Resan-Etapp 12.

16aug.
Ett trött bloggäng (förutom FH och Anti då som insett att det är rebelliskt att INTE dricka och dessutom även innan denna insikt inte dricker) vaknar upp i det fashionabla Monaco. AH ler sitt lyckligaste leende eftersom han fått nuta av det bratliv han så hett eftersträvat i hela sitt liv.
FH och Anti har redan suttit ett tag och snackat om dagens etapp vid frukosten på hotellet när resten av gänget, en efter en kommer ner. Dagens etapp går till Bilbao, förutom Atletico Bilbao mest känt för sitt vackra Guggenheimmuseum. Etappen är hela 99,0 mil och beräknas ta 18timmar och 38minuter så egentligen borde vi ha åkt för länge sen men nu sitter vi här vid frukosten och inser att vi inte kommer komma fram förrän inatt någon gång.

Efter frukosten, en dusch och inpackning i bussen rullar vi från Monaco, AH fäller en tår över att resa från sitt älskade bratställe men vi andra ser fram emot att få besöka ännu ett nytt land på vår resa.
Glenn styr bussen med van hand längs de vackra franska motorvägarna. Bilden nedan togs från bussen men visar lite av den utsikt som präglade vägarna längs vår resa i snigelätarnas land.




Damerna sitter längst bak och har, enligt dom själva dragit igång en finsk variant av "macarena", hur det lät? Ja,har ni hört FH och Anti sjunga Ole-Ivars "Beste Venner" framåt småtimmarna i en minibuss längs motorvägen så vet ni precis hur det lät fast tvärtom.
Deve och Paddan sitter och funderar över sitt korsord, man kan väl säga att det för två svenskar som inte förstår ett ord franska går sådär med att lösa ett franskt korsord. BB som alltid har en lösning till hands har köpt 47kinderägg som han sitter och bygger ihop och jublar i högan sky varje gång han lyckas träffa Deve med ena delen av förpackningen för överraskningen (ni vet hur man skjuter iväg ena delen) vilket efter ungefär 12gånger gör att övriga i bussen får nåt mordiskt i blicken....
Vi stannar precis efter spanska gränsen på en rastplats där vi träffar några spanjorer från Madrid som när de får höra om vår tripp bjuder in oss på middag i sin husvagn som är ungefär lika stor som baracken anti bodde i när de byggde om hans hus. Otroligt god middag och vi slapp stanna och käka någon annanstans.


Villavagnen.

Det börjar närma sig natt och Paddan vägrar bara sitta och sova utan ska prompt byta om till sin Turtlespyjamas i bussen, i 120km/timmen, han lyckas under klädbytet sätta en knä på antis näsa så han börjar blöda näsblod, lyckas moona för en pryd italiensk familj i en volvo som vi passerade och lyckas dessutom tappa ut sina jeans genom fönstret...  Deve, som sitter bredvid Paddan konstaterar krasst när Paddan till slut efter 40minuter lyckats byta om väcka hela bussen, säger "Det gick lätt och smidigt det där du..."
Vi fortsätter vår resa och anländer till Bilbao frampå småtimmarna och slår till BB:s sedvanliga enorma lycka upp tältet på en camping några mil sydost om Bilbao.
Sedan somnar vi gott där, imorgon väntar ju en ny etapp.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0