Dagens matcher.

ÄNTLIGEN!!!!!
Idag börjar det vi alla väntat på, FOTBOLLS-VM I SYDAFRIKA!!!
Det inleds klockan 16 idag med Sydafrika-Mexico, TV4 inleder sin sändning klockan 15, visst är det segt med deras reklamavbrott men vi hoppas på att det blir så mycket Anna Brolin i deras sändningar att vi klarar av reklamen.
Dagens matcher då:

Sydafrika-Mexico.
Det är 90tusen människor på plats här och vi kan iskallt konstatera att minst 75tusen kommer hålla på Sydafrika, det kommer blåsas i minst 70tusen vuvuzelas, det kommer vara ett jävla liv helt enkelt. Denna första match kommer man tycka det är lite charmigt med allt liv men lagom till halvlek i kvällsmatchen vill man väl bara köra ner varenda jävla vuvuzela i halsen på valfri borgare...
Nåja, det ska ju spelas fotboll också som bekant och detta är en på pappret jämn match, Mexico är inte vad de varit man har några spelare som folk känner till men laget är inte lika bra som förr och kommer få det mycket svårt här. Dessutom har man som sagt 75tusen vilda hemmafans emot sig.
Sydafrika är i enormt behov av en bra start och kan man segra här eller iaf nå oavgjort har man fått en nödvändig start på VM. Kraven är dock ENORMA på hemmanationen att lyckas och det kan vara lite betungande. Jag tror dock på en sedvanlig tajt premiärmatch (frånsett senaste vm (Tyskland-Costa Rica 4-2) så brukar inledningsmatchen vara rätt tillknäppt och målsnål) och att båda lagen lämnar den kokande arenan hyfsat nöjda efter en 1-1 match.

Uruguay-Frankrike.
Uruguay är ett lag vissa nämner som en outsider till titeln, nu har jag dock inte luktat på den limtub som de som hävdar det har gjort utan inser att de har många brister. Dock har Frankrike det rörigt de med och tar inte spelarna över som i tysklands-vm så kan det rasa totalt för grodätarna.
Jag är dock övertygad om att Frankrikes lag är såpass mycket bättre än Uruguay att de tar hem denna kampen oavsett men nog känns det annorlunda att det största hotet mot ett lag är att deras förbundskapten ev coachar sitt lag utan att spelarna får lägga sig i....
Detta blir en match med en klassisk matchbild, Frankrike tar ledningen med 1-0 efter ungefär en kvart och när Uruguay i andra försöker flytta fram positionerna för att kvittera kontrar Frankrike och gör 2-0 och sedan dör matchen som match. 2-0 till Frankrike således.

Kommentarer
Postat av: Andra Halvan

Imponerande tippat så långt!

2010-06-11 @ 18:43:07
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0