Vi människor är tydligen en vara

I Aktuellt igår visades ett inslag som fick mig både förbannad och ledsen. Inslaget handlade om 17-årige Niklas som hade fallit offer för gatuvåldet ett år tidigare. Han fick en glasflaska i huvudet och hamnade sedan i koma i flera veckor. När han vaknade upp var han inte sitt rätta jag längre. Gärningsmannen hade förstört Niklas hockeykarriär och... själva livet för honom.

Eftersom Niklas bor i Sverige kan man ju tycka att han ska få den bästa rehabiliteringen och omsorgen i världen (då Sverige ligger i världstoppen av rehabilitering), men nej då. Saken är sådan att Landstinget inte ville betala rehabiliteringskostnaderna (och det låter väl lite sådär lagom sjukt, att vi som bor i Sverige inte får gratis rehabilitering). Så istället får han lämna plats åt folk som flygs in från andra länder för att dessa, som kan betala, ska få rehabilitering av världsklass.

Vad är det för människorsyn man har om man prioriterar pengar före människoliv? Har man någon människosyn överhuvudtaget? Det är äckligt och det är vidrigt och jag skäms över att leva i ett samhälle där man ser människor som en vara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0