En seger är EN seger.

För de som tycker rubriken dels är svårförståelig eller väl negativ så kan det förklaras med att trots att segern igår för VFs del var oerhört skön så var det just EN seger, det gäller nu att fortsätta på den vägen och ta minst 3 segrar till eller så för att inte hamna i den förhatliga kvalserien. Det blir inte lätt men hoppet är det sista som överger fallskärmsjägarn!

I förra omgången gick det såhär med mina tips:

HV-Aik Tips: 1 Resultat: 2-1. RÄTT
VF-Saik Tips: 2 Resultat: 4-1 FEL
Modo-DIF Tips: Modo suddenseger. Resultat: 1-2. FEL
SSK-FBK Tips: SSK straffseger Resultat: 2-6 FEL.
Luleå-Brynäs Tips:1 Resultat: 2-3 (straffar) FEL.

Det är mao inte speciellt lättippat men skam den som ger sig, nedan följer mina tips inför omgång 50.

Djurgården-Frölunda.
Dif har förvisso fortfarande en liten chans på fjärdeplatsen men lär mest börja ladda för slutspelet nu och den ev bristande motivationen kan tala för frölunda som ju gjorde en fenomenal första period mot saik igår. Dock har frölunda haft svårt att följa upp segrar tidigare under säsongen och frågan är vad som sker nu, dessutom på hovet där det aldrig är lätt att handskas med något av hemmalagen. Tips: Dif 2p. Vf 1p (straffar).

Skellefteå-Södertälje.
Hemmalaget tar hem denna match relativt enkelt, så enkelt det nu kan vara att vinna matcher i elitserien. Saik kommer vilja visa att plattmatchen mot vf igår var en engångsföreteelse och det är även viktigt för hemmalaget att vinna nu så man inte hamnar i några som helst negativa tankebanor inför slutspelet och dessutom hägrar fortfarand serieseger och det ligger om inte annat prestige i det. SSK får helt enkelt det för svårt här. Tips: Saik 3p.

Modo-HV71.
HV jagar seriesegern, Modo slåss för livet i botten. Kan bara sluta på ett vis säger ni? Tja, det var ju vad man sa inför VF-Saik igår med...Här tror jag dock att HV inte viker ner sig och att Modo inte riktigt klarar av det helt enkelt. Tips: HV71 3p.

Timrå-Luleå.
Timrå har bara fyra pinnar ner till ingemansland och fem ner till kvalserieplats så de lär vara riktigt taggad här medan Luleå ligger i mittens rike och även om det handlar om placeringar etc för gästerna tror jag Timrås högre motivationsgrad och hemmafördel väger tyngre här. Tips: Timrå 3p.

Aik-Brynäs.
Hmm... Svårtippat här. Aik slåss för livet medan Brynäs tillhör det gäng som inte har så mycket att spela för mer än placeringar. Jag tror på en ren och skär motivationsseger här. Tips: Aik 3p.

Färjestad-Linköping.
Kampen om tredjeplatsen ser vi här. Jag tycker väl egentligen att LHC är bättre men Färjestad i Karlstad är ingen lätt uppgift. Jag tror gör det avgörande rycket i tredjeplatskampen och vinner här, det blir jämnt och tufft dock.
Tips: Färjestad 3p.

Det ger oss följande tabell efter 50omgångar (av 55)

1.HV71 91.
2.Skellefteå 91.
3.Färjestad 85.
4.Linköping 80.
5.Djurgården 77.
6.Luleå 75.
7.Brynäs 75.
8.Timrå 71.
---------------------
9.Aik 66.
10.Frölunda 65
--------------------
11.Södertälje 63.
12.Modo 61.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0