Äntligen en lyckad uppföljare!

Det var 15 år sedan vi såg Rolf Lassgård ikläda sig rollen som Erik, stockholmspolisen som åker upp till sina gamla hemtrakter i Norrbotten för att lösa en tjuvjaktshärva. Men nu, 15 år seare, är det inte tjuvjakt som han åker upp för. Han åker upp då en kvinna har försvunnit under mystiska omständigheter och senare hittas mördad. 

Direkt när Erik kommer upp får han ett svalt välkomnande och man får känslan av att dom absolut inte vill ha honom där uppe. Och det dröjer inte länge innan Erik blir osams med sina norrlänska kollegor och en hetsk stämning får spela huvudrollen i gruppen.
Det var länge sedan jag såg ett så spännande slut i en svensk film.

De två tyngsta namnen i denna uppföljare är självklart Rolf Lassgård och Peter Stormare. Två tungviktare i svenska slådespelareliten som gör fantaktiska rolltolkningar och gör ett redan mästerligt manus mer mästerligt.

Så nu efter 15 år har en älskad hemvändarfilm fått sin uppföljare, men det som skiljer denna uppföljare från andra är att denna är gjord med ett personligt engagemang och inte på det gamla vanliga kommersiella "Ettan blev ju en succe så vi MÅSTE göra en tvåa"-sättet. Kanske har det med att göra att det har gått så pass lång tid som gör filmen till en lyckad uppföljare. Den kanske inte alls hade blivit lika bra om den hade gjorts bara ett eller två år efter ettan.

Jägarna 2 får fyra filkameror av fem.


Kommentarer
Postat av: mamma

Välkommen tillbaka. Har saknat dina bloggar

2011-09-11 @ 19:41:22
Postat av: IK

Fan deve, nu gjorde du ju så man måste lägga pengar på ett biobesök igen ;)

2011-09-12 @ 11:17:21
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0