Snart är det dags för val

I september är det dags för svenska folket att gå till vallokalerna runt om i vårt avlånga land och lägga vår röst på det parti som ska få chansen att vara med och styra Sverige i fyra år framöver. Rikstadsvalet är det viktigaste och det mest betydelsefulla valet för vårt lands framtid.

När jag skriver det här så kommer jag ihåg att jag inte tog min medborgerliga chans att rösta förra gången, för ca ett halvår sedan. Då det var val om en EU-fråga. Jag kände att jag inte ville eller orkade bry mig om EU, eftersom jag är emot att bilda en superstat som är målet med unionen, enligt mig Så jag sket i det. Nu så här i efterhand kanske man ändå skulle gått och gjort min "röst hörd", men nu är det för sent att ångra sig. Så därför ber jag er alla som tycker att jag gjorde helt fel om ursäkt. Jag gör helt enkelt en pudel. Jag gjorde fel. Förlåt mig.

Men åter till det stundande rikstadsvalet i september. Detta val kommer jag att gå och rösta i i alla fall. Inget snack om saken. Jag har nåts av informationen att detta val mycket väl kan bli ett historiskt sådant. Om SD (Sverigedemokraterna) kommer in i rikstaden så kan de spränga sönder blockpolitiken, då både de rödgröna och alliansen har sagt nej till ett sammarbete med SD. Och om detta händer och blocken faktiskt sprängs sönder så kommer det uppstå en blocköverskridande politik. 
(Jag är inte speciellt haj på såndant här tugg, men detta har i alla fall nått mina öron).

Vi här på IK är av samma politiska färg, även fast vi kanske har lite olika åsikter i en del frågor. IK:s partifärg är (för er som inte vet det) röd och vi tror på en socialistisk och human politik. Det var därför som August Palm en gång i tiden bildade ett parti som står för just ett socialistiskt, rättvist och humant samhället. För att Sverige ska förbli ett samhälle där alla har samma chans att lyckas. Ett samhälle där det inte finns klyftor, utan alla lever i likhet med varandra. (Ni som inte vet vilket parti jag snackar om bör läsa på lite mera om den svenska historien, främst då den politiska historien).

I september är det val och jag har redan en föreställning om på vilka av de rödgröna jag ska rösta på. Har du bestämt dig?  
  

Kommentarer
Postat av: IK

12 dagar kvar.



RÖSTA RÄTT-RÖSTA RÖTT!!



Detta kan även ses som startskottet för IK:s valspecial som när som helst dras igång med stora mått här.

2010-04-29 @ 07:50:04
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0