Melodifestivalen 2011 - Deltävling 3 - Inför

Ikväll är det så dags för den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2011, den näst sista innan sista chansen och finalen ska till att avgöras. Den här gången besöker cirkusen Linköping och självklart kommer jag att finnas på plats i stan när härligheterna går igång, men dock på ett helt annat ställe än arenan då jag har ett viktigt jobb att utföra! Sett till startfältet ikväll är det en del ganska kända artister/grupper med, men tyvärr är det väldigt få som ställer upp med konkurrenskraftiga bidrag.

Linda Sundblad - Lucky you
Linda är först ut under kvällen och hon bjuder på en ganska lugn start. En poppig låt som funkar att lyssna på, men som dock inte har det där lilla extra. Kommer inte att gå vidare hur mycket Andra Halvan än röstar!
Betyg: 2 bananer av 5 möjliga

Simon Forsberg - Tid att andas
Om Lindas bidrag var en lugn start på kvällen så sjunker tempot avsevärt när Simon äntrar scenen. Han ställer nämligen upp med en långsam ballad, även detta en låt som går att lyssna på, men tyvärr är han alldeles för okänd för att lyckas samtidigt som låten inte har någon vidare "peak".
Betyg: 2 bananer och en tapperhetsmedalj för att han vågar sjunga på svenska

Sara Lumholdt - Enemy
Ytterligare en seg låt som inte har någonting att hämta. Lugna Favoriter kommer njuta av de tre inledande bidragen.
Betyg: 2 halvruttna bananer

The Playtones - The king
När segrarna från Dansbandskampen 2009 framför sitt bidrag stiger kvalitén rejält, och likaså tempot! Ett fantastiskt skönt och härligt band som kommer till start med en spännande mix mellan schlager och sin egen "retro-stil". Kan bära långt, såväl i Sverige som i Europa!
Betyg: 4 bananer

Shirley's Angels - I thought it was forever
Så gör Shirley comeback i schlagervärlden igen, denna gång med två andra kvinnor vid sin sida (men som jag dock inte känner igen). Åter igen sjunker tempot ner till Finlandsfärjenivån och jag börjar bli lite sömnig.
Betyg:  2 bananer

Sebastian - No one else could
Sebastian som var med i Idol för några säsonger sen uppträder med en up-tempo-låt som är lite roligare att lyssna på än många av de tidigare bidragen. I och med att kontrasterna blir så stora mellan de lugna låtarna och de med mer drag i så talar det för att han kan ta sig vidare.
Betyg: 3 bananer

Sara Varga - Spring för livet
Åter igen ett ganska segt bidrag som ger en del Carolina af Ugglas-vibbar. Varga har dock inte samma utstrålning som nyss nämnda artist så hon får svårt att gå till final. Kan räcka till en andra chansen-biljett i bästa fall.
Betyg: 2 bananer

Eric Saade - Popular
Av dessa åtta bidrag är Saades utan tvekan ett av de allra bästa och det skulle förvåna mycket om han inte tar sig till final då han har ett starkt stöd av bland annat Andra Halvan. En tempostark dänga som kommer bli en hit på radio framöver.
Betyg: 3 starka bananer

Antis topp 4
1. The Playtones
2. Eric Saade
----
3. Sebastian
4. Sara Varga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0