Vita Hästen är på G!

Efter de inledande två matcherna i kvalserien, där Vita Hästen först åkte på en storförlust mot Huddinge och därefter tog en tuff övertidsseger mot Karlskrona, så var det under måndagskvällen dags för Vita Hästen att ta sig an Asplöven från Haparanda på hemmaplan i Norrköping. Båda lagen var i enormt stort behov av poäng för att haka på toppen av tabellen och mest taggade såg faktiskt Asplöven ut att vara. De tog kommandot direkt när pucken släpptes och vaskade fram chans på chans. Men Alexander Bergh i Vita Hästen-kassen visade prov på gammal fin form och höll tätt mot gästernas offensiva anstormningar.

Efter åtta spelade minuter kom dock en vändning i matchen. Då tog nämligen Vita Hästen ledningen med 1-0 genom mål av backen Johan Ohlsson. Med ett mål framåt stegrade Hästarna rejält och ungefär fem minuter senare hade man pangat in 2-0, 3-0, 4-0 och 5-0! Ett präktigt målkalas med andra ord. Vita Hästen hade gått från hårt tillbakapressade till det spelförande laget som gjorde mål på i princip varje målchans man fick.

Stackars Dan Mogemark, som hade fått uppgiften att vara burväktare i Asplöven, kallades för "sållet" redan under målkalaset i den första perioden, och bättre blev det sannerligen inte i den andra perioden. Vita Hästen fortsatte där man slutade den första rundan och dominerade från start till slut och efter ungefär sex spelade minuter pangade man in såväl 6-0 som 7-0. Med dessa pinsamma  utklassningssiffror i baken skiftade man målvakt hos Asplöven, men inte heller ersättaren Andreas Hookana fick någon trevlig start på kvällen. Bara någon minut efter hans inhopp kom 8-0 och innan perioden var över slog Marcus Eriksson in 9-0. Det var bara ett lag på banan.

I den tredje och avslutande perioden hade Vita Hästen många möjligheter att kunna skjuta in 10-0, men i och med att matchen redan var avgjord blev perioden väldigt avslagen och Hästen gjorde det för omständigt för sig själva för att få in ytterligare mål. Asplöven kom i en del ströanfall också, men Alexander Bergh var fortsatt omutlig i mål och höll nollan. 9-0 slutade alltså matchen och Vita Hästen tog därmed sin första trepoängare i kvalserien. Asplöven kan man beskriva som ett ganska duktigt offensivt lag (även om de inte fick någon utdelning den här gången), men med ett alldeles för svagt försvarsspel.

Rent tabellmässigt ligger nu Vita Hästen på en tredjeplats i tabellen och man är tre poäng bakom Troja och Huddinge som ligger etta och tvåa. På onsdag kväll spelar Vita Hästen bortamatch mot just Troja, så en seger i den matchen innebär att Vita Hästen kan ta klivet upp till någon av de två topplatserna. En förlust däremot kan innebära att avståndet ökar till sex poäng. En oerhört viktig match med andra ord, en match jag tror blir helt avgörande för Vita Hästens framtid...