Filmardag vid Stensö borgsruin

Vad är skönare och roligare än att komma ut från ett redigeringsrum som luktar prutt? Det är att åka ut och filma. Inte filma lite random grejer, utan verkligen filma någonting som man har nytta av. Detta var vad vi gjorde idag. Jag, Anti och Paddan satte oss i Paddans bil vid klockan 10 på förmiddagen och brummade ut till Vikbolandets metropol, Östra Husby. Där vi filmade Stensö borgsruin till Landskapsresan. För er som inte vet vad det är för någon ruin kommer här lite fakta:

Stensö borgsruin ligger vackert inbäddad i skogen och vätter på ena ut mot Bråviken. För att komma till Stensö åker man förbi Mauritzberg (en plats fint beläget med utsikt över Bråviken). Du åker förbi denna plats så långt du kommer på den allmänna vägen. Innan en "Privat väg"-skylt finns en liten parkeringsplats. Där parkerar du och sedan går följer du en liten stig i några hundra meter innan du kommer fram till ett ganska så brant bergskrön. Du har nått slutdestinationen. Nu är du framme vid borgsruinen. 
Stensö är Sveriges äldsta bevarade kastalborg och dess historia går tillbaka ända till 1100-talet.    

En vacker vår/sommardag ute vid Stensö borgsruin är en dag fylld av harmoni och välbehag. Skogen ger ifrån sig ett lugn som får även den stressade storstockholmsbon att kunna slappna av och bara lyssna till fåglarna vackra skönsång. Bråvikens vatten ger även det ifrån sig ett välbehag med sitt brusande och kluckande vatten. Några måsar hörs. Långt ut guppar en segelbåt sakta framåt. Några sommarhus ligger på en halvö. En kvinna går ut och hänger tvätt, hon har på sig en kritvit klänning och den fladrar i den lätta vinden. Några barn leker tafatt runt henne. Mannen hennes är antagligen inne och gör i ordning dagens ranson av lunch.

Den igenvuxna stenruinen gör denna plats romantiserande i den varma vårsolen. Med den mystiska, men ack så fridfulla, skogen på ena sidan ruinen och Bråviken på andra sidan blev det till en riktig fröjd att jobba på denna plats denna vackra vårdag. 

Kommentarer
Postat av: IK

13 dagar kvar.



Hade detta inlägg publicerats 12minuter senare hade du haft 21dagar kvar igen.

2010-04-28 @ 12:49:18
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/
Postat av: Andra Halvan

Det är små marginaler i den här sporten.

2010-04-28 @ 13:51:44
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/
Postat av: Mamma Carina

Det är nästan som att vara med och känna atmosfären och romantiken ute vid ruinen. Härligt.

Mamma

2010-04-28 @ 22:30:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0