IFK har skämt ut sig igen

Nu är man hemma igen från en ny katastrofmatch av dom som säger att dom hör hemma i allsvenskan. Jag minns en tid då Norrköping kunde stoltsera med att vara en stad med fin fotbollstradition och publikvänlig fotboll, en stad med ett fotbollslag som ingav respekt hos dom andra allsvenska fotbollsklubbarna. En tid då man kunde vara en stolt IFK-supporter och moppsa upp sig mot andra lag genom att säga "Vi har tolv stycken SM-guld. Hur många guld har ni?" Nu när man gå ut på stan så skäms man nästa för att vara en IFK-annhängare och ingen verkar längre se Norrköping som en stolt fotbollsstad med stora ikoner som Gunnar Nordahl, Ove Kindvall, Henry "Putte" Källgren, ja listan kan göras lång.

Dagens match var precis som alla andra IFK:s matcher denna säsong. Tråkigt och katastrofalt spel. Jag menar, hur svårt kan det vara att skjuta åtminstone 2 skott inom målramen? Hur svårt kan det vara att slå enkla pssningar? Hur svårt kan det vara att ha ett spelsystem? Kort sagt, hur jävla svårt kan det vara att ta den där trepoängaren som är så viktig?

AIK är i och för sig ett svårt lag att möta och jag hade tippat förlust redan innan matchstart (kan ni kladra mej efter tidigare IFK-matcher?). Om nu IFK hade haft ett spelsystem och skapat mer än ett halvfarligt läge, men förlorat ändå så skulle jag inte vara lika kritisk. Det är dock bara det att dessa pojkar, som stolt ska spela för Norrköping, inte ger manken till att verkligen försöka vinna nån match. Istället står man i TV och säger att man är LITE missnöjd efter förlusten och att man ska göra bättre ifrån sig nästa gång och nästa gång blir det samma historia "Vi levererade inte tillräckligt idag, men vi ska bli bättre på till nästa match". Frågan är bara: När kommer nästa match i vilken ni ska leverera tillräckligt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0