Svenskarna visade klass redan första dagen

Så var första dagens tävlingar slut. Kalas-Kalla och Härlige Hellner visade återigen toppenresultat. Men även Daniel Rickardsson ska icke glömmas i detta sammanhang. Rickardsson spurtade i mål på en tredjeplats och visade att detta skidlandslag inte går av för hackor.

Hellner visade i herranas 15 km fristil att det är inte för inget han har givit namn åt skidstadion. Om man ska vinna över denna otrolige skidåkare på hans egen hemmaplan så får man banne mig sätta raketer bak på skidorna. Han har gett ett besked till alla: "Denna gång är det min tur att vinna världscupen". VM i Oslo lurar runt hörnet och jag skulle tro att han är mäkta sugen på att stå överst på pallen även där.

Kalas-Kalla gjorde även hon ett lopp som visade att suget efter seger i totala världscupen, samt VM, är stark. Även fast hon idag kom tvåa efter Maskin-Marit (Björgen) så visade hon att hon inte tänker ge konkurrenterna några lätta fighter ute i spåren. Andraplatsen idag var en varning till alla åkare, inklusive Björgen (som vann med 41 sekunder) om att se upp framöver. Men trots en andraplats meddelade Per Elofsson att hon inte är i toppform. Ett uttalande som får våra förhoppningar att höjas, för om man inte är i toppform men ändå kommer tvåa, hur ska det gå när hon är i toppform då? Vad kommer det vara för vinstmarginaler då?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0