Ännu en säsong lider mot sitt slut

Grundserien är färdigspelad och slutspelet har börjat. Tyvärr blev det inget slutspel för Buckanjärerna som ändå gjorde en godkänd säsong som nykomling i fyran. Men laget vaknade för sent, det gick lite knackigt i början men med ett par väl avvägda nyförvärv kunde Buckanjärerna spela jämnt mot de flesta lag och klättrade stadigt upp mot slutspelsstrecket. Laget hotade men kunde aldrig ta sig över strecket. Nu har satsningen inför nästa säsong påbörjats och annat än slutspel vore ett misslyckande.

Antianerna hade en hel del skadeproblem i början av serien men kunde senare visa klass och kunde med en poängs marginal knipa sista slutspelsplatsen.
Om det var små marginaler i serien för våra hjältar från Norrköping är det ingenting mot kvartsfinalserien mot seriesegrande SHK STINGERS. Stingers inledde hemma i kraft av bättre i grundserien. Antianerna inledde dock starkt och tog ledningen genom Emil Vilhelmsson efter 9 minuter. Stingers kvitterade efter ett tag men trotjänaren Gordon Bertilsson gav på nytt Antianerna ledningen i första periodens sista minut. I andra perioden spenderades mycket tid i gästernas utvisningsbås och perioden såg ut att bli mållös till Bertilsson satte 1-3 psykologiskt i sista minuten. Stingers reducerade i tredje men Antianerna höll undan. Även returen var jämn, Antianerna ledde med både 1-0 och 2-1 men tyvärr kunde Stingers vända och vinna med 3-2. Även sista och avgörande matchen blev jämn. Också här tog Antianerna ledningen både en och två gånger men tyvärr kunde Stingers kvittera med drygt tre minuter kvar och nå förlängning. I den femte förlängningsperioden, efter totalt 101 minuter fick Antianernas säsong ett abrupt slut.
Vi önskar laget lycka till inför den kommande!

The Broppers var liksom Buckanjärerna nykomlingar i division IV, dock inte i samma serie. Det var dock inget man kunde tro när säsongen väl drog igång. HV 71 besegrades hemma med 2-1 i premiären och därefter radades segrarna upp. Broppers inledde med 6 raka segrar och först mot Vitvattnet borta fick man se sig besegrade med 3-2 i en tät kamp. Efter den fina inledningen parkerade laget i toppen på tabellen och toppen lämnade aldrig The Broppers. Laget vann serien med 7 poäng tillgodo och kunde ändå kosta på sig att lufta en hel del juniorer och andra icke-ordinarie i de två sista matcherna. Mycket imponerande av en nykomling!
I kvarten stod åttan Varberg Stars för motståndet, ett lag som bjöd mer motstånd än väntat. Första matchen vanns visserligen enkelt med 6-2 och förkrossande 43-17 i skott. Returen i Varberg blev dock jämnare. Edmunds Lancmanis gav visserligen Broppers ledning redan efter 02.20 men drygt två minuter senare kvitterade hemmalaget och tog sedan ledningen en bit in på andra perioden. Rastislav L'akhý kvitterade för Broppers strax därefter men i andra periodens sista minut tog Varberg ånyo ledningen. Men i tredje tog det inte mer än 2 minuter och 45 sekunder innan Ildar Blazic kvittare och några avgjorde Dzintars Ozolins med 4-3 och Broppers var klara för semi.

Man inledde hemma mot den gamla antagonisten Tyresö Raiders men efter matchen stod folk bara och skakade på sina huvuden. Trots ett massivt spelövertag med hela 43-18 i skott förlorade Broppers med 0-2. Rejäl måstematch i returen i Tyresö med andra ord. Period 1 var mållös och när Tyresö gjorde 1-0 i numerärt underläge i början på den andra såg det börkt ut. Men Broppers tog sig samman och kvitterade redan i samma powerplay. Därefter Broppers tog sen ledningen både en och två gånger och vann till slut med 4-3. Direkt avgörande match hemma. Även nu vann de skotten, nu med 35-25 men målmässigt var de tvärr aldrig nära. Tyresö gjorde mål tidigt i första och andra perioden, Broppers reducerade till 2-1 och fick visst hopp i mitten men gästerna gjorde två mål till i tredje och gick därmed upp i trean medan Broppers fick inrikta sig på bronsmatch.
Där ställdes man mot LHC Gangstaïs och förlorade hemma med 2-4. Även här efter ett spelmässigt övertag. I den målsnåla returen vann de med 2-1 och framtvingade en tredje match. Det blev en målrik och svängig tillställning som tyvärr slutade 3-6. Sammanfattningsvis en magnifik insats i grundserien men tyvärr räckte det inte hela vägen i slutspelet.