1 dag till FINALEN...

Det är olidligt just nu, idag vaknade man 05:15 det är förvisso rätt tid att vakna så sett, men när första tanken är: FY FAN DET ÄR INTE SÖNDAG ÄN!
Ja, då undrar man.

Vi spelar en match som det står enormt mycket om i media och jag är sådan att jag läser ALLT, jag glömmer nog hälften för att jag läser och blir så jävla nervös att naglarna redan är nerbitna. Idag handlar det lika mycket om säkerheten runt matchen som om själva matchen.
Det är givetvis så att man eggats upp rejält av allt och även trissar upp det själv, men det tillhör och personligen skulle jag ALDRIG slåss, varken i fotbollens namn eller rent generellt. Dock är hela säkerhetsapparaten något som trissar upp matchen än mer.
Man har hyrt in specialstaket från utlandet för att bygga en järnring runt arenan och man kommer ha kravallstaket och flera hundra poliser runt om arenan under matchen för att förhindra planstormningar.

300poliser och 500vakter/matchvärdar/stewards kommer jobba enbart på Gamla med säkerheten, på stan kommer minst 1000poliser ytterligare jobba. Det är en säkerhetsapparat som kostar på. Samtidigt, innan folk börjar vråla om de höga kostnaderna får man räkna på vad fotbollen drar in till samhället varje år. Först DÅ kan vi få en rättvis bild av vad säkerheten kostar.

Vi har sett videos med spelare och gamla spelare från båda lagen där det uppmanas till lugn.
Personligen hoppas jag att vi slipper alla bråk (även om jag inser hur naivt det är att tro på en lugn tillställning) men att stämningen inne på arenan är extremt het utan att resultera i några intermesson(stavas det så, antagligen inte men vafan detta är en sketen blogg) detta blir den största matchen under vår livstid i svenska turneringar.

Själva matchen är egentligen helt omöjlig att tippa men jag tippar 1-0 (det där var en go mening...) efter att Hjalle av alla människor dragit in en frispark i 89e... Då kommer man gå bananas minst sagt.

Nojjan blir bara värre och värre.

KOM IGEN NU BLÅVITT!!!!

/FH!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0