfvarsson på 6:e plats och Richardsson som 10:e man. Marcus Hellner, som har 15 km fritt som sin favoritdistans, slutade på en klart underkänd 17:e plats
 
Om två dagar är det stafett, 4X10 km, och till dess har alltså Hellner på sig att bevisa att han är rätt man för stafettlaget. Personligen tycker jag Hellner ska bita i det sura äpplet och lämna plats åt Jönsson som tillsammans med Olsson, Halfvarsson och Richardsson ska kämpa för medalj. Helst guld. Eller, nej inget "helst". Det ska bara bli guld
 
//DV
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0