Antis julkalender - Del 11 av 24

När badhuset stängde för kvällen fick Humle och Dumle äntligen andas frisk luft igen efter att ha varit fängslade nästan hela eftermiddagen i kafeterian där de tvingades straffdiska efter sin fadäs tidigare under dagen när de fastnade vid utgången och blev haffade av David Hasselnöt. "Jag trodde aldrig att jag skulle känna mig såhär glad av att komma ut i kylan, i en snöstorm", sa Humle glatt till Dumle som sedan replikerade "det har du verkligen rätt i, men det finns ett problem... vi har ingenstans att övernatta och det är som sagt väldigt kallt...". De båda kamraterna insåg att de behövde röra på sig för att hålla värmen och helst komma in någonstans, och efter en stunds promenad blev deras böner besannade.

 

När de kom in till city la de märke till nattklubben Dallas.  Musiken dunkade högt så marken vibrerade till och med utanför lokalen och det var fullspäckat med folk där inne. Humle och Dumle bestämde sig för att gå in och när de väl hade lyckats tränga sig in i sardinburken tog det inte många minuterar innan de hade blivit uppvärmda igen. Nattklubben var uppdelad på två våningar och på det övre planet var det inte lika trångt som på nedervåningen, där bland annat baren fanns placerad. Humle och Dumle köpte sig en varsin öl och begav sig sedan upp till övervåningen där de slog sig ner i ett par bekväma skinnfåtöljer vid ett gigantiskt fönster med utsikt över innerstan.

 

Efter en stund kom en kvinna gående mot dem, det var hon från Liseborgs Nöjesfält. Hon var ganska lång för att vara kvinna, hade en välsvarvad kropp, ett gyllene lockigt hår och två ljusblå gnistrande ögon. Dumles blick mötte hennes och innan ens Humle han säga "fågelstångsknopp" så hade Dumle hoppat upp från sin stol och gått fram till kvinnan.

 

"Tja, hur står det till här då?", frågade Dumle. Kvinnan log mot Dumle och svarade "innan du kom hit var det inte så kul, i den här lilla byn känner alla varandra allt för väl, så det är kul att se några nya ansikten... Vad heter du?". Dumle presenterade sig för kvinnan, som visade sig heta Angela Andersson, och efter en kort stund började de dansa tillsammans med kropparna pressade tätt intill varandra. Dansen utvecklades till ett hångelkalas och med Humles vakande blickar över sig lämnade de sedan nattklubben och försvann in i en lägenhet på andra sidan gatan. Humle som satt kvar i sin fåtölj drack upp sin öl och sedan somnade han, utmattad efter allt som hänt under dagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0