10 dagar till FINALEN...

Det är nu i allsvenskan främst en match det talas om, vilken det är vet alla redan, IFK Göteborg-Aik Solna i allsvenskans sista omgång, 1nov 15:00 Gamla Ullevi.
(här bör det väl sägas att det snackas en del om Dif-Öis på Stadion Lördag 14:00 med men inte lika mycket)

Den matchen den 1nov blir, om det blir en guldfinal ,den största enskilda matchen i allsvenskan någonsin. Ett liknande scenario med en ren guldfinal fanns förvisso 1994 på Malmö Stadion då Malmö FF gästades av IFK Göteborg, men då var även Örebro på riktigt allvar inblandat i guldstriden och för Malmös del räckte det inte ens med seger mot blåvitt för att vara säkra på guldet utan man var beroende av att Bois skulle ta poäng mot Ösk.
De förutsättningarna 94 (där förövrigt jag var nere på Malmö stadion med upp mot sjutusen andra änglar) gör att förutsättningarna iår ändå är mer rafflande.
Troligen är det så "enkelt" att det lag som vinner matchen på Gamla Ullevi får den finaste titel vi har i Sverige, Svenska Mästare. Att det dessutom är just IFK-Aik gör sitt till. Det är två klubbar som hatar varandra som pesten.
Det är inte bara fansen som ser varandra som något värre än pesten,böldpest,kolera,tbc,salmonella och växtvärk tillsammans utan det är två ledningar som inte direkt älskar varandra mer heller. Det är två lag som kommer smälla på rejält, det är två lag som kommer göra upp om Lennart Johanssons pokal därnere på planen på ett sätt vi aldrig tidigare sett. Om ni tyckte Seb Eriksson spelade hårt mot Malmö... Ja då får ni se hur han och Gurra behandlar fotbojan och bojan i denna match.

Det blir en match som kommer göra att Götet kokar på riktigt allvar, det är en match som inte direkt är någon man ska rekommendera barn att gå på, det är en match som kommer göra en tokvild det är den största matchen inom rikets gränser vi spelat någonsin, iaf under mina drygt 20år på blåvitta läktare.
Det handlar om guld, det handlar om heder, det handlar om att få gå från denna ENORMA match med bucklan, det handlar om en så mycket. Det är blåvitt mot aik, nu är förvisso rent historiskt matcherna mot Malmö FF för blåvitts del de största med tanke på de båda klubbarnas vinnarhistoria, men likväl så blir matchen den största någonsin i Götet i allsvenska sammanhang.

Åt helvete med skönspel, åt helvete med kort för annat än direkt farliga tacklingar.
Jag har ett önskemål om domare i sista matchen som är allmänt känt, jag tror att Stefan Johannesson är den enda domare i sverige som är tillräckligt kylig för att klara en sådan match. Visst svär man över hans insatser ibland och tidigare år har jag hatat honom men iår har han stigit och sprungit förbi alla andra domare.
Mardrömsdomare är givetvis Ingvarsson, Jonas Eriksson eller gud förbjude Åke Andreasson...

Det är en match som givetvis kommer göra Götet till en krigszon men det lämnar vi därhän, vi får hoppas att den största polisinsatsen, frånsett eutoppmötet 01, i västra götaland (och troligen sverige) klarar av att hålla ordning (att ingen sedan tror de grejar det är en annan femma).
Vi har iaf vår plan för hur vi ska undvika det jävligaste...

Det sportsliga då?

Blåvitt slog Malmö och det var en insats som gjorde att man funderade på att ansöka om trippla medborgarskap och bli både dansk och isländsk medborgare efter Kims och Ragges fenomenala räddningar.
Kim alltså, vår alldeles egna superdansk gör att guldchansen lever, vi har Sveriges bästa försvar ihop med gnagarnas...
Aik slog Gefle och såg till att vinna sin första av tre raka hemmamatcher (även om de står som bortalag mot Bajen så spelas ju matchen på Råsunda). Aik vinner, likt oss, även när de inte spelar speciellt bra och det är en egenskap som utmärker topplag.

Resten av allsvenskan skiter jag rätt mycket i just nu, även om jag inte kommer gråta om Öis slår Dif direkt...Hellre Gbg än Sthlm(och dess kranskommuner) det är så enkelt.
Häcken har häng på en europaplats, man är tre pinnar efter Kalmar. Vore rätt skoj om Häcken kunde ta en europaplats faktiskt. De har ju varit därute förr faktiskt.

Även om mina känslor för Solna Aik inte är starka är detta faktiskt fint gjort

10dagar kvar, 15:00 1nov då smäller det....

VI HAR VUNNIT SVENSKA CUPEN!
VI HAR ARTON SM-GULD!
I EUROPA HAR VI VART
ÄVEN DÄR VI GULD HAR TATT
HÄR ÄR MESTA MÄSTARNA FRÅN GÖTET!!

/FH

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0