Hästen - inte oslagbara längre

Under måndagskvällen spelade redan klara seriesegrarna Vita Hästen sin näst sista hemmamatch i alletan södra. För motståndet den här gången stod Olofström, ett lag som var piskat att vinna för att hänga på i fighten om den fjärde och sista play off-platsen. I och med att Hästarna inte hade någonting att spela för bortsett från äran valde ledarna att låta reservmålvakten Fredrik "Grizzly" Eriksson spela sin första match för året. Samtidigt gjorde även Jimmy Andersson en efterlängtad comeback efter axelskadan han ådrog sig i premiären av allettan då Hästen mötte Kumla på bortais.

Den första perioden var inte speciellt bra från Hästens sida. Visserligen spelade man inte speciellt mycket sämre än Olofström, men det syntes att motivationen inte riktigt var på topp då spelet var ganska oorganiserat och viljefattigt. Olofström var däremot lite mer pricksäkra och fick med sig en 1-0-ledning efter den första perioden. I den andra rundan spelade Hästarna upp sig betydligt och spenderade åtminstone halva perioden i anfallszonen. Skärpan i avsluten blev också allt bättre och innan halva perioden var avklarad så hade Hästarna både kvitterat ställningen och även tagit ledningen med 2-1. Just då talade mycket för att Norrköpings stolthet skulle gå ännu en seger till mötes, men i slutskedet gjorde dock Olofström ett vackert mål i power play som gjorde att matchen åter igen kändes väldigt oviss.

I den tredje och avslutande perioden spelade Hästen sämre igen, ungefär som i den första perioden. Olofström skapade en del ganska vassa chanser och med bara fyra minuter kvar av matchen kunde de åter ta ledningen efter ännu ett mål i power play, där "Grizzly" i målet agerade något tveksamt. Hästarna gjorde sedan ett försök att ta ut målvakten, men viljan, tyngden och precisionen fanns helt enkelt inte i laget den här aftonen. Hästen kom knappt in i anfallszon de sista minuterna och Olofström gick därmed segrande ur striden med 3-2. Samtidigt förlorade även Karlskrona sin match mot Nybro efter straffar, så inför de två avslutande matcherna är nu Olofström bara två poäng bakom KHK. Samma sak gäller även Skövde. Med andra ord är det riktigt spännande i kampen om den sista play off-platsen, men för Hästens del som har nio poäng ner till närmaste lag bakom sig kommer de två avslutande matcherna förmodligen inte bli så intressanta.