Ordbajseri är en konstform som förtjänar ett erkännande.

Att ordbajsa är förmågan att säga så lite som möjligt med så mycket ord som möjligt. Alltså skriva långa texter eller tjöta mycket utan egentligt innehåll. För att det ska vara riktigt bra ska det helst verka ha ett meningsfullt innehåll. Det finns tyvärr ingen officiell utbildning i konstformen men de politiska ungdomsförbunden håller förnämliga kurser. Det här så kallade bloggandet som på senare tid växt sig populärt har givit ett statistiskt påvisbart uppsving för konstformen, då många så kallade bloggare dagarna i ända förfinar sina färdigheter. Detta är givevis något som gläder oss på IK.

Bland de skickligare ordbajsarna inom vad som bär det patetiska namnet Bloggosfären finner vi modebloggarna. Större mästare i att spy ur sig meningslösheter utan innehåll får man leta länge efter, hatten av! Dock brister de på en punkt, det är att texterna ska verka ha ett innehåll. Det är nånting våra kära modebloggare får jobba med. Några ordbajsare som är duktiga, faktiskt bland de ledande i Sverige, på denna punkt är sportkrönikörer. Tyvärr är kvaliteten på bajseriet ofta sämre och fylld med vad man kallar klyschor. Det är alltså få som lyckas förfina alla punkter i denna konstform. Det gör det till en svår konst och den borde därför få ett större erkännande. Vi på IK vill till och med gå så långt som att starta en gala. En gala vore ett spektakel värdigt ordbajseriet. Dels skulle det ge uppmärksem och uppskattning av hur vikigt detta kunnande är för den europeiska samarbetet, dessutom är det få tillställningar som innehåller så mycket innehållslöst dravel som just galor. Perfekt för vårt syfte!

Nu tror ni att vi på IK är mästare inom denna mycket svåra konst. Men så är alls icke fallet, även vi är ödmjuka och inser att vi har mycket att lära. En av de stora utmaningarna är att jobba upp kvantiteten. Ordbajseriet måste bli mycket omfångsrikare. Kvalitetsmässigt ligger vi redan långt framme.

För att inte ge er trogna läsare en överdos av förståelse och upplysning kommer dena text av avrundas strax. Nya lektioner i ordbajseri kan komma någon gång när vi som ovan nämnts utveckla våra kvantitativa kvaliteter. Till dess lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0