Deltävling 2

Ikväll klockan 20:00 är det dags för den andra deltävlingen av årets melodifestival! Denna gången hålls tävlingen i Skellefteå, och efter förra veckans fiaskobetonade inledning hoppas jag på skärpning, såväl hos tittare (röstare) som hos SVT. Med det nya regelsystemet är det åter upplagt för en massa tragiska missar!

Jennifer Brown - Never Been Here Before

En låt som jag varken tycker är bra eller dålig. Jennifer är en bra sångare, men frågan är om hon som person räcker till mot de övriga? Låten lär nog inte öka oddsen i alla fall.
Betyg: 2 bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst

Lili & Susie - Show Me Heaven
Detta bidrag kan nog gå ganska långt. Fartfylld låt med en bra refräng, "gimme gimme gimme" är ju så att säga ganska lätt att komma ihåg. Och ett kännetecken för bra schlagers är att de ska vara enkla att sjunga med i. Bör gå till final eller andra chansen.
Betyg: 3 starka bananer

Markoolio - Kärlekssång från mig
Mycket intressant bidrag detta! Markoolio som artist är minst sagt folkkär, och nu ger sig killen in i melodifestivalen för första gången, och dessutom ska han nu sjunga på riktigt! Kan gå i princip hur som helst. Låten är på svenska och känns faktiskt ganska bra, så tillsammans med "statusen" han har bör det räcka till vidare avancemang!
Betyg: 3 starka bananer

Amy Diamond - It's My Life
Ännu en ganska folkkär artist. Låten påminner rent stilmässigt en hel del om Lili & Susies bidrag, men jag ser nog Diamonds bidrag som det snäppet sämre. Däremot är hon som sagt folkkär, och det kan bli hennes räddning!
Betyg: 3 bananer

H.E.A.T - 1000 miles
Sverige tycks ha börjat ta efter lite av Finland... ännu en rocklåt! Låten känns faktiskt oväntat bra, men rock i den svenska melodifestivalen brukar som bekant inte alltid gå så bra. Därtill är inte heller gruppen speciellt kända, och det talar inte heller till deras fördel, MEN en andra chansen-biljett är de minst värda... tror jag. Låten lär bli poppis på radio senare i år.
Betyg: 3 starka bananer

Lasse Lindh & Bandet - Jag Ska Slåss I Dina Kvarter!
Hyfsat bidrag. Låter ungefär som Håkan Hellström, fast med bättre röstkvalitéer. Rent stilmässigt är jag själv dock inte speciellt imponerad. Lär åka ut.
Betyg: 2 bananer

Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
Måns är väl den största favoriten inför tävlingen rent namnmässigt. Låten är hyfsad, inte bäst, men inte heller sämst. Vore en skräll om han blev utslagen i alla fall, för som bekant kommer Buba (Andra Halvan) samt hela sveriges kvinnliga befolkning under 18 år rösta på honom minst 10 gånger var.
Betyg: 3 bananer

Cookies n Beans - What If
Har aldrig hört talas om gruppen tidigare, men jag gillar deras stil. Ganska skön låt, men frågan är om den har någon chans att ta sig vidare med tanke på allt namnkunnigt motstånd. Jag tror att den får svårt med det, fast jag blir dock inte ledsen om så blir fallet.
Betyg: 3 bananer

Tävlingen slutar således enligt följande:
Till finalen: Markoolio & Lili/Susie
Till andra chansen: H.E.A.T & Måns Zelmerlöw

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0